stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Multumesc tuturor ptr urari  :wink:

yulian

Apoi cum e oarba daca are foita?  :uimit: De ce nu ai facut 2 in 1?? O rama intreaga, cu o sipca la mijloc, sus cu foita, jos fara foita? Si aveai sus miere, jos...traiasca trantoreala  :hi:

dodo79

Citat din: yulian din Mai 04, 2015, 07:38:21 AM
Apoi cum e oarba daca are foita?  :uimit: De ce nu ai facut 2 in 1?? O rama intreaga, cu o sipca la mijloc, sus cu foita, jos fara foita? Si aveai sus miere, jos...traiasca trantoreala  :hi:
mai yulian,daca in rama aia va fi puiet la toate as face un MER frumos?  :wink:
Jos, tot gainile mananca apilarnil  :hi:

yulian

Citat din: dodo79 din Mai 04, 2015, 11:01:00 PM
Mananca cocosul ca sa se bucure gainile  :rotfl: :rotfl:. Mie nu-mi plac ca au tendinta de a le lipi de rama din fata lor...da' no.  :hi:

dodo79

Citat din: yulian din Mai 05, 2015, 06:17:51 AM
Citat din: dodo79 din Mai 04, 2015, 11:01:00 PM
Mananca cocosul ca sa se bucure gainile  :rotfl: :rotfl:. Mie nu-mi plac ca au tendinta de a le lipi de rama din fata lor...da' no.  :hi:
nu au lipit.verificat ieri.astept capacirea.gainile sau bucurat mult.
azi a fost cu emotii.inchise de aseara ptr stropit rapita.
la 14 le-am dat drumul.caldura sa fie de amu.
verificat ieri .doua in friguri,una SL,una salvare.....cateva blocate dar fara mari probleme.

yulian

Eu am extras si i-am luat pe toti la mana in cuiburi...ca sa nu mai am surpriza de anul trecut cand au luat-o spre pom. Matci in majoritate tinere, din 21 nici una nu avea botci...una - doua ceva potirase, dar curate. Am rasuflat usurat, familiile foarte bine dezvoltate, de vineri suntem la salcam. Din pacate, iar vremea bat-o vina ne da de furca. Prima zi am avut -100g cantarul pus in miezul noptii, ieri +500g cu zbor pana la 16.00. Azi...stam de ploaie.  :hi:

dodo79

La mine acum se termina rapita.
Sper ca luni sa pot scoate mierea. Salcamul da peste vreo 4-5 zile. Butoaie pline sa aveti.

SPYKAL

Citat din: dodo79 din Mai 15, 2015, 06:45:42 AM
La mine acum se termina rapita.
Sper ca luni sa pot scoate miereraa. Salcamul da vreo 4-5 zile. Butoaie pline sa aveti.
Nu ţi se pare că ai 3 feluri de rame în stupină ? 3/4, 1/1 şi 1/2 .
Cam multe, zic şi eu !  :hi: Stimă şi respect !!!

'

bismark

Asa zic si eu nu trebuie sa te complici 1 sau cel mult doua dimensiuni suficient.Come stato seniore, bene ..bene astept raspuns.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

NYK74

Nu e nici o problemă pentru Dodo mai multe tipuri de rame utilizate, e băiat tânăr si are viteză la lucru, deocamdată. ............. :)
Salve Dodo   :hi:

G. Iulian

Şi eu folosesc mai multe tipuri de rame momentan şi nu mă deranjează. Atât cât nu practicăm o apicultură profesionistă cu sute de stupi ca să folosim un singur tip de rame, eu zic că este ok.  :nod:

dodo79

La cei doi ani de apicultura pe care ii am,eu zic ca nu e mult.
vreau sa vad ce mi se potriveste cel mai mult mie si zonei in care sunt.in doi trei ani,cand trebuie sa schimb ramele voi stii pe ce sa merg.poate chiar voi ramane pe acelasi Tip ca si pana acum.
inca nu ma deranjeaza lucrul cu trei tipuri de rame.
multumec ptr observatii si sfaturi.
salutare tuturor

SPYKAL

Citat din: dodo79 l zink=topic=6751.msg214283#msg214283 date=1431754553
La cei doi ani de apicultura pe care ii am,eu zic ca nu e mult.
vreau sa vad ce mi se potriveste cel mai mult mie si zonei in care sunt.in doi trei ani,cand trebuie sa schimb ramele voi stii pe ce sa merg.poate chiar voi ramane pe acelasi Tip ca si pana  cacum.
inca nu ma deranjeaza lucrul cu trei tipuri de rame.
multumec ptr observatii si sfaturi.
salutare tuturor
Faci ce vrei. Treaba ta ! Să nu zici că nu ţi-am zis !!!  :hi: Stimă şi respect !!!

NYK74

Acum fără glume, e bine sa decizi pe ce tip vrei sa mergi dacă ai intentie sa mărești nr, Dodo.
Altfel, când ai multe ajungi singur la concluzia ca nu e rentabil cu multe tipuri, am un prieten aici are acelasi tip de stup, unii greșiți la fabricatie si a modificat ramele la unii care sunt gresiti pe înălțime, acum a inmultit nr de familii si  îl  apucă vorbitul de unul singur la formatul roiurilor e.t.c face numai slujbe, nu poate scoate rama aia ca e scurtă nu poate pune ailaltă ca e lungă, e totu o nebuneală.

romikele

Citat din: NYK74 din Mai 16, 2015, 10:07:18 AM
nu e rentabil cu multe tipuri...
Și de ce mă rog nu e rentabil? Dar cu argumente, nu supoziții...  :wink2: