CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

Citat din: Isti din Martie 13, 2014, 05:49:37 PM
Fiind incepator, as dori sa va intreb daca la data asta au  3 rame de puiet se poate zice ca matca lucreaza bine?
aici intervine si puterea familiei . degeaba ai matca buna daca , nu ai albine de acoperire. 

jenica67

Isti, intrebarea ta nu poate sa primeasca un raspuns corect, atata timp cat tu nu explici situatia familiei tale. Pe cate rame a fost stransa si cat de populata este ? De unde esti si cum a fost timpul la tine ? Si multe alte amanunte. Deci daca nu dai amanunte suficiente la intrebarile tale, o sa primesti pareri relative.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

roi_ag

Citat din: yulian din Martie 13, 2014, 08:18:57 PM
Azi am dat peste doi stupi care ma ingrijoreaza. Au fost stransi pe 6 rame si au "dat" peste diafragma.
:new:

Hermannstadt

La noi in zona azi au fost 15 gr, iar sambata se anunta 19 grade.
Albinele aduc ceva polen si au inceput ponta binisor. De sambata o sa incep cu ceaiurile cu sirop pt stimulare.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

Marius-ursulakhe

Miercuri si joi am inceput sa largesc cuiburile la aproape toate familiile de albine ca in general la familiile care au fost stranse pe 4 rame peste iarna am puiet pe 3 rame de sus pana jos si un sfert pe a patra rama
Vreau sa mai precijez ca ca la noi in zona au inceput sa infloreasca prunul corcodus si de duminica am observat ca mai aduce si ceva nectar cam in jur de 50 grame pe zi

xvader

ursulakhe la voi a fost cald...la noi in ilfov...au fost niste temperaturi de jale.
de 2-3 zile au inceput sa bazaie dupa polen

NiKoN

Astazi am facut revizia de primavara. In general puietul este capacit pe maxim doua rame, portiuni de circa 10 cm patrati si am multe oua de 1-3 zile. Am tras concluzia ca a fost oprita ponta in urma cu 3 saptamani si a fost reluata abia dupa zborul general de curatire din 10 martie.  In 80% din cazuri puietul capacit era prezent  pe ultimele doua rame, langa diafragma de polistiren, prin urmare am reorganizat cuiburile. De maine incep stimularea cu sirop, intrucat am vazut polen proaspat in rame si se anunta temperaturi ridicate cel putin 10 zile. Un sezon apicol reusit tuturor!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

mape 48-petru manea

Astazi am vizitat 35 de familii---2-3-4 rame cu puiet ---cele cu 2 rame 3/4 din suprafata ramei cu puiet---cele pe 4 rame-1/2din suprafata ramei cu puiet ---cele cu puiet pe 4 rame nu au fost suficient de stranse in toamna ---eu primavara nu restrang cuibul---aceasta lucrare trebuie facuta toamna cu prcizarea ca in ramele lasate in cuib sa fie cel putin 10-12 kg miere

istodorescu vasile

am reusit si eu sa fac revizia la aproximativ 140 de familii, iar restul urmeaza de luni incolo.sunt multumit de cum au decurs lucrurile pina acum. la  familiile  controlate si restrinse , 2 familii fara matca, si 7-8 familii slabe  pe 3-4 rame, care vor fi unificate intre ele. consumul a fost redus, si implicit uzura albinelor  mai mica.de acum incolo vine perioada frumoasa dar si grea, alergatura de la o  vatra la alta.

albinasebes

Am dat sirop in pungi pe rame a doua oara pe anul asta, din 70 doar unul nu a luat, restul s-au conformat sistemului. Saptamana viitoare continui cu stimularile cu sirop si afara in tavi faina de soia cu drojdie de bere.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

costi82

Azi o sa fac o revizie la stupii pe care ii am si o sa le pun folie deasupra deoarece albinele mi-a ceruit toata suprafata dintre rame si podisor.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

vranceanul

Azi am incheiat revizia de primavara. Am pierdut doar doua matci (ma asteptam la asta fiind batrane, aveau trei ani impliniti ), in rest e bine, putina albina moarta, nici o familie cu diaree, miere in faguri cat sa mai treaca juma' de iarna, puiet (oua,larve,capacit) pana la o rama (din cauza vremii), am facut a doua stimulare cu sirop in faguri, reteta proprie, daca da rezultatele asteptate o public.  :smile:
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Hermannstadt

Azi eu am facut ceai si am dat sirop de stimulare la fiecare familie.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

Aurelian A.

Fata de saptamana trecuta puietul s-a mai extins dar au scazut si rezervele....ramele descapacite dupa diafragma saptamana trecuta azi erau goale.. am mai pus cate una dupa diafragma dar nu la toti(cate am mai avut ca s-au terminat) :beer: :bzz:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

crisian-nicolae

FETELE IN CASA NOUA. :)