stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

Cipi

dodo79

stefanescu

Tu ai vopsit cutiile sau asa le-ai cumparat?
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

yulian

Familia aia as strange-o pe 5 rame, restul de rame scoase din stup..doar o parere  :hi:

paul1

Citat din: Ioan Ursachi din Martie 08, 2015, 10:46:18 PM
Sunt foarte bine stransi asa ! :bzz:
Ioane tu esti absolut convins ca stapanesti exact notiunea ... strans foarte bine ??? :nono: :nono: :nono: Iti garantez eu ca ... NU ! Lucru pe care l-ai constatat si tu pe proprii stupi ... :sad:

Eugen B

Ala are albina full pe 6 rame. Cum sa il strangi pe 5?

Ionut Ursachi

Domnule Paul se vede ca unii ocupa foarte bine ramele pana la diafragma . Ultimii doi in poza nu au multa albine ..dar acum sa fim sinceri ..dintr-o poza nu iti poti da seama de puterea familiei . Nu cred ca albinele ies toate dintre rame ca sa stea la poza pe frigurile astea .Domnul apicultor care are grija de ele stie mai bine ce are acolo . Si mi se pare o munca in plus ..ca acum sa le strangi pe 3-4... cand afara apare polenul , incepe puietul ... stai si te duci peste cateva zile si pui rame ... mai mult deranj !  Eu vorbesc ca un incepator !  Sunt de acord cu restrangerea cuibului in primavara ... asta am facut si eu . Dar aici chiar nu este nevoie mai mult . Domnule Paul suna amuzant ..dar eu am albine de la 16 ani ... si fara nimeni care sa ma ajute . Am primit sfaturi  ..le-am luat pe cele bune ..am invatat din greseli !

Cu tot respectul si sper ca nu am deranjat cu modul meu de adresare !
Si sper sa ne intalnim.fata in fata cat de curand domnule Paul  :bzz:
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

yulian

Eugen, daca era full pe 6 rame, statea pe a 7-a. Asa se vede clar ca pana la rama 5 e plin, iar pe a 6-a doar pe o parte cel mult. E doar o parere...dar de obicei privirea nu ma inseala.
P.S. presupun ca stau pe rama 6 doar din cauza ca mancarea a fost intinsa pana acolo...sau nu??  :wink:

dodo79

Citat din: yulian din Martie 11, 2015, 07:22:52 AM
Familia aia as strange-o pe 5 rame, restul de rame scoase din stup..doar o parere  :hi:
e o parere buna  :wink2:
au mai fost restranse.
cea din poza albastra a fost iernata pe 10 rame cum se vede.
dupa ce am cumparat-o am restrans-o.
va rog sa tineti cont ca in poliuretan temperatura din stup este mai mare decat in cea dinstupii de lemn.mai ales dupa diafragma.

paul1

Citat din: Ioan Ursachi din Martie 11, 2015, 08:26:39 AM
Domnule Paul se vede ca unii ocupa foarte bine ramele pana la diafragma . Ultimii doi in poza nu au multa albine ..dar acum sa fim sinceri ..dintr-o poza nu iti poti da seama de puterea familiei . Nu cred ca albinele ies toate dintre rame ca sa stea la poza pe frigurile astea .Domnul apicultor care are grija de ele stie mai bine ce are acolo . Si mi se pare o munca in plus ..ca acum sa le strangi pe 3-4... cand afara apare polenul , incepe puietul ... stai si te duci peste cateva zile si pui rame ... mai mult deranj !  Eu vorbesc ca un incepator !  Sunt de acord cu restrangerea cuibului in primavara ... asta am facut si eu . Dar aici chiar nu este nevoie mai mult . Domnule Paul suna amuzant ..dar eu am albine de la 16 ani ... si fara nimeni care sa ma ajute . Am primit sfaturi  ..le-am luat pe cele bune ..am invatat din greseli !

Cu tot respectul si sper ca nu am deranjat cu modul meu de adresare !
Si sper sa ne intalnim.fata in fata cat de curand domnule Paul  :bzz:
Ioane, ca sa intelegi cum sta treaba cu stransul ... tu vezi in stupul din imagine 6 rame cu albina. Eu vad ghem rasfirat din cauza caldurii. Daca da un frig cum a fost noptile trecute pe la noi toata albina aia de pe 6 rame este de fapt pentru ... 4 rame. O restrangere corecta a stupului din imagine este pe ...5 rame asa cum a spus si colegul Yulian. Alaltaieri pe seara am ridicat capacele la toti ai mei. Albina era full si pe fetele exterioare ale ramelor marginase. Tu ai fi zis ca-i ... OK. Mie mi-a fost ciuda ca se innopta si nu am putut sa le scot macar o rama.
Sa-ti spun un secret ... daca vrei sa ai albina pentru rapita, la acest moment albina trebuie sa stea inghesuita pe intervale, daca s-ar putea si una peste alta, mancare la greu, impachetaj asemenea si ... sunt sanse pentru miere la rapita. Daca nu ... in zadar este speranta (credinta) noastra !!! :nod: Asadar, scoate rama, baga rama este deranj doar pentru stuparii lenesi sau pentru cei din zonele in care-i ajuta clima ( nu-i cazul zonei noastre).
LE ... astept si eu sa ne intalnim. Sa-ti pazesti urechile ! :nod: :nod: :nod:

yulian

Citat din: paul1 din Martie 11, 2015, 05:54:24 PM
Ioane, ca sa intelegi cum sta treaba cu stransul ... tu vezi in stupul din imagine 6 rame cu albina. Eu vad ghem rasfirat din cauza caldurii.
Asa..dintr-o privire(?!)  :rotfl: :rotfl:

Ionut Ursachi

Domnule Paul foarte bine punctat  :P ! Am spus si mai sus ,sunt de acord  cu aceasta metoda ... si nu am de gand sa mai dezvolt pe subiectul asta :D sunt prea mic in materie de apicultura  ^:)^ .

??. Sper ca nu voi primi vorbe grele :D.
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

paul1

Citat din: Ioan Ursachi din Martie 11, 2015, 08:25:43 PM

??. Sper ca nu voi primi vorbe grele :D.
Depinde ce preferi ... sa te trag de ele sau sa-ti fac niste observatii ! :rotfl:
Ionut, cred ca toti de pe aici apreciaza interesul tau pentru albine si nu te considera nimeni ... prea mic ! Ideea este urmatoarea, tu stii multe in materie de albine dar nu stii sa aplici . Nu-i o problema asta ... incet, incet, se invata.

Ionut Ursachi

Domnule Paul m-ati umplut de glorie  =)) ...poate stiu cate ceva , putine zic eu dar  faptul ca nu le aplic din prima corect este pentru ca acum invat .. este al treilea an de cand am albinutele . Si nu o fac pentru profit , ci din pasiune , pe langa alibinute am si scoala . Asta doresc , sa invat ! Domnule dodo , scuzati-ne ca purtam aici la dumneavoastra aceste discutii  ^:)^ dar aici au inceput :D

Tot respectul !

dodo79

Citat din: stefanescu din Martie 11, 2015, 06:39:46 AM
Tu ai vopsit cutiile sau asa le-ai cumparat?
eu le-am vopsit si asa le-am cumparat vopsite
Ioane nu trebue sa iti ceri scuze.
e in beneficiul nostru teme :wink:
si lasa " domnule " deoparte