Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

o corectura --eu nu am spus de 100 kg media -----in Australia se fac si 400 kg media pe stup ---in Romania nu cred pana nu vad

marian sima

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 27, 2013, 04:10:37 PM
Mariane, unificari in toamna asa cum propui, a facut Bunka acum vreo 2 ani si in iarna urmatoare a intrat cu mate lesinate. A povestit pe stuparitu ce a patit. In concluzie nu e suficient sa ai familii mastodont ca sa faci productii record. Mai e nevoie sa te ajute si vremea si albinele sa sa aiba de unde culege continuu nectar . Altfel roiurile care se urca in pomi vor fi foarte mari.  :smile:
Vad ca iar s-a umflat orzul in unii. Ar fi bine sa-si faca siesta, sa se linisteasca.
Oare fara jigniri nu se poate discuta?

Nea Bucovinene ,Bunka face erori,a gresit-o si cu stupi bagati la adapost ,scotea albina moarta afara cu gramezile si eu am iernat la interior nu am avut atata albina moarta si stupi au iesit giorno in primavara.
V-am spus de atatea ori ca la stupi de volum mare matca trebuie schimbata anual,daca o scchimbi in fiecare an in iulie cum mamarea sa intre lesinata in iarna.

Daca stimulezi intre culesuri ai populatie mare  ,daca folosesti si o a doua matca ai populatie de nota 10.
Se poate tine a doua matca pe corpul superior separat de restul familiei si sa cedezi doar populatie culegatoare fara sa ridici acel cuib .
Ramele de puiet nu se vor regasi in magazia de miere ,cuibul celei de a doua matci nu va fi niciodata blocat .
E o schema pe care nu prea am chef sa o discut.

Marius nu am stiut a fost o banuiala,acea banuiala mi sa confirmat cu descoperirea tehnici Farrar.
Insa acea banuiala transcrisa in realitate ajungea la acelasi rezultat.

bucovineanu

Greseli facem toti. Cat priveste despre stup cu 2 regine si cedarea culegatoarei stiu demult metoda, am si scris despre ea pe la inceputurile forumului, daca imi aduc bine aminte, la topicul despre  podisorul Snellgrove. Insa am zis si atunci si spun si acum, in staionar daca nu poti asigura cules continuu, trebuie avut grija ca usor basculeaza si intra in friguri, mai ales daca nu se face selectie pentru inlaturarea reginelor cu instinct puternic de roire. Si oriunde atat in stationar sau pastoral in Romania sau in Canada, apicultura depinde de vreme.

D006

Si daca intra in friguri care este problema ??? se aplica regula rama-roi si banii oricum vin in buzunarul apicultorului priceput.

Eduard Rotaru

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 05:37:04 PM
si asta cu 100 si asta cu 400 sunt doua minciuni mari cat China! pastile aruncate la pinguini sa bage bani ca prosti intr-un domeniu unde nu se pricep.
Sa inteleg ca C. Hristea avea interesul sa manipuleze pinguinii de atunci?

bucovineanu

De acord cu tine , insa cand ai vreo 200 de familii cu cate 2 regine e greu sa le stapanesti pe toate  sa nu se urce in pomi. Eu nu sunt de acord cu vanzarea, fac si eu roi, daca nu reusesc altfel sa previn intrarea in friguri, pe care dupa iesirea din friguri ii unesc cu familia de baza. Asa intru in iarna cu familii pentru care nu tremur ca nu vor ajunge in primavara. Vanzarea a fost rentabila in cativa ani din urma datorita lui 141. In primavara viitoare, daca iarna nu va fi prea grea si daca nu va mai fi 141, pretul va scadea. Stiu foarte multi care sunt pregatiti sa vanda.

marian sima

Nea Bucovineanu v-am spus,nu am mai vazut roi natural de 6 ani.
Nu e treaba mea daca altora le roieste familiile ,stiu sa elimin aceasta problema.
Topicul respectiv (metoda celor doua matci)este pe forumul vechi sau se regaseste si aici?

costi82

Citat din: marian sima link=topic=6768.msg1E61256#msg161256 date=1385559864
Si ca sa dovedesc prostia ta mai nick ,numai un prost putea sa-l sustina pe Profu Ursu ,unul care n-are nici o treaba cu albinele si stie doar sa jigneasca .
Activitatea ta apicola e nula,e a doua   oara cand treci direct la jigniri ,asta spune multe.

