stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

Cipi

6 rame ouate cu mai multe oua in celula, nu erau de matca, ci de albina ouatoare.
am lasat stupul pe pozitie, in speranta ca in stup se va intoarce doar albina buna, maine ii pun doua botci sa vedem daca le accepta, in caz ca nu le accepta, o sa-mi intaresc un roi cu ele. daca luam lada de acolo, albinele s-ar fi dus in stupii vecinului, eu nu am decat doua familii si un roi acasa care se dezvolta frumos. anul asta mi-a mers prost, fiind si incepator... anul viitor sper sa fie mai bun.

mmacreanu

Citat din: Cipi din Iulie 05, 2014, 08:39:25 PM
6 rame ouate cu mai multe oua in celula, nu erau de matca, ci de albina ouatoare.
am lasat stupul pe pozitie, in speranta ca in stup se va intoarce doar albina buna, maine ii pun doua botci sa vedem daca le accepta, in caz ca nu le accepta, o sa-mi intaresc un roi cu ele. daca luam lada de acolo, albinele s-ar fi dus in stupii vecinului, eu nu am decat doua familii si un roi acasa care se dezvolta frumos. anul asta mi-a mers prost, fiind si incepator... anul viitor sper sa fie mai bun.

daca s-au bezmeticit nu vor mai primi botca, scutura stupul si nu mai pune nimic pe locul lui, se vor duce la tine albinele, presupun ca ai tai sunt mai aproape decat ai vecinului.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Cipi

stupii sunt pusi amestecat, ai mei, ai vecinului si a mai unei persoane. s-au discutat pe aici diferite metode, am sa incerc una sa vad ce iese, experiment. nu cred ca mai exista incepator mai ghinionist decat mine. Stupul acela era unul forte puternic, din cauza vremii a vrut neaparat sa roiasca, degeaba ii rupeam botcile, ca le construiau mai ascunse, probabil mi-au scapat cateva. Acum doua saptamani nu am fost eu la verificare, ci vecinul, el a zis ca a gasit mai multe matci eclozate... matca batrana nu mai era, dar de roit nu roise. A omorat matcile si a lasat doar una, probabil matca s-a pierdut la imperechere si de asta s-a bezmeticit.

dodo79

Cipi iti dau un sfat.Nu mai lasa pe nimeni sa umble la stupii tai fara sa fi tu acolo.
eu am patit-o cu asazisii prieteni.fa cumva sa ii ai doar ai tai.
nu fii naiv.si eu am patit-o.pana m-am documentat pe forum si am invatat.
fa cumva semne la ramele tale care sa nu fie vizibile sau stiute de altii.
mie mi-a disparut matca cumparata si in locul ei a ajuns o rama cu botci. :)
daca bine imi amintesc te-am mai sfatuit asta inca o data anterior.
atunci cand ti-a zburat roiul din pastoral.

Cipi

cred ca saptamana asta am sa-i iau de acolo si ii duc acasa.

SPYKAL

Citat din: Cipi din Iulie 06, 2014, 12:10:43 PM
cred ca saptamana asta am sa-i iau de acolo si ii duc acasa.
..... si vorba lui Dodo.... lucrul bun facut cu mana ta nu inseamna totdeauna....lucru manual  :D :D :D Stima si respect!!!
P.S. Asculta-l pt ca stie foarte bine ce zice.

dodo79

eu am inceput anul trecut cu un roi.in iulie l-am divizat.am intrat in iarna cu o familie pe 6 rame ,una pe 4.anul asta am facut 6 roi din cele 2 familii.am luat-o treptat.am facut si magarii din care am invatat.trebuie doar sa iti placa sa lucrezi cu ele.
succes.
la stupii din poliuretan e putin diferit fata de lemn.trebuie doar sa gasesti modalitatea de lucru si vei vedea ca e simplu.
eu a trebuit sa il duc pe al meu din cauza agresivitatii.altfel era mult mai dezvoltat.dar ma multumesc cu ce am.

TDI

Ani de zile am lucrat cu redresorul, am trecut la sarma de inox  respectiv la ciocarlan sau la pintenul semicerc, anul asta m-am întors la redresor - diferenta e mare, se lipeste mai bine intr-operioada mult mai scurta de timp.

SPYKAL

Eu mi-am facut aparatul de lipit faguri dintr-o sursa de tensiune de la calculator. Merge foarte bine.  Marele avantaj este ca poti selecta tensiunile cu care vrei sa lipesti. Aici ma refer la timpul necesar incorporarii sârmei in fagure. Stima si respect!!!

dodo79

Citat din: TDI din Iulie 06, 2014, 01:35:13 PM
Ani de zile am lucrat cu redresorul, am trecut la sarma de inox  respectiv la ciocarlan sau la pintenul semicerc, anul asta m-am întors la redresor - diferenta e mare, se lipeste mai bine intr-operioada mult mai scurta de timp.
:)
nu stiu daca ai gresit topicul cu postarea anterioara dar e binevenita.
intradevar sarma zincata se incalzeste foarte repede.inoxul mai incet.ca sa mearga mai repede la ramele 1/1 cu sarma inox eu pun bornele pe primele 3 lungimi si pe urma le schimb pe ultimele 2 merge mult mai repede ca si atunci cand le pui pe toate 5 odata.
mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:

SPYKAL

Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 01:42:46 PM
....mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:
He, he, he smechereee!!! Cine mai însârmeaza asa? Stii cumva pe cineva?   :D :D :P :P :P

dodo79

Citat din: SPYKAL din Iulie 06, 2014, 01:46:33 PM
Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 01:42:46 PM
....mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:
He, he, he smechereee!!! Cine mai însârmeaza asa? Stii cumva pe cineva?   :D :D :P :P :P
o multimeeeee  :P :P :P :P :P :P :P :P :P

SPYKAL

Si eu care speram sa fac o afacere din asta.... =)) =)) =)) =)) =)) =))

dodo79

cateva poze din pastoral.

dodo79

si.....cu ucenicul ucenicului :)