stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

SPYKAL

Citat din: stefanescu din Martie 31, 2015, 07:42:20 PM
Perfecta dreptate ai. Poate sa aiba mama gratarului ca tot se incalzeste. Am folosit putregai de salcie, iasca, iarba uscata si intr-un final afumatorul era fierbinte. Da eu sa fiu sincer umblu vara dupa mine cu un pulverizator cu apa. Face minuni si nu se stinge.
Eu folosesc talaş de brad şi nu se stinge. Îl aprind pe dedesut şi merge foarte bine ! Pun jumătate de afumător, îi dau foc şi după ce ia, îi pun restul de talaş.

oroles

Afumatoarele cu cartus nu se incalzesc asa tare. Eu folosesc ciucalai. Fac jar pe tabla initial si il pun in afumator. Il alimentez apoi si la treaba cu el. Cand se termina fumul mai adaug ciucalai pe care ii presez foarte bine. Intotdeauna in stupina merg cu ciucalaii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bmdna

Eu folosesc putregai de salcie. De ce se incalzeste afumatorul? Din cauza tirajului. Dupa ce il aprind bine eu NU il tin vertical pentru ca atunci tirajul este intens si se incalzeste, dar il pun la orizontala, tirajul e foarte mic si putregaiul nu mai arde asa tare. Ca sa nu se stinga de tot, cand vad ca iese putin fum sau deloc, il introc putin la vertical, si iarasi o ia. Cand e pericol de incingere, il mai culc putin. Astfel folosesc si mai putin combustibil... nu ca la mine nu ar fi putregaiuri de salcie dar nu mai am de alimentat asa mult.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

SPYKAL

Cipi

talajul de brad scoate un fum foarte iute si are foarte mult gudron. l-am incercat si eu, cel mai bun combustibil e putregaiul de salcie.

SPYKAL

Aşa e cum zici tu dar eu tot talaj de brad  folosesc. Cum am scris şi mai sus nu mă poate convinge nimeni că ce foloseşte el e cel mai bun.

dodo79

Eu folosesc putregai dintr-un par .nu am probleme.

cipik

Eu folosesc carton ( din cuti de ambalaj ), îl fac sul sa intre in afumator si cand arde centrul înfig un ciucalau, sa facă putin jar dupa care completez cu alti ciucalai.
Are danielcalmus un filmulet cu aceasta metoda, nu mai pierzi timp cu facutul foc separat.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

crisian-nicolae

trantore

Citat din: Cipi din Aprilie 02, 2015, 08:37:56 AM
talajul de brad scoate un fum foarte iute si are foarte mult gudron. l-am incercat si eu, cel mai bun combustibil e putregaiul de salcie.

sau plop....  folosea un batran de la mine de la tara....   mergea pe marginea drumului unde au fost taiati plopi si lua din radacini

bucovineanu

Mai bun este putregaiul de fag care tine mai mult decat cel de salcie si plop.  :smile: Dar cea mai buna este acea ciuperca ce creste pe fagii batrani care incep sa putrezeasca. https://www.youtube.com/watch?v=tu-7vQeKB8U O bucata din acea ciuperca tine focul in afumator cateva ore bune.

trantore

Citat din: bucovineanu din Aprilie 03, 2015, 07:34:55 PM
Mai bun este putregaiul de fag care tine mai mult decat cel de salcie si plop.  :smile: Dar cea mai buna este acea ciuperca ce creste pe fagii batrani care incep sa putrezeasca. https://www.youtube.com/watch?v=tu-7vQeKB8U O bucata din acea ciuperca tine focul in afumator cateva ore bune.

tre sa incerc si eu.... mai creste mi se pare si pe pomi prin sat

Cipi

Vara trecuta am mers in padure la Hardic sa-mi fac stocul de ciuperci. Imi place mirosul fumului de la aceasta ciuperca, dar am observat ca albinele nu se retrageau din locul unde dadeam eu cu fum. Am renuntat repede la ele si am trecut inapoi la putregai.

oroles

Ciucalaii sun cei mai buni. Daca mai  bag si iasca e extraordinar.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dodo79

Formatie completa