stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

acum atasez poze cu tema ASA NU SE LUCREAZA CU STUPII DE POLIURETAN
ieri au fost adusi stupii pe doua corpuri 1/1 plini cu albina intr-o masina mica.dupa ce in masina inchisa temperatura a ajuns si la 50 grade, proptietarul i-a inchis si tavita (siberul ) complet.nu a putut sa le scoata ptr ca sa miscat capacul si ia iesit albina de a umplut masina.
rezultatul il vedeti mai jos.
mi-a parut foarte rau dupa ele.

bucovineanu

Acest lucru se poate intampla la orice model de stupi indiferent din ce sunt facuti. Inca odata se confirma ca "apicultorul" e cel mai mare dusman al albinelor.

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 06:08:39 PM
acum atasez poze cu tema ASA NU SE LUCREAZA CU STUPII DE POLIURETAN
ieri au fost adusi stupii pe doua corpuri 1/1 plini cu albina intr-o masina mica.dupa ce in masina inchisa temperatura a ajuns si la 50 grade, proptietarul i-a inchis si tavita (siberul ) complet.nu a putut sa le scoata ptr ca sa miscat capacul si ia iesit albina de a umplut masina.
rezultatul il vedeti mai jos.
mi-a parut foarte rau dupa ele.

Doamne!! Am adus si eu de la tei 3 stupi in masina, dar asta seara si cu aerul conditionat deschis!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: bucovineanu din Iulie 06, 2014, 09:20:06 PM
Acest lucru se poate intampla la orice model de stupi indiferent din ce sunt facuti. Inca odata se confirma ca "apicultorul" e cel mai mare dusman al albinelor.
eu i-am spus .are albine de 5 ani.mai are unul la fel.si acela avea siberul.i-am spus si azi ca in acest moment siberele nu se folosesc.
el mi-a spus ca le foloseste ca sa nu intre albina sub soclu si sa ramana pe fundul antivaroua.eu l-am sfatuit multe dar cu forta nu pot sa ii torn in cap.
Citat din: mmacreanu din Iulie 06, 2014, 09:36:04 PM

Doamne!! Am adus si eu de la tei 3 stupi in masina, dar asta seara si cu aerul conditionat deschis!
si eu am dus unul in masina.in remorca nu avea loc.
dar nu la 25 grade afara si le tii inca o ora in masina si la soare.si cu siberul pus complet.cred ca era 45 grade in masina .

dodo79

azi am prins un roisor.

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Iulie 10, 2014, 10:57:39 PM
azi am prins un roisor.

frumos loc de veci isi alesese :D statea de ceva timp acolo!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

sandupop

Cum da norocul peste tine.....cand ai fost mic ai.... :P. Felicitari, sunt invidios pe tine,... dar sa stii ca roiul ala era de la mine,...am recunoscut matca =)) :rotfl:, asa ca fa bine si trimite-l la Toplița.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

trantore

ca si la calculatoare "cel mai mai rau virus ii cel ce sta la tastatura"....  =))

pacat de albimute si sper ca proprietarul a invatat ceva din opera sa

trantore

Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 01:42:46 PM
Citat din: TDI din Iulie 06, 2014, 01:35:13 PM
Ani de zile am lucrat cu redresorul, am trecut la sarma de inox  respectiv la ciocarlan sau la pintenul semicerc, anul asta m-am întors la redresor - diferenta e mare, se lipeste mai bine intr-operioada mult mai scurta de timp.
:)
nu stiu daca ai gresit topicul cu postarea anterioara dar e binevenita.
intradevar sarma zincata se incalzeste foarte repede.inoxul mai incet.ca sa mearga mai repede la ramele 1/1 cu sarma inox eu pun bornele pe primele 3 lungimi si pe urma le schimb pe ultimele 2 merge mult mai repede ca si atunci cand le pui pe toate 5 odata.
mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:

eufac fiecare sarma in parte,sarma de inox, redresor baterii 6/12 volti

SPYKAL

Frumos roisorul, frumoasa matca...  :bravo: prietene. La mai mare si mai multi. Stima si respect!!!
P.S. Vezi ca matca aia va ponta cu frecventa curentului care circula pe liniile sustinute de stalp. Ai pus-o!!! =)) =)) =)) =)) =))

dodo79

Citat din: SPYKAL din Iulie 11, 2014, 05:44:38 PM
Frumos roisorul, frumoasa matca...  :bravo: prietene. La mai mare si mai multi. Stima si respect!!!
P.S. Vezi ca matca aia va ponta cu frecventa curentului care circula pe liniile sustinute de stalp. Ai pus-o!!! =)) =)) =)) =)) =))
da doamne  :D
ti-am spus eu ca intru cu 8 in iarna.mai am o matca imperecheata in nucleu.poate,poate  ne mai inmultim
am una cumparata care oua de rupe.din familia aia cred ca mai fac una

Citat din: sandupop din Iulie 11, 2014, 09:14:44 AM
Cum da norocul peste tine.....cand ai fost mic ai.... :P. Felicitari, sunt invidios pe tine,... dar sa stii ca roiul ala era de la mine,...am recunoscut matca =)) :rotfl:, asa ca fa bine si trimite-l la Toplița.
sa stii ca am.......cand am fost mic.m-a anuntat un prieten.ce nu face omu ptr 2 peturi de bere de 2.5 l. :hi:
am sa ti-l trimit.tu asteapta-l ca vine. =)) =)) =)) =)) =))
Citat din: mmacreanu din Iulie 10, 2014, 11:10:23 PM
Citat din: dodo79 din Iulie 10, 2014, 10:57:39 PM
azi am prins un roisor.

frumos loc de veci isi alesese :D statea de ceva timp acolo!
erau niste balarii mari in jurul stalpului si nu sa observat pana nu au curatat locul
maine daca nu ploua trec sa vad cum se descurca si sa ii dau o rama ptr ouat

dodo79

Citat din: trantore din Iulie 11, 2014, 10:09:31 AM

ca si la calculatoare "cel mai mai rau virus ii cel ce sta la tastatura"....  =))

pacat de albimute si sper ca proprietarul a invatat ceva din opera sa
vom vedea.eu cred ca a inteles.

Cipi

Dodo, cat ai dat tu pe centrifuga ta aia veche, sau la cat o evaluezi? Cineva vrea sa-mi vanda o centrifuga in genul cum e a ta, din tabla de fier, vopsita si pe interior si pe exterior, necestita o revopsire, are cateva pete de rugina pe interior.

dodo79

Citat din: Cipi din Iulie 17, 2014, 09:45:10 PM
Dodo, cat ai dat tu pe centrifuga ta aia veche, sau la cat o evaluezi? Cineva vrea sa-mi vanda o centrifuga in genul cum e a ta, din tabla de fier, vopsita si pe interior si pe exterior, necestita o revopsire, are cateva pete de rugina pe interior.
centrifuga nu e a mea.e din tabla zincata ,vopsita pe exterior.eu nu as da bani pe o asemenea centrifuga.mai ales daca are rugina pe interior.asa ca nu pot sa estimez.

Cipi

nu are multa rugina, de fapt nici nu prea mi-am putut da seama daca e rugina sau mizerie, ca era cam intuneric in incaperea respectiva. in fine nu rugina e problema, se poate reconditiona. persoana care vrea sa vanda centrifuga vrea 500 de lei pe ea, pe langa centrifuga imi ofera gratuit doua lazi pe 10 rame + cat si una orizontala p 20 de rame. Ma gandeam sa-i ofer 100 de euro.