SF - Chiojdu - Buzau

Creat de State, Ianuarie 06, 2014, 01:53:43 PM

« precedentul - următorul »

popik50

O familie costa in aprilie 400 ron iar un roi costa in iunie 200 ron, asta cu aproximatie.Cu familia din aprilie daca e bine dezvoltata faci miere la salcam, si dupa cules cu siguranta vei face si un roi bun care pana in toamna se va face o familie buna, deci in toamna vei avea 2 familii. Cu roiurile vei avea in toamna tot 2 familii, dar avantajul primei variante este ca poti sa scoti si miere de salcam. Asa am primit si eu sfaturi de la stupari cu experienta cand am fost la inceput de drum. Dar eu am luat si familii si roiuri ca sa ma conving singur, rezultatul a fost ... au avut dreptate cei cu experienta

State

Multumesc pentru raspuns ! :coffee: Uite de ce-i bine sa fii prost 5min si sa pui o intrebare, decat sa ramai prost toata viata.
Eu am gasit la cineva sa iau familiile dar mi le poate da doar dupa primul cules. Nici nu intreb de ce , pentru ca e foarte logic. In cazul asta , ce sa fac ?
Am optiunea sa caut in alta parte, dar din ce-am observat pana cum in cautarile mele, majoritatea imi vor spune cam la fel.
La nenea asta aveam avantajul ca era aproape de locatia unde le duc si il cunoasteam cat de cat...

popik50

Daca iei familia dupa salcam nu mai este nicio afacere, ba din contra,  cred ca mai bine cumperi roiuri. O familie de albine se cumpara cel mai bine in perioada 20- 25 aprilie pana cel tarziu 1 mai. Vei gasi atunci sigur dar e posibil sa fie mai departe. Un ultim amanunt, familia sa fie bine dezvoltata cu 5 - 7 rame puiet, mai sunt si unii care vand cica familii si au 2 - 3 rame cu puiet iar restul pana la 10 rame de te miri cu ce mai sunt. Deci State ai grija  ce cumperi si de la cine cumperi, mai ales ca vei cumpara cantitate   :) 

State

Sincer , ma simt ca inainte de nunta. Stres, ganduri, planuri, etc.  ))/
Musai sa gasesc pe cineva mult mai priceput decat mine, care sa-mi ofere consiliere.

Sa nu iau vreo teapa, cred ca o sa cumpar pe bucati, depinde cum le gasesc(20 dintr-un loc, 30din altul si tot asa). Ma costa mai mult dar asta e. Decat sa-mi faca vreunul 100 de bucati doar ca sa iasa la numar, mai bine platesc in plus la transport.

Cum zicea orbul: Vedem noi cum o fi.

SERBAN VASILICA

La nenea asta aveam avantajul ca era aproape de locatia unde le duc
CIT DE APROAPE? Fiindca daca este foarte aproape, toata culegatoarea se va intoarce inapoi la el.

State

Cred ca sunt cam 40-50km , deci nu e o problema.

LE: Mosul s-a gandit la mine si mi-a adus o parte din echipament.

Vyktor

Citat din: State din Ianuarie 09, 2014, 12:20:39 PM
Multumesc pentru raspuns ! :coffee: Uite de ce-i bine sa fii prost 5min si sa pui o intrebare, decat sa ramai prost toata viata.
Eu am gasit la cineva sa iau familiile dar mi le poate da doar dupa primul cules. Nici nu intreb de ce , pentru ca e foarte logic. In cazul asta , ce sa fac ?
Am optiunea sa caut in alta parte, dar din ce-am observat pana cum in cautarile mele, majoritatea imi vor spune cam la fel.
La nenea asta aveam avantajul ca era aproape de locatia unde le duc si il cunoasteam cat de cat...

