stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Cipi iti dau un sfat.Nu mai lasa pe nimeni sa umble la stupii tai fara sa fi tu acolo.
eu am patit-o cu asazisii prieteni.fa cumva sa ii ai doar ai tai.
nu fii naiv.si eu am patit-o.pana m-am documentat pe forum si am invatat.
fa cumva semne la ramele tale care sa nu fie vizibile sau stiute de altii.
mie mi-a disparut matca cumparata si in locul ei a ajuns o rama cu botci. :)
daca bine imi amintesc te-am mai sfatuit asta inca o data anterior.
atunci cand ti-a zburat roiul din pastoral.

Cipi

cred ca saptamana asta am sa-i iau de acolo si ii duc acasa.

dodo79

eu am inceput anul trecut cu un roi.in iulie l-am divizat.am intrat in iarna cu o familie pe 6 rame ,una pe 4.anul asta am facut 6 roi din cele 2 familii.am luat-o treptat.am facut si magarii din care am invatat.trebuie doar sa iti placa sa lucrezi cu ele.
succes.
la stupii din poliuretan e putin diferit fata de lemn.trebuie doar sa gasesti modalitatea de lucru si vei vedea ca e simplu.
eu a trebuit sa il duc pe al meu din cauza agresivitatii.altfel era mult mai dezvoltat.dar ma multumesc cu ce am.

TDI

Ani de zile am lucrat cu redresorul, am trecut la sarma de inox  respectiv la ciocarlan sau la pintenul semicerc, anul asta m-am întors la redresor - diferenta e mare, se lipeste mai bine intr-operioada mult mai scurta de timp.

dodo79

Citat din: TDI din Iulie 06, 2014, 01:35:13 PM
Ani de zile am lucrat cu redresorul, am trecut la sarma de inox  respectiv la ciocarlan sau la pintenul semicerc, anul asta m-am întors la redresor - diferenta e mare, se lipeste mai bine intr-operioada mult mai scurta de timp.
:)
nu stiu daca ai gresit topicul cu postarea anterioara dar e binevenita.
intradevar sarma zincata se incalzeste foarte repede.inoxul mai incet.ca sa mearga mai repede la ramele 1/1 cu sarma inox eu pun bornele pe primele 3 lungimi si pe urma le schimb pe ultimele 2 merge mult mai repede ca si atunci cand le pui pe toate 5 odata.
mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:

dodo79

Citat din: SPYKAL din Iulie 06, 2014, 01:46:33 PM
Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 01:42:46 PM
....mentionez ca insarmarea este orizontala fara acel V intors  pe verticala. :hi:
He, he, he smechereee!!! Cine mai însârmeaza asa? Stii cumva pe cineva?   :D :D :P :P :P
o multimeeeee  :P :P :P :P :P :P :P :P :P

dodo79

cateva poze din pastoral.

dodo79

si.....cu ucenicul ucenicului :)

dodo79

acum atasez poze cu tema ASA NU SE LUCREAZA CU STUPII DE POLIURETAN
ieri au fost adusi stupii pe doua corpuri 1/1 plini cu albina intr-o masina mica.dupa ce in masina inchisa temperatura a ajuns si la 50 grade, proptietarul i-a inchis si tavita (siberul ) complet.nu a putut sa le scoata ptr ca sa miscat capacul si ia iesit albina de a umplut masina.
rezultatul il vedeti mai jos.
mi-a parut foarte rau dupa ele.

bucovineanu

Acest lucru se poate intampla la orice model de stupi indiferent din ce sunt facuti. Inca odata se confirma ca "apicultorul" e cel mai mare dusman al albinelor.

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Iulie 06, 2014, 06:08:39 PM
acum atasez poze cu tema ASA NU SE LUCREAZA CU STUPII DE POLIURETAN
ieri au fost adusi stupii pe doua corpuri 1/1 plini cu albina intr-o masina mica.dupa ce in masina inchisa temperatura a ajuns si la 50 grade, proptietarul i-a inchis si tavita (siberul ) complet.nu a putut sa le scoata ptr ca sa miscat capacul si ia iesit albina de a umplut masina.
rezultatul il vedeti mai jos.
mi-a parut foarte rau dupa ele.

Doamne!! Am adus si eu de la tei 3 stupi in masina, dar asta seara si cu aerul conditionat deschis!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: bucovineanu din Iulie 06, 2014, 09:20:06 PM
Acest lucru se poate intampla la orice model de stupi indiferent din ce sunt facuti. Inca odata se confirma ca "apicultorul" e cel mai mare dusman al albinelor.
eu i-am spus .are albine de 5 ani.mai are unul la fel.si acela avea siberul.i-am spus si azi ca in acest moment siberele nu se folosesc.
el mi-a spus ca le foloseste ca sa nu intre albina sub soclu si sa ramana pe fundul antivaroua.eu l-am sfatuit multe dar cu forta nu pot sa ii torn in cap.
Citat din: mmacreanu din Iulie 06, 2014, 09:36:04 PM

Doamne!! Am adus si eu de la tei 3 stupi in masina, dar asta seara si cu aerul conditionat deschis!
si eu am dus unul in masina.in remorca nu avea loc.
dar nu la 25 grade afara si le tii inca o ora in masina si la soare.si cu siberul pus complet.cred ca era 45 grade in masina .

dodo79

azi am prins un roisor.

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Iulie 10, 2014, 10:57:39 PM
azi am prins un roisor.

frumos loc de veci isi alesese :D statea de ceva timp acolo!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

sandupop

Cum da norocul peste tine.....cand ai fost mic ai.... :P. Felicitari, sunt invidios pe tine,... dar sa stii ca roiul ala era de la mine,...am recunoscut matca =)) :rotfl:, asa ca fa bine si trimite-l la Toplița.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.