tratamente bio

Creat de Obombo, Decembrie 15, 2012, 03:27:02 a.m.

« precedentul - următorul »
    Nu m-am gindit la asta cu toate ca eu folosesc in gradina macerat de copili si frunze de rosii la varzoase contra musculitei albe si puricilor.Anul acesta voi experimenta sa pun in podisor frunze si copili de rosii sa vad ce se intimpla(la citeva familii).Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

frunze de tutun, au un efect mai complex antivaroua.

Din cate am observat multe din medicamentele BIO care se folosesc ptr. tratarea varooa contin CIMBRU. Acesta are o cantitate f. mare de TIMOL. In opinia mea cu CIMBRU ar trebui lucrat combinat, cu  MENTA si eventual alte plante care sa nu afecteze produsele stupului si familiei.
Boz-ul nu cred ca este o solutie BIO.
Eu am plantat menta salbatica in spatele unor familii care au fundul cu plasa la cutii. Curiozitatea mea e daca in timp acestea vor avea varooa mai putin sau se va acomoda?
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

Chiar daca au efect, acesta va fi foarte mic, fiindca menta elibereaza mirosul specific numai cand structura interna ii este deteriorata.
In principiu, medicamentele bio, sunt pentru cei care vor sa faca experimente si este posibil, ca in anumite combinatii sa aibe efect.
Dar cea mai mare problema e ca majoritatea apicultorilor, au fonduri, imprumuturi si nu fac experimente riscand sa piarda familii. Ei trebuie sa produca si deci trateaza ca atare.

Ieri am pus in aplicare primul tratament din acest an, cu uleiuri esentiale (ptr. uz intern!!!). Cate 2 bucatele de lavete din burete cu cate 5 picaturi de CIMBRU, 5 de EUCALIPT si 5 de MENTA fiecare. Albinele au devenit f. agitate ca de fiecare data. Peste cca. 10 zile voi mai pune inca 2 (in total vor fi 4) "buretei" dar cu cate 7 picaturi din fiecare ulei.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

Citat din: Tamu din Iunie 30, 2016, 12:58:30 p.m.
Peste cca. 10 zile voi mai pune ......
Are rezultate tratamentul cu uleiuri? Mortalitate sau reducerea pontei se produce?
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

Septembrie 06, 2016, 12:06:17 a.m. #36 Last Edit: Septembrie 06, 2016, 12:29:00 a.m. by Tamu
Astazi am pus cate 2 bucatele de buretei umeziti (asezati deasupra ramelor cu puiet) per familie de dimensiuni cca. 7cm.x5cm. cu cate 15 picaturi din cele 3 uleiuri esentiale pe fiecare si am facut test cu foi albe.
Dupa 30 de minute la una dintre familii am numarat 7, in rest cate 2, 3.
Am curatat foile si le-am lasat mai departe in speranta ca peste 2 zile sa le verific din nou, daca timpul o sa-mi permita.
Familiile devin agitate putin dupa aplicarea tratamentului.
Nu am observat modificari ale pontei si nici mortalitate.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!