Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

albina nu mananca laptele natural asa ca nu cred ca ar trebui sa le dai asa ceva. laptele praf e altceva.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

cipik

In schimb se poate folosi zerul de la laptele prins.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

cipik

Citat din: Eduard Rotaru din Februarie 03, 2014, 12:04:39 PM
Citat din: Bătrânul din Februarie 03, 2014, 11:56:54 AM
Mai sa fiu al naibii daca stiu cum accepta albinele proteinele administrate toamna ????????? Sa raspunda numai cei care a reusit . Teoreticieni sa se abtine sa-s sucarit pe ei....  :thanks:

Eu le-am dat drojdia de bere in combinatie cu miere semicristalizata...astfel pasta obtinuta le-am administrat-o in pungulite de aprox 1kg. O parte din colonii au luat-o f repede (2-3 zile) o parte ceva mai greu intervalul de timp ajungand si la 2 saptamani. Celor care o luau mai repede le-am dat in continuare pana au lasat-o mai moale cu mancatul.

Cam in perioada, ca timp si ca activitate a albinei?
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

bucovineanu

In zona mea nu se intrevede nici o zi in care albinele ar putea sa zboare pana dupa 20 martie.
http://www.accuweather.com/ro/ro/vicovu-de-sus/285881/weather-forecast/285881

mmacreanu

Eu zic sa avem incredere in Dumnezeu ... vremea e probabila, nu te poti lua dupa ce zice mai mult de 3 zile!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

bucovineanu

Stiu ca prognozele se pot schimba. Dar nu ar fi nimic anormal sa se confirme. In zona mea  au fost ani cand primele zboruri din primavara sa fie in aprilie. Daca pana anul trecut cea mai tarzie data era 5 aprilie in 1996, anul trecut data cand au zburat a fost 9 aprilie. Acum pot sta foarte linistit deoarece au zburat atat in decembrie cat si in ianuarie.

jean_dobrita

se pare ca o sa avem zbor de curatire in februarie in TG JIU .... :yes: 
o sa incep si eu administrarea de turte proteice..

albinasebes

Azi la sebes au avut un zbor timid, mai mult pentru apa. Multe albine erau prin iarba si luau apa de la petecele de zapada topita. Le-am tras cu o sarma albinele moarte de pe fund si le-am ingropat. Am inceput cu turtele proteice, se mai anunta zile mai calde, cel putin la ameaza.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

dodo79

Citat din: albinasebes din Februarie 06, 2014, 06:56:22 PM
Azi la sebes au avut un zbor timid, mai mult pentru apa. Multe albine erau prin iarba si luau apa de la petecele de zapada topita. Le-am tras cu o sarma albinele moarte de pe fund si le-am ingropat. Am inceput cu turtele proteice, se mai anunta zile mai calde, cel putin la ameaza.
sa inteleg un lucru.nu mai aveti miere in stup?sau aceste turte le dati ptr a avea un start mai bun?

Eugen B

Cred ca titlul cel mai bun era prima-iarna, aici in vest a nins o data in decembrie si de 2 ori in ianuarie, si nu cred ca au fost mai mult de 10-15 zile minus toata iarna, de maine se anunta vreme tot mai calda.

alex 62

Salut,eu am pus in 19.01 o turta apifonda dupa un zbor bun de curatire cu cateva zile inainte dupa care nu au mai iesit.nestiind ce rez.de hrana mai au si gasind ghemul cam larg am banuit ca va incepe ponta si vremea se anunta geroasa(nu am scos rama sa verif.si nici sa strang mai mult ghemul,erau f agresive)din graba nu am mai pus distantiere sub turta.acum sunt stresat sa nu le deranjeze.

alex 62

Vyktor

Din aceleasi motive ca si tine,  nu am avut curajul sa scot ramele sa verific rezerva de hrana, tot in aceeasi perioada 18.01 dupa un zbor de curatire, le am pus deasupra bucati de faguri plini cu miere bagate in pungi. Aceste bucati de faguri le am ales din ramele pastrate la rezerva,  dar pe care mi le a gasit gaselnita si s a instalat pe ele. Cine o fi gresit?  Trecem peste acest aspect. Dupa ce am ales ce se putea alege le am pus in pungi  si o parte din ele le am folosit atunci. Astazi fiind mai cald,  cca 10 grade la soare am indraznit si am ridicat podisorul cateva secunde pentru a arunca o privire. Am constatat ca mancasera tot si albinele erau destul de rasfirate deasupra ramelor. Am facut aceasta remarca comparand situatia din acesti stupi care sunt cu plasa pe fund si singurul pe care il am cu fund plin la care nu i am pus faguri cu miere atunci si nu cred ca este nevoie nici acum deoarece albinele se vedeau destul de greu fiind cu cativa cm sub leatul ramelor. Voi ce credeti ar trebui sa le mai bag ceva mancare?

alex 62

...cutia o am cu fund plin si podisor plin in care am facut o gaura cat degetul in spate de tot pt tiraj,capacul are aerisire,poate nu face condens?!.in 04.02 am deschis putin podisorul si iar mi-au sarit in ochi,turta se vedea,nu stiu cat şi daca au luat din ea.am umblat 5 sec.sa nu racesc cuibul.ierneaza in pat rece.albine moarte putine 3-4 jos,trase cu sarma vre-o 20...deocamdata.

Eugen B

azi vreme calda, cam 16 la soare si 13 la umbra, zbor de curate si ceva mancare :)