De unde ai scos si asta , cum adica il sustin pe "profu online", te inseli amarnic, auzi marine eu in mod sigur nu o sa-i cumpar stupii, eu fac diferenta intre calitate si manipulare. Eu nu traiesc din apicultura ca si tine, poate ii fi tu bun in apicultura, dar eu o fi bun in alta specialitate, pentru mine apicultura e un hobby.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

costi82

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 04:06:41 PM
  Mai Mariane nu stiu cum se face dar acesti pinguini la minus cred ca au avut o noapte proasta de au inceput sa se dea la noi in asa hal.

daca eu is pinguit atunci tu esti babuin, posibil sa fi avut tu o noapte proasta, tine cont ca eu nu te-am jignit cu absolut nimic, arunci cu vorbele fara sa le gandesti.

bucovineanu

Citat din: marian sima din Noiembrie 27, 2013, 07:25:58 PM

Topicul respectiv (metoda celor doua matci)este pe forumul vechi sau se regaseste si aici?
Nu mai stiu daca poate fi gasit si pe acest forum.

D006

Citat din: nick din Noiembrie 27, 2013, 07:34:32 PM
  Mai Mariane nu stiu cum se face dar acesti pinguini la minus cred ca au avut o noapte proasta de au inceput sa se dea la noi in asa hal.

daca eu is pinguit atunci tu esti babuin, posibil sa fi avut tu o noapte proasta, tine cont ca eu nu te-am jignit cu absolut nimic, arunci cu vorbele fara sa le gandesti.

ai albine ?

costi82

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 07:43:35 PM
Citat din: nick din Noiembrie 27, 2013, 07:34:32 PM

da am!
  ai albine ?

D006

sorinma

Cred ca o sa-i fie greu sa le numere acum .... probabil or fi si ale lui in ghem...  :lol:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

marian sima

Citat din: nick din Noiembrie 27, 2013, 07:29:22 PM
Citat din: marian sima link=topic=6768.msg1E61256#msg161256 date=1385559864
Si ca sa dovedesc prostia ta mai nick ,numai un prost putea sa-l sustina pe Profu Ursu ,unul care n-are nici o treaba cu albinele si stie doar sa jigneasca .
Activitatea ta apicola e nula,e a doua   oara cand treci direct la jigniri ,asta spune multe.

De unde ai scos si asta , cum adica il sustin pe "profu online", te inseli amarnic, auzi marine eu in mod sigur nu o sa-i cumpar stupii, eu fac diferenta intre calitate si manipulare. Eu nu traiesc din apicultura ca si tine, poate ii fi tu bun in apicultura, dar eu o fi bun in alta specialitate, pentru mine apicultura e un hobby.

Din mesajele tale unde-l apreciezi pe Profu ,iar ai dato-n bara eu nu traiesc din apicultura e o maaaare pasiune si i-mi complectez veniturile .
Daca maine vreau sa lucrez in constructii am de lucru in constructii de la temelie la cheie,fac si agricultura daca vreau sa fiu matriter ma apuc de facut matrite de lumanari artizanale matrite  de faguri ,daca vreau sa traiesc din apicultura maine pot trece la apicultura 100%.

Daca nu cunosti apicultura bine nu te mai arunca sa jignesti pe altii,eu cand am facut anumite afirmatii m-am bazat pe cunostintele mele apicole ,cea ce am spus si-a gasit temei.
Apicultori care au facut stupi ME pot sa se apropie de modelul Canadian cu informatia oferita de mine .
Daca nu ma luptam atata pentru aflarea adevarului ,vedeau ei tehnologia cand i-mi vedeam eu ceafa ,dar nici atunci.

Nu am avut intentia sa jignesc pe dimeni ,daca am jigninit pe cineva a fost din cauza unora ca tine care nu stiu unde se arunca.

Nea Bucovineanu unde gasesc informatia dv referitoare la cele doua matci ?
Am cautat si nu am dat de ea.
Eu ma gindesc la o rotatie a cuibului de sus.
Vreau sa vad daca e procedeul pe care eu il gandesc.