Salut State si bine si venit
Inainte sa apuc sa imi dau si eu cu parerea vad ca ai gasit singur raspuns la intrebarea ta.  Si eu sunt de parere ca nu prea o sa gasesti binevoitori care sa iti vanda familia de albine inainte de salcam , cum de altfel cred ca nici tu nu ai face.
Parerea mea de incepator  , anul trecut am inceput cu 5 roi pe 4-5 rame , este ca daca in zona are n potential bun ( aici ma refer  la cel melifer , ca la vin stiu ca stati bine  =))) au timp suficient sa se dezvolte pana in toamna .Repet asta este doar o parere .
Vad ca legat de viiorul tau in apicultura ai ganduri marete de aceea nu pot decat sa iti urez mult noroc si putere de munca :hi:

Vyktor

LE: Mosul s-a gandit la mine si mi-a adus o parte din echipament.
Cred ca am avut acelasi Mos. Este sora cu a mea :razz:

State

Vreau sa va arat unul din locurile unde vrea State sa amplaseze o mica stupina, pentru miere de faneata si mana.
Aici se poate ajunge doar cu 4x4 sau atv-ul.
Am incercuit releul de televiziune ca punct de reper, fata de sat.

State

Multumesc Vyktor ! Ce-mi doresti tu mie, sa ti se implineasca tie ! :beer:

Noi nu prea le avem cu vinul...in schimb suntem artisti la tuica, care a fost si inregistrata la OSIM.
http://travelbuzau.com/produse-traditionale/tuica-mortala-de-chiojdu

Daca nu gasesc sa cumpar pana in aprilie, atunci voi opta pentru roiuri. Poate mai zgandar mosul sa mi le vanda pana in cules.  ^:)^

Ignatov Andrei

State, "mirosi" a om cu bani! Schimba locatia dar si modul de negociere! Cerceteaza ziarele de mica publicitate!
Bafta!

popik50

State, iti garantez ca vei gasi sa cumperi familii de albine in aprilie, mai trebuiesc sa fie si bune. Legat de cumparat roiuri, vad ca doar incepatorii propun asa ceva. Totul ramane la aprecierea ta.
Cu stima.

Eduard Rotaru

La o trecere de pietoni se intalnesc un cioban si un apicultor. Ambii mergeau la targ.
Apicultorul intreaba pe cioban: "Da incotro baciule?"
baciul raspunde: "Uite merg la targ sa mai cumpar 100 de oi"
apicultorul: "pai cate ai la stana?"
baciul: "inca 1000 gestante"
apicultorul: "pai la atata efectiv de ce nu iei niste mioare?"
baciul: "pai daca iau mioare trebuie sa le cresc, sa le dau la berbeci in primul an (daca nu mai crapa cate una) si abia al doilea an daca da Domnul sanatate sa ramana gestante toate o sa imi dea cate un miel si lapte; asa mai bine iau deja oile gestante care imi vor da atat lapte cat si miel inca din primul an...da dumneata incotro?"
apicultorul: "uite si eu pe la targ sa mai iau vreo 100 de roi"...
baciul: "mult noroc"

Vyktor

Este bun bancul dar cred ca lasa loc la interpretari. Din punctul meu de vedere cred ca orice apicultor ar putea fi cioban insa nu stiu cati ciobani ar putea fi apicultori,  asta fara a se interpreta ca  iau in deradere aceasta meserie. Cat despre ce spune popika,  da, este doar parerea mea de incepator.  Nu stiu ce nivel de cunostinte are State, dar daca mi ai da mie 100 de familii cu siguranta s ar alege praful si pulberea de ele.

Aurel

Poate ai pierdut din vedere ca a fi cioban cu devarat .trebue musai sa poti sa  mulgi oile,plus alte calitati  de rezistenta fizica mai ales. Ma indoiesc ca orce apicultor poate mulge oile.Asta nu inseamna ca orce cioban poate suplini un apicultor fie el si incepator.Fiecare e cu aia ....a masii si ambele au mare importanta in economiea tarii ,mai ales in ziua de azi.Crezi ca degeaba se baga bani in agricultura?