stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 12:44:02 PM
oare prin pensulare se poate acoperi bine? cu pistolul este clar dar ma gandesc daca vreau sa dau cu pensula cum o fi :d
cel mai bine este cum spune si florin.cu trafalet mic.exista trafalet ptr lacuri de parchet.acela are parul mic si nu lasa urme asa de mari tip coaja de portocala.
eu am folosit pistolul dar nu am tinut cont de temperatura.temperatura trebuie sa fie peste 10 gr la vopsire si pe timpul uscarii.daca este mai mica risti sa iti curga indiferent de pistolul si mana buna de lucru.nu uita ca e pe baza de apa se usuca mai greu nu ca si cea pe diluant. dar credema ca este foarte rezistenta.foarte greu se zgarie.iti recomand sa o faci vara sau la caldura.eu am dat trei straturi.nu te grabii sa o acoperi din prima mana ca va curge,exact cum a spus si florin
sanatate

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Ianuarie 26, 2014, 01:08:57 PM
Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 12:44:02 PM
oare prin pensulare se poate acoperi bine? cu pistolul este clar dar ma gandesc daca vreau sa dau cu pensula cum o fi :d
cel mai bine este cum spune si florin.cu trafalet mic.exista trafalet ptr lacuri de parchet.acela are parul mic si nu lasa urme asa de mari tip coaja de portocala.
eu am folosit pistolul dar nu am tinut cont de temperatura.temperatura trebuie sa fie peste 10 gr la vopsire si pe timpul uscarii.daca este mai mica risti sa iti curga indiferent de pistolul si mana buna de lucru.nu uita ca e pe baza de apa se usuca mai greu nu ca si cea pe diluant. dar credema ca este foarte rezistenta.foarte greu se zgarie.iti recomand sa o faci vara sau la caldura.eu am dat trei straturi.nu te grabii sa o acoperi din prima mana ca va curge,exact cum a spus si florin
sanatate

Nu ma grabesc, curge si daca o diluezi prea tare, am rola pt trafalete din burete, le-am cumparat cand am vopsit niste usi prin casa.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

fiug1970

Ups!!cititi pe cutii modul de lucru.Noroc ca e pe baza de apa,ca daca era lac se albea,dar si asa daca e pe baza de apa necesita caldura sau ventilatie sa se usuce.Sub 5 grade nu se vopseste cu nicio vopsea,indiferent de compozitie.Daca suportul e din materiale ce nu absorb,atentie mare si rabdare multa,sau o vopsea multi suprafata ca grund,dupa fiecare mana12/24 h de uscare..

mmacreanu

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 26, 2014, 01:16:32 PM
Ups!!cititi pe cutii modul de lucru.Noroc ca e pe baza de apa,ca daca era lac se albea,dar si asa daca e pe baza de apa necesita caldura sau ventilatie sa se usuce.Sub 5 grade nu se vopseste cu nicio vopsea,indiferent de compozitie.Daca suportul e din materiale ce nu absorb,atentie mare si rabdare multa,sau o vopsea multi suprafata ca grund,dupa fiecare mana12/24 h de uscare..

Vopseaua de la kober pe care vreau sa o folosesc spune ca la maxim 6 ore se da al 2 lea strat, nu mai tarziu, o sa fie mai greu de dat grund-ul, odata ce am aplicat grund-ul vopseaua se va lipi mai bine!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 01:12:52 PM

Nu ma grabesc, curge si daca o diluezi prea tare, am rola pt trafalete din burete, le-am cumparat cand am vopsit niste usi prin casa.
[/quote]
alea sunt si mai bune.ce spune florin e perfect adevarat.trebuie si ventilatie buna la vopselele pe baza de apa.
eu am dat un grund inainte.cel alb in pozele anterioare.cel cu scursuri  :) .dar omul care nu incearca nu va stii.acuma stiu ce am de facut.
sanatate
Ps ai grija sa fie foarte bine slefuite.total slefuite ,altfel nu prinde.cel mai bine cu masina si hartie abraziva de peste 150

fiug1970

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 01:19:10 PM
Citat din: fiug1970 din Ianuarie 26, 2014, 01:16:32 PM

Vopseaua de la kober pe care vreau sa o folosesc spune ca la maxim 6 ore se da al 2 lea strat, nu mai tarziu, o sa fie mai greu de dat grund-ul, odata ce am aplicat grund-ul vopseaua se va lipi mai bine!
Daca si conditiile de uscare sant optime,eventual un cuptor de uscare,daca nu,cu cat conditiile de uscare nu îndeplinesc parametrii,cu atat se va mari timpul intre cele doua maini.

fiug1970

rola de burete merge la vopsea pe apa,la solventi o topeste si trebuie de pasla sa reziste,sau lana.

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 26, 2014, 01:27:57 PM
rola de burete merge la vopsea pe apa,la solventi o topeste si trebuie de pasla sa reziste,sau lana.
aici vb de calitate.sunt role care la vopseaua cu nitro se cam rupe in bucati dar sunt si role de buna calitate care rezista.

bucovineanu

Vopseaua aplicata cu rola va fi in strat prea gros si se va coji repede.

dodo79

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 26, 2014, 02:32:03 PM
Vopseaua aplicata cu rola va fi in strat prea gros si se va coji repede.
nu si daca este dat un grund din acelasi tip de vopsea inainte de vopsire.
atentie orice vopsea se dilueaza ptr conditii de a fi aplicata cat mai eficient.
sanatate

SPYKAL

Mai...vopsitorilor!!! Ce faceti voi aici? =)) =)) =))

sandupop

Citat din: dodo79 din Ianuarie 26, 2014, 12:43:08 PM
si va prezint un viitor mic apicultor.astept targul de la cluj sa pot sa ii cumpar un costum ptr el.ca albinele il plac  :) .a facut cunostinta cu acul uneia  :rotfl:.dar se pare ca nu la speriat.
Fa numai asa.. cumpara-i costum,.. asa am facut si eu la targul de la Blaj,.. si patesti ca si mine....nu mai scapi de "ajutor" oriunde te-ai duce si in plus o sa fi " bombardat" cu milioane de intrebari. Cu un costum a inceput si fica mea apicultura, in prima noapte a dormit cu el  :) :) :)... Sa fie sanatos si sa creasca mare, ei sunt viitorul nostru... :bravo:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

SPYKAL

Citat din: dodo79 din Ianuarie 26, 2014, 12:43:08 PM
si va prezint un viitor mic apicultor.astept targul de la cluj sa pot sa ii cumpar un costum ptr el.ca albinele il plac  :) .a facut cunostinta cu acul uneia  :rotfl:.dar se pare ca nu la speriat.
Sa va traiasca prietene si sa va bucurati de copiii vostri. Ei sunt viitorul nostru.....si ce ajutor de nadejde vei avea. Stima si respect!!!

bismark

Ei sint viitorul da prin alte tari.Au facut facultati la noi si lucreaza la ei.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

dodo79

Citat din: bismark din Ianuarie 26, 2014, 04:28:58 PM
   Ei sint viitorul da prin alte tari.Au facut facultati la noi si lucreaza la ei.Cu respect
daca fericirea si binele si-o gasesc in alte tari atunci ma bucur ptr ei.sanatosi sa fie
multumesc tuturor ptr urari
sanatate