stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: paul1 din Martie 08, 2015, 07:25:41 AM
Citat din: dodo79 din Martie 08, 2015, 01:01:49 AM
07.03.2015
Privind imaginile de sus in jos eu as scoate 2 rame de la stupul1,3 rame de la stupul2, 3 rame de la stupul3 si l-as lasa pe ultimul cu doar 3 rame care oricum sunt cam multe!
Asa as face eu ...
la diafragma ai fost atent unde e amplasata ?

Ionut Ursachi

Sunt foarte bine stransi asa ! :bzz:
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

yulian

Grija mare Dodo cu ramele de dupa diafragma, nu te risca...noptile sunt reci si ai sanse mari sa pierzi mult. De strans se pot strange...sunt de acord cu Paul. Rame le poti da mai incolo...cand ai suficienta populatie in stup!

dodo79

ultimele achizitii

Cipi

dodo79

stefanescu

Tu ai vopsit cutiile sau asa le-ai cumparat?
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

yulian

Familia aia as strange-o pe 5 rame, restul de rame scoase din stup..doar o parere  :hi:

paul1

Citat din: Ioan Ursachi din Martie 08, 2015, 10:46:18 PM
Sunt foarte bine stransi asa ! :bzz:
Ioane tu esti absolut convins ca stapanesti exact notiunea ... strans foarte bine ??? :nono: :nono: :nono: Iti garantez eu ca ... NU ! Lucru pe care l-ai constatat si tu pe proprii stupi ... :sad:

Eugen B

Ala are albina full pe 6 rame. Cum sa il strangi pe 5?

Ionut Ursachi

Domnule Paul se vede ca unii ocupa foarte bine ramele pana la diafragma . Ultimii doi in poza nu au multa albine ..dar acum sa fim sinceri ..dintr-o poza nu iti poti da seama de puterea familiei . Nu cred ca albinele ies toate dintre rame ca sa stea la poza pe frigurile astea .Domnul apicultor care are grija de ele stie mai bine ce are acolo . Si mi se pare o munca in plus ..ca acum sa le strangi pe 3-4... cand afara apare polenul , incepe puietul ... stai si te duci peste cateva zile si pui rame ... mai mult deranj !  Eu vorbesc ca un incepator !  Sunt de acord cu restrangerea cuibului in primavara ... asta am facut si eu . Dar aici chiar nu este nevoie mai mult . Domnule Paul suna amuzant ..dar eu am albine de la 16 ani ... si fara nimeni care sa ma ajute . Am primit sfaturi  ..le-am luat pe cele bune ..am invatat din greseli !

Cu tot respectul si sper ca nu am deranjat cu modul meu de adresare !
Si sper sa ne intalnim.fata in fata cat de curand domnule Paul  :bzz:
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

yulian

Eugen, daca era full pe 6 rame, statea pe a 7-a. Asa se vede clar ca pana la rama 5 e plin, iar pe a 6-a doar pe o parte cel mult. E doar o parere...dar de obicei privirea nu ma inseala.
P.S. presupun ca stau pe rama 6 doar din cauza ca mancarea a fost intinsa pana acolo...sau nu??  :wink:

dodo79

Citat din: yulian din Martie 11, 2015, 07:22:52 AM
Familia aia as strange-o pe 5 rame, restul de rame scoase din stup..doar o parere  :hi:
e o parere buna  :wink2:
au mai fost restranse.
cea din poza albastra a fost iernata pe 10 rame cum se vede.
dupa ce am cumparat-o am restrans-o.
va rog sa tineti cont ca in poliuretan temperatura din stup este mai mare decat in cea dinstupii de lemn.mai ales dupa diafragma.

paul1

Citat din: Ioan Ursachi din Martie 11, 2015, 08:26:39 AM
Domnule Paul se vede ca unii ocupa foarte bine ramele pana la diafragma . Ultimii doi in poza nu au multa albine ..dar acum sa fim sinceri ..dintr-o poza nu iti poti da seama de puterea familiei . Nu cred ca albinele ies toate dintre rame ca sa stea la poza pe frigurile astea .Domnul apicultor care are grija de ele stie mai bine ce are acolo . Si mi se pare o munca in plus ..ca acum sa le strangi pe 3-4... cand afara apare polenul , incepe puietul ... stai si te duci peste cateva zile si pui rame ... mai mult deranj !  Eu vorbesc ca un incepator !  Sunt de acord cu restrangerea cuibului in primavara ... asta am facut si eu . Dar aici chiar nu este nevoie mai mult . Domnule Paul suna amuzant ..dar eu am albine de la 16 ani ... si fara nimeni care sa ma ajute . Am primit sfaturi  ..le-am luat pe cele bune ..am invatat din greseli !

Cu tot respectul si sper ca nu am deranjat cu modul meu de adresare !
Si sper sa ne intalnim.fata in fata cat de curand domnule Paul  :bzz:
Ioane, ca sa intelegi cum sta treaba cu stransul ... tu vezi in stupul din imagine 6 rame cu albina. Eu vad ghem rasfirat din cauza caldurii. Daca da un frig cum a fost noptile trecute pe la noi toata albina aia de pe 6 rame este de fapt pentru ... 4 rame. O restrangere corecta a stupului din imagine este pe ...5 rame asa cum a spus si colegul Yulian. Alaltaieri pe seara am ridicat capacele la toti ai mei. Albina era full si pe fetele exterioare ale ramelor marginase. Tu ai fi zis ca-i ... OK. Mie mi-a fost ciuda ca se innopta si nu am putut sa le scot macar o rama.
Sa-ti spun un secret ... daca vrei sa ai albina pentru rapita, la acest moment albina trebuie sa stea inghesuita pe intervale, daca s-ar putea si una peste alta, mancare la greu, impachetaj asemenea si ... sunt sanse pentru miere la rapita. Daca nu ... in zadar este speranta (credinta) noastra !!! :nod: Asadar, scoate rama, baga rama este deranj doar pentru stuparii lenesi sau pentru cei din zonele in care-i ajuta clima ( nu-i cazul zonei noastre).
LE ... astept si eu sa ne intalnim. Sa-ti pazesti urechile ! :nod: :nod: :nod:

yulian

Citat din: paul1 din Martie 11, 2015, 05:54:24 PM
Ioane, ca sa intelegi cum sta treaba cu stransul ... tu vezi in stupul din imagine 6 rame cu albina. Eu vad ghem rasfirat din cauza caldurii.
Asa..dintr-o privire(?!)  :rotfl: :rotfl: