Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 25, 2013, 04:32:23 PM
Instigatorul Vidican intrun meil adresat mie i-mi spunea ca tehnologia aplicabila pe stupi tip ME nu e pentru toata lumea.
Acum este profund indignat ca Dan a sters contul insa nu era la fel de indignat cand i-mi spunea ca el cu Alt stupar si cu inca catva discuta chestii care nu trebuiesc impartasite altora.

Ceva din ce el a spus ca ;NU E DE ARATAT MULTIMI.desi tine la aceasta foarte mult.

De ce incerci sa jignesti? Omul asta nu ti-a gresit cu nimic. Sa acuzi pe cineva ca nu vrea sa-ti spuna tot ce stie, sau ca nu vrea sa discute cu tine ce discuta cu un prieten bun, este o impertinenta. Se zice ca inteleptul nu spune tot ce stie iar prostul nu stie ce spune. Multe tehnologii daca nu le intelegi in integralitatea lor te pot conduce la esecuri usturatoare. Dan avertiza de ex sa nu incercam cu galeti de sirop aplicate ca el si cu urdinise la fel deschise, daca familiile noastre sunt slabe ca putem face un furtisag generalizat. Sau ati vazut ca el face prin sondaj tratament antivarroa o data pe an, iar daca la sondaj gaseste putini acarieni, in acel an nu mai face tratament. Noi nu putem aplica asta si daca o aplicam fara a tine cont de toti factorii, gresim.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

fone

Nu am ascultat de varul meu care creste albine de vreo 20 de ani si care mia-a zis sa las netul ca mai rau te prosteste,dar nu l-am ascultat.Exista viespii in natura ,exista si aici.Multi timp liber au cei profesionisti sa disece munca altuia si sa critice.Dati sfaturi constructive daca santeti activi pe forum.Sanatate.

NiKoN

Citat din: stefan1 din Noiembrie 25, 2013, 07:08:06 PM
Sau ati vazut ca el face prin sondaj tratament antivarroa o data pe an, iar daca la sondaj gaseste putini acarieni, in acel an nu mai face tratament. Noi nu putem aplica asta si daca o aplicam fara a tine cont de toti factorii, gresim.

Banuiesc ca are certitudinea ca in imediata vecinatate nu are stupine netratate. Noi nu putem avea aceasta certitudine.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Kov iulian

O mica intrebare pentru fanii Domnului Margarit.
Stiti cumva cate filmulete a urcat Domnia sa pe internet?

NiKoN

Ca fan al tuturor celor care posteaza pentru a ajuta alti apicultori, cred ca in jur de 70, adica minim  700 de minute din viata lui.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

stefan1

Citat din: NiKoN din Noiembrie 25, 2013, 07:12:41 PM
Citat din: stefan1 din Noiembrie 25, 2013, 07:08:06 PM
Sau ati vazut ca el face prin sondaj tratament antivarroa o data pe an, iar daca la sondaj gaseste putini acarieni, in acel an nu mai face tratament. Noi nu putem aplica asta si daca o aplicam fara a tine cont de toti factorii, gresim.

Banuiesc ca are certitudinea ca in imediata vecinatate nu are stupine netratate. Noi nu putem avea aceasta certitudine.

La aceasta se adauga rasa avuta: are in majoritate albine rezistente la varroa. De asemenea clima lor, cu ierni lungi si cu pauza mare in puiet, face ca numarul de generatii de puiet/an sa fie mai mic si deci multiplicarea acarianului sa fie mai redusa, iar in pauza mare de puiet din iarna, multi paduchi sa moara de moarte naturala. Nici virozele asociate cu paduchele nu sunt asa periculoase in zonele mai reci.

marian sima

Florin am prezentat cea ce mi sa prezentat si mie,nu stiu numele carti.
Stefan nu mai i-mi talmaci tot ce zic ,stiu ce spun si ce afirmatii a facut Vitican in alta parte asa ca nu te mai baga.
Vorba lui Dragos dai impresia ca le stii pe toate si nu este asa ,nu te mai baga unde nu e treaba ta.
Vad ca v-ati facut un obicei din a comenta la tot cea ce eu zic,cand i-ti puneam parte nu mai eram prost.
Eu jignesc insa tu vorbesti foarte frumos.

Asa ca m-am saturat de comentariile tale.
Sa-ti fie  rusine si alta data sa nu mai ma calci pe bataturi ca ti-o intorc.

Cea ce mintea ta  nu intelege este ca am inteles tot, ti-am spus ca pun in aplicatie cea ce tu nu intelegi si ca sa pricepi am sa-ti filmez activitatea unor asemenea stupi.

Florin D.

Citat din: marian sima din Noiembrie 25, 2013, 08:07:33 PM
Multumesc! Am inteles.

