Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

marian sima

Kiwi Bee,ceva referitor la tehnologie.
Urmarind filmuletele postate de Apivasmob observ un lucru,stupi acelor Canadieni nu au urdinis superior ori pentru a aplica anumite procedee apicole acest urdinis superior este foarte important ,mergand la manualul apicol gasesc alta chestie pe care eu o aplic de ani buni si anume schimbarea anuala a matcilor in luna iulie.
Pe aceasta tema am avut controverse chiar cu prietenul Ioan G,el spunea ca o matca buna merge tinuta in stup 3 ani,eu spuneam ca la stupi cu volum mare trebuie schimbata matca anual.

Undeva in filmuletele din Canada se vorbeste de stupul cu doua matci ,acolo se spune ca o familie cu doua matci a-r ajunge foarte mare.
Acum ma intreb daca un stup cu o matca buna ajunge pe 11 corpuri ,cu doua matci pe cate corpuri ajunge,eu unul nu-mi pot imagina.

Ceva din manual si cine are cunostinte apicole poate suplini lipsa matci de 1000 de dolari prin folosirea urdinisului superior si a unei scheme care va asigura o puternica dezvoltare a familiei de albina ,asigurarea de populatie culegatoare in volum mare si multe alte avantaje.

nicomico

Dl Sima pentru ca ati amintit de urdinisul superior vreau sa imi spun si eu parerea.Am citit ,nu mai stiu in ce carte, ca in stupi numai cu urdinis superior se acumuleaza o mica cantitate de CO2 care induce o stare de hibernare.Ce parere aveti dv. In conditiile din Canada cu acele zapezi mari,care acopera urdinisul cred ca ar fi moarte sigura pt albine fara acel urdinis superior.In primavara cred ca urca mai repede in corpurile superioare ,avand urdinis superior.In vara pe langa ventilatie asigura si circulatia mai usoara a albinelor si implicit nu mai da aceea senzatie de aglomeratie care duce la roit.

cristi_vidican

Dan Mărgărit a închis canalul său pe youtube.
Trăiască Fan Clubul.
Am reușit și noi ceva cu forumurile acestea!

D006

De azi inainte DM intra in legenda . Sa vedeti de acum in colo povesti despre stupii sai .

Nu-i mai duce tu grija ca are patronul grija de el . Uite o poza dintr-o vacanta de anul acesta:

cornelioandanciu

Citat din: cristi_vidican din Noiembrie 24, 2013, 09:04:40 PM
Trăiască Fan Clubul.
In momentul cand un om face ceva, indiferent ce, trebuie sa se astepte si la pareri contra, sau la abtineri! Cu tot respectul pentru Dan Margarit, cred ca s-a speriat de impactul pe care l-au avut filmuletele sale asupra publicului romanesc. Nu toata lumea da pe spate, asta este, daca nu poate accepta asta, bine a facut ca a inchis canalul.Multumiri pentru cat a oferit pana acum!
Va salut.

D006

Citat din: cornelioandanciu din Noiembrie 24, 2013, 09:27:24 PM
Cu tot respectul pentru Dan Margarit, cred ca s-a speriat de impactul pe care l-au avut filmuletele sale asupra publicului romanesc. Nu toata lumea da pe spate, asta este, daca nu poate accepta asta, bine a facut ca a inchis canalul.Multumiri pentru cat a oferit pana acum!

NU vorbi de " publicul romanesc " poti spune cel mult "publicul romanesc din mediul on-line" !

NiKoN

Orice fapta buna nu ramane nepedepsita! Cel care a provocat acest deznodamant spicareste si ceva inglis. Cat de falsi si intriganti pot fi unii!  :qp:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

mosunick

Un fleac... L-a ciuruit dom' Semaka do'nle...
D'aia n-avem noi romanii lobby afara. De data asta ca au ramas unii inauntru.
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

romikele

Fie Dan s-a saturat de critici, fie Sima a ginit ceva si a deranjat!
Oricum ar fi, e neplacut! Pacat!!!

nicu68

eu raman tot un pinguin fan DM in continuare

D006

Hai sa fim cerebrali si sa nu transformam acest topic intr-un soi de necrolog . DM e bine acolo unde e , noi suntem bine aici . Fiecare are drumul sau si face ce vrea si poate in viata.
  Totusi nu uitati ca este o mare diferenta intre filme si realitate . E o mare greseala sa traiesti ca si cum ai fi in filme. Viata e dura iar in realitate filmele si personajele din ele nu te ajuta .
  Atentie ! nu ma refer la filmele lui DM , ma gandesc la pinguinii care daca vad un film cu agentul 007 a doua zi se cred James Bond.

NiKoN

Citat din: romikele din Noiembrie 24, 2013, 10:32:26 PM
Fie Dan s-a saturat de critici, fie Sima a ginit ceva si a deranjat!
Marian Sima a dat prilejul unor discutii din care s-au evidentiat si alte amanunte pe care nu le sesizasem de unul singur. Din acest punct de vedere este de laudat, mai ales ca in ultima perioada a lasat de la dansul. Bineinteles, toate acestea au fost posibile  cu ajutorul d-lui Stefan si a altora din aceeasi categorie, care reusesc sa vina cu argumente in mesajele postate. Din nefericire sunt si agitatori de meserie, insa cum  astfel de oameni sunt cei care si reusesc in viata, apicultura, etc. trebuie sa ii studiem ca sa stim de ce sa ne ferim.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

marian sima

Nimico,pai atunci Canadienilor care nu au urdinis superior la stupi trebuiau sa le moara albinele pe timp de iarna. :nod:
Cristi contul a fost sters probabil ca alti Canadieni sa nu sesizeze schema de lucru.

Acum pe bune ma bucur ca un Roman are performante mai mari decat apicultori locali care practica stationarul si ii egaleaza la cantitatea de miere /stup pe cei care fac pastoral desi acestia din urma prin pastoral au rapita inflorita in mai multe etape decat Dan.

Cea ce sa vazut in filmulete e aplicabil si in Romania ,ganditiva ce face o familie de albina iesita pe doua corpuri din iarna ,cat se dezvolta pana la salcam si ce culesuri trebuie sa aiba.

Va spuneam nu demult de cineva din Romania care a avut in primavara la salcam 11 kg de miere la zi pe stup.
Omul practica aceasi tehnologie decat ca are MER,matci nemtesti recolta o extrage acasa intocmai ca si Canadieni.
Dragos  :) ce a prezentat Dan a fost realitate insa cu mici scapari pentru ca sa nu se bungheasca tehnologia,prietenul tau din Canada are sa-ti confirme.
Oameni buni cine a avut ochi de vazut a vazut cine nu ,putea sa revada filmele si de 11 mii de ori ca tot nu intelegea mare lucru.
Traim intr-o lume in miscare in care tehnologia face diferenta dintre profitabil si neprofitabil ,tehnologia se fura si se modernizeaza  .

mape 48-petru manea

Sunt total de acord cu postarea luiMarian de mai sus  :bravo:

Alutus

Citat din: cristi_vidican din Noiembrie 24, 2013, 09:04:40 PM
Trăiască Fan Clubul.
Brava natiune. Inca o data se confirma superioritatea morii cu facaie fata de turbina Pelton.
Sa nu uiti Darie!