stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

SPYKAL

Citat din: G. Iulian din Mai 19, 2015, 10:29:05 AM
Dodo cât te-au ajuns pe tine componentele din poliuretan? Mă interesează: componenţa fund AV + corp 1/1 + 2 caturi 1/2 + podişor + capac.
Găseşti aici http://www.stupi.ro/index.php?page=configurator-stupi-si-preturi-ro-stupi ce te interesează.

bio

Citat din: dodo79 din Iunie 07, 2015, 12:22:47 AM
Asa stau acum.inca vreo doua saptamani.pe urma divizam din nou.
Mai am patru roi acasa

..Dodo .. :uimit: .. si totul numai in poliuretan..??.. :bravo:

dodo79

Citat din: bio link=topic=6751.msg215315#msg215315

..Dodo .. :uimit: .. si totul numai in poliuretan..??.. :bravo:
/quote]
Numai poliuretan ;)
Si vor mai fi cati-va.

MOTANUL

Foarte bine arata acum turnuletele   ^:)^
Eu incamai copilaresc la primul cat de 1/2.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

dodo79

Citat din: MOTANUL din Iunie 10, 2015, 08:13:38 PM
Foarte bine arata acum turnuletele   ^:)^
Eu incamai copilaresc la primul cat de 1/2.
matcile spun totul
la cel albastru din mijloc l-am scos de doua ori din friguri.
am facut 3 roi artificiali si acum i-am pus un cat de 1/1 ptr ponta si doua de 1/2 ptr miere.
daca matca vrea,eu nu o refuz :)

MOTANUL

Si matcile cum le-ai obtinut? - Ai luat de la matca buna botci când a intrat in friguri?

Eu sunt acum in urma cu vreo 2 matci (cel putin); Una de vreo 3 saptamani se plimba si nu are oua; (asta e compromisa 100%);
A 2-a mai astept sa vad daca incepe ponta sau nu (aici macar mai sunt sperante);

Inca 3 au prodictivitate extrem de mica (cea mai neproductiva e una pe 10 rame si abia daca sunt ouate 2 rame pe o zona cat palma).
Adica clar de tot matca le trage in urma in loc sa le impinga inainte.

Acum 4 saptamani aveam stupi cu 10-15 botci  :sad: Atunci am pierdut cea mai buna matca (era familia pe 7 rame si erau ouate 6 - adica inclusiv fata dinspre stup); Dupa 3-4 saptamani in aceeasi familie nu mai era matca  :sad:
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

dodo79

Botci am luat doar de la matcile bune si am mai cumparat matci.care nu fac fata le voi schimba

MOTANUL

Ideea este ca tre sa ai mare noroc sa ai botci chiar din familia cea mai buna si la momentul cel mai potrivit.
Eu la anul am decis sa incerc sa fac regine singur prin transvazare. Fac matci fix din cea mai buna matca pe care o am (deja se remarca vreo 3);
Daca as avea matci ca in astia 3 stupi - nu as ave treaba... Adica as avea multa treaba defapt  :rotfl:

As pune 10 rame la 3 zile. La una din matci am pus 12 rame in 3 saptamani. (familia care a iesit din iarna pe 4 rame e acum pe 20);

paul1

Citat din: MOTANUL din Iunie 13, 2015, 09:30:44 PM
Ideea este ca tre sa ai mare noroc sa ai botci chiar din familia cea mai buna si la momentul cel mai potrivit.

Nu-i nici macar ... o idee ! :nono:
Familia cea mai buna ti-o bagi singur in roit, cand vrea entuziasmul tau ! Mai greu e s-o scoti din roit ! :wink:

dodo79

Fanate

G. Iulian

Frumos. Ideal este să ajungi cu toate familiile ca cea din imagine.  :bravo:

romikele

E frumos, dar asta arata ca se putea mai mult!  :wink2:  :bravo:

dodo79

Citat din: G. Iulian din August 05, 2015, 10:16:26 PM
Frumos. Ideal este să ajungi cu toate familiile ca cea din imagine.  :bravo:
Citat din: romikele din August 06, 2015, 07:18:46 AM
E frumos, dar asta arata ca se putea mai mult!  :wink2:  :bravo:
Am vreo trei in aceasta situatie.
Sper ca de la anu sa am timp sa selectionez cat mai bine matcile.
Nea Mihai aveti dreptate.nu am vazut de ele 3saptamani.
Dupa trei saptamani aratau caturile cum se vede si cuibu blocat 50%.
MULTUMESC

dodo79

Ceva bun

Eugen B

Bine ca ai pastura in ei, la mine e cam putina. Dupa ploile astea sper sa mai bage ceva polen