Cristi Vidican...
Se poate un raspuns?!

marian sima

Stefan uite aici ce posta prietenul tau Cristi Vitican.
Insa tu erai atit de batut in cap (ca sa fiu mai elegant si sa nu spun prost)incat credeai ca lea sters datorita Canadienilor.
Acum cine nu este sincer ,el sau tu?
Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde cristi_vidican » Astăzi, , 14:28

cornelioandanciu scrie:Nu se stie de ce s-a retras.Nu ar trebui numit nimeni idiot in aceasta chestiune,

Am impresia că tu citești alte forumuri.
Citește dincolo pe pagina unde sunt filmele, partea de la final și vei vedea.
Se știe de ce s-a șters contul.
A și spus.
Se știe și cine sunt oamenii care au comentat răutăcios și l-a deranjat.
Cei care au comentat răutăcios nici măcar n-au văzut toate filmele.
Au văzut câteva filme și și-au dat cu părerea, pierzând din vedere multe.
Cine le-a văzut pe toate, în ordinea lor, a priceput altceva.
Să fie clar: DM a șters filmele datorită ce s-a postat aici și pe apiardeal

Comentariu rautacios ca te intrebi cat pot sa ajunga de mari stupi cu doua matci daca cei cu o matca ajung pe 11 corpuri?

PACO

nu va mai certati ca nu are rost, nu cred ca Dan avea vre o obligatie morala sa spuna toate secretele, de asemenea daca filmele aveau scopul sa i invete pe altii sa faca ce face el nu avea motiv sa se supere pe cei cel critica.
  Epilog: Dan a aruncat pastila, s a retras si noi ne certam. De ce?

D006

EPILOG : in Romania deja exista stupini mari dezvoltate dupa tehnologia Wendell. Faza cea mai tare a fost cu caldarile , oamenii au uitat ca sunt in Romania si au lasat caldarile pe stupi ... cand s-au intors la stupina caldarile nu mai erau ... de , Romania . Au adeptat tehnologia si acum caldarile sunt mascate de un cat.
  Cu asta am incheiat comentariile mele la acest topic.

marian sima

Stefan Ca sa inteleaga mintea ta cea desteapta.

Eu nu am nevoie de informatii de la Cristi Vidican,cand declaram eu anumite chestii apicole acestea sau regasit in carte,aceasta tehnica este folosita pe larg acum de apicultori cu orizontali.
Cand discutam cu Ioan G despre schimbarea matcilor la un an majoritatea apicultorilor spuneau ca matca buna se tine in stup 3 anii.
Acum practica cu stupi de capacitate mare si manualul i-mi confirma cea ce eu spuneam ,despre anumite tactici cu stupi de volum mare discutam cu un prieten inainte de a aparea filmuletele Canadiene.

Chestia este ca e misigism sa deschizi un topic in care sa prezinti ceva dar in schimb sa aburesti lumea.

Paco eu lui Stefan o data i-am intins o mana cand altii il injurau acum Stefan datorita firi de om educat si bun i-mi intoarce favoarea.Sa-i fie rusine.

bucovineanu

Mariane vad ca ai trecut la jigniri si nu inteleg cu ce te-a jignit Stefan ca sa scrii despre el asemenea lucruri. Stiu ca tu ai de impartit ceva cu o parte din cei de pe stuparitul. Dar ce ai cu Stefan? Cand ai fost banat eu ti-am luat apararea si am pus o vorba sa-ti fie ridicata. Acum te rog sa-i ceri scuze lui Stefan. Stefan nu merita sa fie jignit de nimeni. El a facut si face foarte mult pentru acest forum. Astept sa-i ceri scuze lui Stefan.

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 25, 2013, 08:07:33 PM
Stefan nu mai i-mi talmaci tot ce zic ,stiu ce spun si ce afirmatii a facut Vitican in alta parte asa ca nu te mai baga.
Vorba lui Dragos dai impresia ca le stii pe toate si nu este asa ,nu te mai baga unde nu e treaba ta.
Vad ca v-ati facut un obicei din a comenta la tot cea ce eu zic,cand i-ti puneam parte nu mai eram prost.
Eu jignesc insa tu vorbesti foarte frumos.

Asa ca m-am saturat de comentariile tale.
Sa-ti fie  rusine si alta data sa nu mai ma calci pe bataturi ca ti-o intorc.

Cea ce mintea ta  nu intelege este ca am inteles tot, ti-am spus ca pun in aplicatie cea ce tu nu intelegi si ca sa pricepi am sa-ti filmez activitatea unor asemenea stupi.

Nu vad de ce ar trebui sa-mi fie rusine. Eu nu am vrut sa te jignesc. Am spus acea maxima sa arat ca nu e obligatoriu ca un om sa spuna tot ce stie si cine a facut acea maxima nu s-a gandit in nici un caz la tine. Nu stiu de ce te-ai simtit vizat.
  Ca pui in practica ce ai vazut acolo, este dreptul tau. Eu nu cred ca ai sa ajungi la acele performante si cred ca pe parcurs mi-am argumentat punctele de vedere, dar as fi bucuros daca ai ajunge la asa productii.
  La alta postare a ta iti spun ca nu-l cunosc pe Cristi Vidican si nu am comunicat cu el nicicum, ca de altfel nici cu DM. Am intervenit pentru ca am considerat ca si unul si altul au fost nedreptatiti si eu stiu ca daca vezi o nedreptate si nu intervii, esti partas la ea.

romikele

Si eu astept scuze din partea lui Marian atat la adresa lui Stefan, cat si a lui Cristi!
Dupa care acest topic se inchide, ca si altele care eventual se vor deschide pe aceeasi tema.