CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

Bistriteanul

Sambata:
-curatat fundul la stupi, fundul fiind detasabil treaba a mers bine.
-redus urdinisul

Verificare stupi, situatia se prezinta in felul urmator:
-turta consumata in totalitate la majoritatea stupilor, puiet pe 4 rame pline, polen proaspat o fata de rama, nectar o fata de rama.Am bagat o rama buna de ouat cu coronita de miere, sau o rama cu miere de acoperire la cei care aveau puiet pe ultima rama de linga diafgrama (polistiren).
Cei care au consumat mai putin de jumatate din turta, sunt in urma cu 2 saptamini, au puiet pe 4 rame dar doar pe jumatate din rama (zona ghemului) cealalta jumatate este cu miere.

-am gasit si stupi care au intrat in iarma pe 9 rame si care acuma au 6 rame cu puiet. Astia trebuie urmariti.
De saptamina asta(in functie de vreme) as putea incepe cu siropul, de verificat care necesita o rama in plus, pregatit rame noi cu foita pentru cand infloresc pomii.

Stupii sunt mai bine dezvoltati decat in anii trecuti la aceasi data.   

Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Prieten cu Stuparii

Cam asta am facut in acest sfarsit de saptamana si in plus am aruncat un ochi printre ele .... multumit ma declar pana acum .....nemultumit ca a batut vantul si au fost tare agitate .

pad3

am umblat azi in stupi. au inceput sa bage si nectar cate 1-2 dmp in majoritatea lazilor. nu am apucat sa le dau sirop dar nu stiu daca mai e cazul de-acum. miere mai au cca 1-2 kg/ familie, puiet pe 2 rame  iar albina min 5 rame. credeti ca se pot descurca cu ce au si mai aduc sau sa le bag la stimulare?
somnul ratiunii naste monstri

Eugen B

Daca ai 1-2kg miere per familie mi se pare enorm de putin, mie personal. Nu vreau sa stiu cata miere au avut inainte sa isi bage ele ceva. Dar nu cred ca pe vreme asta sa fi bagat chiar atat. Dar las expertii si pe cei cu multa experineta sa isi dea cu parerea. Eu unu zic sa treci la stimulare(si nu numai, trebe sa ai ceva miere in cuib), bafta

popik50

Azi am vopsit niste nuclei...

nicu84

azi am verificat familiile de albine, unele au miere multa, proaspata, si puiet pe prima rama, la cele mai dezvoltate le-am mai pus o rama la ouat. la 2 fam au cladit pe diafragma, o palma, oare se pot pune rame la cladit deja?

costi82

Am terminat azi cu revizia de primavara, am facut si cateva poze, cam asa arata unele rame cu puiet!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

costi82

o sa trebuiasca sa ma tin bine dupa ele sa nu le aflu in copac inainte de salcam!   :)

floricica

Frumoase rame, matca lucreaza foarte bine.Din ce zona sunteti? De cand stimulati albinele pentru ca s-au dezvoltat asa frumos? Toate familiile arata la fel

marius_vfp

Citat din: popik50 din Martie 18, 2014, 06:42:13 PM
Azi am vopsit niste nuclei...

foarte frumosi nuclei , insa daca nu te superi poate pe viitor incearca sa prinzi tabla pe capac batand cuiele de la centru spre colturi apoi indoi coltul si mai dai cui pe el .
eu nu vopsesc tabla capacului , vopsesc bine capacul apoi bat tabla.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

APIPETRO

Azi, vreme superba. Am verificat stupii (3),folia nu avea condens, turtele cu miere zaharisita  erau terminate numai la doi ,nu stiu de ce.Am pus la toti 1/2 turta  apiluk. Acum ,o problema-au cules mult polen alb-galbui nu stiu de unde-las turtele sa le termine si incep stimularea cu sirop?
Marius,atunci albinele abia aduceau polen,de aceea doream sa bag apiluk,sa stimulez ouatul.Vreau sa dau sirop invertit ,ceai din plante si suc de ceapa si usturoi .

costi82

Citat din: floricica din Martie 18, 2014, 08:19:09 PM
Frumoase rame, matca lucreaza foarte bine.Din ce zona sunteti? De cand stimulati albinele pentru ca s-au dezvoltat asa frumos? Toate familiile arata la fel

satu mare, aproximativ toate familiile arata cam la fel, de stimulat nu le-am dat nu stiu ce iesit din comun, in primavara asta au primit doar o turta, au avut miere pe rame destula, contributia la dezvoltarea o are polenul bagat de afara si vremea buna pe care am avut in ultimele 2-3 saptamani.

laur80

Citat din: nicu84 din Martie 18, 2014, 06:51:41 PM
azi am verificat familiile de albine, unele au miere multa, proaspata, si puiet pe prima rama, la cele mai dezvoltate le-am mai pus o rama la ouat. la 2 fam au cladit pe diafragma, o palma, oare se pot pune rame la cladit deja?

Salut,la cele doua familii care au cladit pe diafragma,mareste cuibul,pune o rama cladita,buna de ouat.

Sanatate! :hi:

albinasebes

Azi am topit din fagurii vechi si sper ca maine sa ma lase vremea sa le dau sirop. Am avut o surpriza placuta, a inflorit salcia, era plin de albine pe salcia se la poarta. Sper ca de acum sa mearga mai bine.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Eugen B

Vad ca toate lumea e foarte harnica, sau nimeni nu mai face nimic in stupina. Am inceput sa bagam rame in cuib ca au inceput sa se dezvolte destul de frumos stupii. Daca va fi salcam se pare ca stupii vor avea ceva albina.