stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Trebuie sa incercam sa topim toate ramele rele. Sper sa si prindem ceva culesuri ca sa si cladim faguri noi. Bafta in continuare

dodo79

din acest an voi pune rama oarba.sper sa fie de ajutor pe viitor.
doar cules sa fie ca ramele sunt pregatite.
multumesc
Sanatate multa sa aveti si putere de munca

vladluca

Citat din: dodo79 din Februarie 22, 2015, 11:52:26 AM
primul filmulet de la mine
Astept critici,jignirile sa fie facute pe alte topice,nonapicole  :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=JjCoFME99Sw

Aveti grija cu afumatorul,eu am ars un capac...

dodo79

Afumatorul il pun pe brida asa ca nu arde capacul.
Am patit-o si eu la inceput

bio

....

Dodo ... :bravo:... te-ai descurcat foarte bine . Inceputul este mai greu, apoi va fi din ce in ce mai usor .

yulian

Critici obiective (sper):
1. Stupii sunt mediu catre slabi. Cel mai mult mi-a placut roiul si ultimul stup...restul...slabuti. Si la ultimul stup puteai scoate cel putin o rama...nu se sufoca daca-s inghesuiti.
2. Nu scutura rama la inaltime, incearca tot timpul sa dai cu albina cat mai in lada/pe rame ca sa nu le agiti
3. Grija mare la mucegai...ai scos la un moment dat o rama mucegaita in partea de jos.
4. Strange stupii cat de mult, nu-i largi ca o sa ai probleme. Rame, da-le in momentul in care a ajuns matca cu ponta pe ultima rama.
5. Ce vezi tu pe rame, mai mult ca sigur e turta invertita ca daca era miere necapacita fermenta de mult.
6. Incepe cu turte cu polen.
7. Mi s-a parut cameraman-ul putin cam speriat de multitudinea de albine  :D

In rest...hai noroc si sanatate  :hi:

cipik

De la mine un singur sfat. Cand asezi turtele sa feresti albinele de pe leaturile superioare, altfel le omori si Danur Puisor are o vorba: Fiecare albina contează. Cu atât mai mult acum iarna.
Sănătate maxima si miere multa.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

dodo79

Multumesc de sfaturi.
yulian
1 si 4:dupa filmulet la o saptamana au fost stransi cu una sau doua rame.
3 rama aramas patata dar nu era mucegaita
6:dupa restrangere am dat turte cu polen
7:cameramanul a fost speriat si daca a fost blindat.  :D
cipik  am sa tin cont de sfat .albinele nu au fost strivite pt ca existau punti de ceara care opreau strivirea albinelor

mmacreanu

dodo, dodo ... ia masuri ca nu e oke :d
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

07.03.2015

paul1

Citat din: dodo79 din Martie 08, 2015, 01:01:49 AM
07.03.2015
Privind imaginile de sus in jos eu as scoate 2 rame de la stupul1,3 rame de la stupul2, 3 rame de la stupul3 si l-as lasa pe ultimul cu doar 3 rame care oricum sunt cam multe!
Asa as face eu ...

dodo79

Citat din: paul1 din Martie 08, 2015, 07:25:41 AM
Citat din: dodo79 din Martie 08, 2015, 01:01:49 AM
07.03.2015
Privind imaginile de sus in jos eu as scoate 2 rame de la stupul1,3 rame de la stupul2, 3 rame de la stupul3 si l-as lasa pe ultimul cu doar 3 rame care oricum sunt cam multe!
Asa as face eu ...
la diafragma ai fost atent unde e amplasata ?

Ionut Ursachi

Sunt foarte bine stransi asa ! :bzz:
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

yulian

Grija mare Dodo cu ramele de dupa diafragma, nu te risca...noptile sunt reci si ai sanse mari sa pierzi mult. De strans se pot strange...sunt de acord cu Paul. Rame le poti da mai incolo...cand ai suficienta populatie in stup!

dodo79

ultimele achizitii