stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

cateva poze cu curatirea stupului si ...........al stomacului :)

bucovineanu

Pozele au fost facute astazi? Daca da, e o greseala ca s-au deschis azi stupii.

dodo79

pot sa stiu de ce e o greseala?

romikele

Pentru ca albinele pot iesi la curatire si daca se aseaza pe zapada, acolo raman!  :sad:

dodo79

Le-am verificat doar daca au nevoie de turte.cateva  au iesit pe la folie in timp ce am pus turta.am urmarit dupa inca aprox 40 minute si pe la urdinis nu au iesit.in schimb am vazut cateva din cele care au iesit gasind urdinisurile altor stupi.mai mult de 10-15 nu au iesit.
multumesc ptr sfat.asa am mai invatat ceva.

bucovineanu

Afara de faptul ca ies sa se curete si raman pe zapada, atunci cand intra in contact cu aerul rece din exterior, ele isi descarca intestinul unde apuca, inclusiv in stup.

dodo79

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 30, 2014, 04:24:05 PM
Afara de faptul ca ies sa se curete si raman pe zapada, atunci cand intra in contact cu aerul rece din exterior, ele isi descarca intestinul unde apuca, inclusiv in stup.
din ce am vazut ele au carat albina moarta pana pe scarita la urdinis.de acolo eu le-am curatat.azi la noi au fost 22 grade la soare.tot la soare au fost si ele toata ziua.din cate stiu eu peste 12 grade se poate verifica cuibul.m-am uitat sa vad daca cumva au pe rame "rahat", dar nu am vazut sa fie.
aceste albine au intrat in iarna cu putina miere.de atunci le-am luat eu in grija.le-am pus turte din NOiembrie.trebuie neaparat sa o fac .daca nu le verificam poate ramaneam din cauza mancarii fara ele.cine stie cand va mai fi timp frumos.trebuia sa risc.sper sa fie un risc in bine.
multumesc ptr sfat.
apropo.odata am avut cu dumneavoastra cateva diferente de opinie asupra stupului din poliuretan.va pot spune ca se poate ierna uscat si in acest tip de stup.daca este folosit cum trebuie.este primul an de folosinta si pe mine m-a convins.
sanatate

bucovineanu

Referitor la iernarea in poliuretani, albinele sigur vor iesi din iarna. Condensul totusi va apare odata cu puietul.

dodo79

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 30, 2014, 05:07:00 PM
Referitor la iernarea in poliuretani, albinele sigur vor iesi din iarna. Condensul totusi va apare odata cu puietul.
sa inteleg ca la stupii de lemn acest condens nu se face?

bucovineanu

Citat din: dodo79 din Ianuarie 30, 2014, 08:04:10 PM
Citat din: bucovineanu din Ianuarie 30, 2014, 05:07:00 PM
sa inteleg ca la stupii de lemn acest condens nu se face?
Mult mai putin sau deloc. Faptul ca poliuretanul + folia nu permit nici un fel de transfer al aerului intre interior si exterior duce la aparitia condensului in interior.

ionel07196555

Vad ca esti posesor si folosesti stupi de poliuretan
Ce zici pot sa adaptez pe ei niste caturi 1/2 din lemn ?
Nu dispun de bani si doresc sa cumpar mai multi fara caturi
sa vad cum merge la mine pe vatra si cum se manipuleaza in sezon

romikele

Se pot adapta caturi din lemn, fara doar si poate.

dodo79

se poate atasa si de lemn.doar ca partea de jos a caturilor sa intre perfect pe partea superioara a celor de poliuretan

ionel07196555

Multumesc de raspuns
Daca nu sint multumit in prima faza din caturi find la cote mai mari iI modific
se taie putin si corpu folosit doar pentru iernat in adapost { azi -9 GRADE afara 4 g
interior si motoare ]

mmacreanu

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 30, 2014, 08:15:30 PM
Vad ca esti posesor si folosesti stupi de poliuretan
Ce zici pot sa adaptez pe ei niste caturi 1/2 din lemn ?
Nu dispun de bani si doresc sa cumpar mai multi fara caturi
sa vad cum merge la mine pe vatra si cum se manipuleaza in sezon

Un sfat: decat sa faci cat din lemn, mai bine mergi si cumperi polistiren extrudat de 4 cm grosime si faci cati din ala.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.