Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Acum intelegeti ca cea ce spuneam nu era pentru a jigni pe cineva ,insa cand cunosti parametri albinei i-ti dai seama de niste chestii.

Multumesc lui Dan pentru filme ,nene pe acolo pe unde esti multa sanatate tie si celor dragi tie. :hi:

Cat despre restul care ma contrariat,bai baieti mai stati pe linga stupi si mai invatati despre albine .

PACO

"O colonie să fie ieşită din iarnă în regiunile nordice trebuie să crească puiet suficient pentru a asigura un cuib de 8 până la 10 de kilograme de albine tinere care apar între 20 august și prima parte a lunii octombrie. Creșterea de puiet în regiunile sudice poatate fi extinsă 4 la 6 săptămâni mai târziu, în sezon"

Este vorba de 8-10 pounds, 1 pound = 0.45 kg.

PACO

printre parametri care determina dezvoltare familiei de albine este mentionat si durata de viata a albinelor, poate cineva sa spuna o reteta sigura de stimulente care prelungeste viata albinelor?
  In diferite carti se vorbeste de ceapa, diferite ceaiuri dar si despre diferite proteine ca ar prelungi viata albinlor,are cineva o reteta bazata pe cercetari stiintifice si care sa fi dat rezultate certe?   

RazvanTi

ce facusi mariane?
ai inceput sa o dai la intors?  :nono:
pai nu erai tu ala vehementul ca "NU SE POATE" ????  ))/
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

costi82

sunt multi aici pe forum care se cred a tot stiutori, sti cum se zice, jignirea si maretia e arma prostului.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

marian sima

Citat din: Kiwi Bee din Noiembrie 27, 2013, 01:38:06 AM
Deci se adauga un nucleu la debutul unei "runde". Nu numai albina ci si rame deci se extrage miere si din rame care in prealabil au fost expuse unui tratament chimic contra varroa.  :nudie:

Daca voi chiar nu intelegeti ce zice omul acesta chiar santeti batunti in cap ,daca nu intelegeti schema din pagina anterioara aleluia lasativa de albinarit apucativa de altceva ca apicultura nu e pentru voi.

Razvan eu am spus de la inceput ca matca nu dezvolta familie pe 11 corpuri,nenea asta americanu explica cum se ajunge la acele 11 corpuri insa pe unii nu-i duce mintea nici sa inteleaga cea ce spune acel om.

Nick arata unde este jignirea daca tot cea ce am spus si-a regasit temeiul in explicatia data de Farrar.

Daca tu esti prea prost ca sa intelegi nu mai e treaba mea .
Dovedeste jignirile mele,eu i-ti dovedesc prostia ta cu varf si indesat.

marian sima

Uite Razvan ce am spus eu inca de la inceput. :nod:

Online marian sima

Hero Member
    Mesaje postate: 1021
    Oinacu - GR, 40 ani
        Vezi Profilul
        Mesaj Personal (Online)

Re: Fan Club DAN MARGARIT !
« Răspuns #5 : Octombrie 24, 2013, 02:39:15 p.m. »
Stefan un cantaret este unic,cea ce face Dan Margarit face sute sau mii de apicultori din Canada.

Asa ca ma astept de la voi sa atingeti parametri stupului ME cu 8-9 caturi.

Razvan,un secret dar sa ramana intre noi.

Unifici doua familii le dai o matca tanara din iunie-iulie,in februarie le bagai turte proteice si sirop de porumb,pe urma in primavara mai arunci un cat cu puiet si te apropii de productia si stupi lui Dan.

O familie mastodont cu matca tinara incepe ponta din timp si mai puternic.
O familie mare consuma  putin elimini riscul de nosema si diaree,la o amarata de familie nu poti sai dai din timp turta proteica ,unui colos da.

Asculta sfaturile mele si ai sa ajungi la parametri stupului fanului tau.

Te invatam de bine si cum sa ajungi la parametri din Canada ,acum nenea Farrar confirma cea ce eu spuneam .
Adica pe familie se adauga populatie suplimentara.

Pacat ,Dragos greseste cand ii numeste pe unii pinguini ,am ajuns la concluzia ca jigneste acele pasari.
Aveam la generala unul in clasa,i-l scotea la tabla sa arate Romania pe harta Romaniei,el vedea  scris Bucuresti cu litere mai mari si zicea.

Dooooamna Romania este pe undeva pe linga Bucuresti pe aici.

Danee posteaza bre tot ei si asa nu inteleg nimic.

marian sima

Si ca sa dovedesc prostia ta mai nick ,numai un prost putea sa-l sustina pe Profu Ursu ,unul care n-are nici o treaba cu albinele si stie doar sa jigneasca .
Activitatea ta apicola e nula,e a doua   oara cand treci direct la jigniri ,asta spune multe.

D006

Mai Mariane nu stiu cum se face dar acesti pinguini la minus cred ca au avut o noapte proasta de au inceput sa se dea la noi in asa hal.

bucovineanu

Mariane, unificari in toamna asa cum propui, a facut Bunka acum vreo 2 ani si in iarna urmatoare a intrat cu mate lesinate. A povestit pe stuparitu ce a patit. In concluzie nu e suficient sa ai familii mastodont ca sa faci productii record. Mai e nevoie sa te ajute si vremea si albinele sa sa aiba de unde culege continuu nectar . Altfel roiurile care se urca in pomi vor fi foarte mari.  :smile:
Vad ca iar s-a umflat orzul in unii. Ar fi bine sa-si faca siesta, sa se linisteasca.
Oare fara jigniri nu se poate discuta?

PACO

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 04:06:41 PM
  Mai Mariane nu stiu cum se face dar acesti pinguini la minus cred ca au avut o noapte proasta de au inceput sa se dea la noi in asa hal.

Mi e si frica sa mai scriu pe forum de voi dar sa va mai si intlnesc.

D006

poate vine si Marian la Bucale si facem o sesiune stiintifica interesanta !

rusu marius mircea

mai frate sa vezi si sa nu crezi!! mare drepatate avea cel ce spunea ca "din contradictii se naste progresul"!!!!!!!
exista pe acest forum un gica contra care se cearta cu toata lumea, care incearca sa- si spuna parerea si admiratia fata de dan margarit! ca nu se poate ca nu exista ca este un escroc, ca vrea sa duca la faliment pe apicultorii incepatori etc.
dupa mai multe discutii contradictorii cu apicultori adevarati, incepe totusi sa cedeze si sa ajunga sa multumeasca lui dan pentru filmele postate, si ca el stia de la inceput cum se ajunge la asemenea productii de miere si efective de albine. si ca sa incheie in in acelasi stil spune ca cei care nu au inteles ce a spus el sunt "PROSTI"!!
va multumesc domnule in numele tuturor apicultorilor care nu si-au dat seama ca d-ta ai stiut?????
si apropo, cine crezi ca te crede ca obtii 80 kg miere in medie pe familie in stationar ? cum poti demonstra aceasta performanta?
daca poti sigur o sa-ti multumim pentru iluminarea apicultorilor incepatori!
poate incepi prin deschiderea unui nou topic intitulat "performanta in apicultura romaneasca" :qp:sau :bravo: :bravo:
marius

PACO

PACO

ce de " newbee" apar cand e vorba de scandal. Propun ca orice inregistrare pe forum sa fie valida dupa doua zile de la inregistrare.

PS.simt ca topicul asta se va termina in curand.