SF - Chiojdu - Buzau

Creat de State, Ianuarie 06, 2014, 01:53:43 PM

« precedentul - următorul »

petru.atudorei

parerile sunt impartite.

un profesionist zice sa cumperi stui.. acesta e punctul lui de vedere si asa va faci orice profesionist.. pentru ca deja stie cu ce se papa apicultura. si nu va da gres.
un incepator iti va zice sa cumperi roiuri .. pentru ca lipsa de cunostite si mai ales practica..e posibil sa iti aduca pierderi..si daca investesti bani multi..nu prea iti convine

acum tu ai pareri si de la unii si de la altii.. adica ai de unde sa alegi. tu stii cel mai bine cate cunostinte si cata practica ai.. eu sincer iti zic ca am 3 ani de apicultura.. si daca ar fi sa mai cumpar acum..as cumpara tot roi.. poate peste inca 3 ani.. o sa ma incumet sa cumpar direct familii..
Inainte sa incep aveam planuri mari..ca oricine.. cand am ajuns la punctul culminant.. am mai taiat din planuri.. si pe parcurs planurile mele s-au decalat cu cativa ani.. pentru ca am ajuns la concluzia ca apicultura nu e o afacere ce depinde de un factor fix. e o afacere cu multe necunoscute.

Daca deschizi un magazin.. il umpli cu marfa si astepti sa se vanda.
Daca cumperi un stup si il umpli cu albina, spre deosebire de magazin, se cam complica treburile..  cu stupi daca stai si astepti ca albina sa iti produca miere, ai sa ajungi la sfarsitul anului si fara miere.. si fara albinele din stup.

succes.

State

In mare parte m-am cam lamurit. Foarte tare bancul cu ciobanul.  :bravo:
Daca pot sa iau familii, pai familii sa fie...

Ignatov, matale ai nasul infundat si iti trebuie Mr. Proper pentru desfundat tevi. =)) Sunt un om oarecare. Pentru "ca am bani" am facut niste compromisuri, am taiat cate ceva de pe lista, mananc doar acasa, etc. Doar ca sa-mi iau albine.  :hi:

Acum , haideti sa va arat ce facem noi intre timp. Adica eu si sotia(mai mult ea), ca doar v-am spus ca ma sustine... :wink2:

Aurel

Munca in echipa.Felicitari si spor in continuare!

Ignatov Andrei

State, eu am vrut sa-ti dau un sfat, dar ai inteles total gresit! Am vrut sa-ti trimit MP, dar... atat am putut spune "in direct"!

Urarea este aceeasi... BAFTA!

State

Citat din: Ignatov Andrei din Ianuarie 10, 2014, 03:16:34 PM
State, eu am vrut sa-ti dau un sfat, dar ai inteles total gresit! Am vrut sa-ti trimit MP, dar... atat am putut spune "in direct"!

Urarea este aceeasi... BAFTA!

N-am inteles gresit nea Ignatov. Am spus doar ca ai nasul infundat si nu ai miros. =)) Cum dracu' sa miros eu a "om cu bani" ?  :nebun:  Sfatul l-am inteles cred eu, referitor la locatie.
:i_love_you:

Ignatov Andrei

Ba chiar n-ai inteles! Dar asta e!

popik50

State, imi plac nucleele, sunt tare dragute. E foarte bine ca te ajuta si sotia, asta e un lucru mare. Felicitari.

State

Multumesc Andrei!
Maine-poimaine v-o prezint cum intinde sarmele.  Sper sa-mi ramana alaturi si atunci cand voi avea nevoie de descapacitor. De fapt, cu doua-trei vorbe o leg : "Hai fata , azi descapacesti, maine dai la centrifuga si uite asa nu te mai duci la sala..." =))
Glumesc....n-o las eu sa faca munci grele. Pictura ii place si s-a oferit singura sa ma "ajute". De fapt , pentru ea este o relaxare cand face asta.

@Ignatov , explica-mi in MP daca zici ca n-am inteles. Daca nu era vorba de locatia de vatra(ca si forma geografica) si trebuia sa inteleg in alt context, inseamna ca am priceput.

State

Ieri am facut un control la gagici. N-am fost inspirat sa las treaba pe astazi, caci am avut 12grade(la umbra)...
Doar la un stup am gasit albinele sus. Foarte multe erau inghesuite pe podisor, in forma de ghem. Doar acestora le-am pus o turta, pentru ca am considerat ca nu prea mai aveau mancare. La restul stupilor erau jos pe rame. N-am desfacut podisorul de tot, sa vad daca aveau puiet, dar sunt sigur ca da, pentru ca astazi am vazut albinele la apa.

Ce m-a mirat tare, a fost faptul ca aduc polen. Culoarea acestuia este galben, portocaliu, rosu inchis si ceva albicios.
O fotografie de astazi, 19.01.2014 - Chiojdu, Jud.Buzau.

Tot astazi mi-am luat un ac exact in lobul urechii. O ureche e normala, una e ca la magar...

State

Impreuna cu tatal meu, am mai construit cateva funduri AV si niste caturi 1/2

State

State

Cand sa punem scandurica la funduri, ia balamale State !  :lol:

Mi-a aratat tata cum sa le fac din table si sarma de inox:

State

Din corpuri 3/4 am facut un corp 1/1 si i-am pus cat 1/2 :

State

Pentru ca motorul de la abrich si-a gasit vesnica odihna, am apelat la o rindea electrica. Pentru lucrari mici, e perfecta !

State

Pana bobinam motorul , ne folosim de astea..