STUPUL DADANT CU 12 RAME SI 2 MAGAZII DE 1/2 aspect,capacitate si ...

Creat de milu56, Iulie 01, 2009, 03:40:43 AM

« precedentul - următorul »

ciptheman

aha dar inaltimea corpului in schita e de 298?!!! ce sa inteleg?

marius

Citat din: romikeleUite şi o tentativă de schiţă...
ati facut vreo data lazi sa le confectionati din lemn????????????
calculele nu prea sunt bune

D006

am finalizat 2 lazi mai am de pus manere o sa le si arat dar au alte dimensiuni fata de cele aratate aici corp cuib-320,cat-170,stup 12r cat 1/2, nu am auzit de rama de cat redusa asa cum a spus romikele  dar o sa ma documentez nici nu vreau sa contrazic pe cineva am luat de aici schita cu stupul m am apucat de treaba si am constatat ca nu se potriveste ba mai mult catul l am facut de 155 initial si cand sa bag rama stai sa vedem cu ce o indesam ca nu ajuge la falturi l am modificat dupa masurile mele si a iesit binisor zic eu.

D006

domnule romikele aveti caturile de 155mm?ramele de unde le luati?

bee_lover

Si eu tot caturi de 1/2 am si doua suprapuse fac cat un cat de rama 1/1 deci pot baga si rame 1/1, inaltimea e de 15 si latimea de 45 cm asa nu mai trebuie si gratie si spetezele 3 cm( 2 sus si 1 jos) avantajul e ca daca depun miere o capacesc foarte repede. Ramele mi le face domnul OrbanStefan de pe forum. Eu zic ca un cat 1/2 e mult mai avantajos decat unu de 1/1 cel putin in stationar, din auzite in pastoral e mai bine cat de 3/4 sau 1/1.

D006

Citat din: romikele
Citat din: marius
ati facut vreo data lazi sa le confectionati din lemn????????????
calculele nu prea sunt bune
Ia mai vezi o data.!
Ti se pare ca eu le fac din plastelina, sau guma de mestecat?
Calculele sunt perfecte, puse in practica... dar nu sunt STAS, d`aia sunt greu de priceput de catre unii... la fel ca politica.
In desenele sale, d-nu milu a luat in calcul spatiul de "harjoneala" pentru albine de 8mm, iar eu de 10mm.
Eu nu-mi asum cotele din desnele d-nului milu (corect ar fi fost 308mm - nu poate fi corpul mai mic decat rama, care are 300mm), doar ideea, dupa care imi fac si eu cutiile.
Avantaje sunt multe:
- spatiul liber fiind sub rama, nu mai strivim albina la manipulare
- din 2 caturi, putem alcatui un corp 1/1
- o rama din cuib care trebuie reformata, o putem urca in caturile suprapuse, alaturi de rame 1/2 reduse, la eclozionarea puietului si mutarea mierii, o putem da la reforma.
ma refeream la calculele facute pe hartie in partea stanga din poza unde scrie numai distanta ramelor nu si spatiul ce il lasati intre rame  si cum ai zis si tu ca sa nu strivesti albina se lasa in partea de jos o distanta care tu pe desen nu ai scriso
eu am zis bine ce am zis fiindca am facut destule lazi si imi cam dau seama acuma

D006

AM PRICEPUT
dar fi atent la schita la ramele de la etaj ai pus intradevar cei 9...10 mm dar uitate in stanga unde 155+155=310 dar ramele trebuie sa fie atata si tie nu bate la prima rama din magazie ceva

D006

bine las cum vrei tu numai sa fie bine
eu stiu sa le fac pt mine alti sa invete care nu stiu si care invata si fac greseli o sa vada pe parcurs unde au gresit 
NUMAI BINE             :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:

milu56

O sa fac si ceva poze cu stupul gata,ca sa ne putem da seama mai bine.

milu56

http://apitab.ning.com/photo/stupul-dad ... ext=latest
aici,poate se observa mai clar.
daca peretii stupului vrem sa ii facem mai subtiri,atunci sa fim atenti la dimensiunile interioare.

milu56

Citat din: fullfit46D-nule milu56, nu va mai bateti gura degeaba cu noi.
Haideti sa va zic ceva, acum o saptamana am fost la un tamplar din orasul meu si care are dat anunt de vanzari stupi pe stuparitul. I-am zis sa intre si pe APIARDEAL , ca sigur va gasi clienti si aici. Mi-a zis ca s-a uitat pe site, pe anunturi, pe schite, bla, bla....si mi-a mai zis ca totusi dimensiunile d-voastra din Almeria nu au nici o legatura cu dimensiunile de prin zona. De ce oare ?
Stiu ca pe mine nu va suparati, ca eu sunt mai direct....
Matale faci ce vrei, nu tine cont de primul aliniat...ca vad ca deja cineva a realizat "stupul tip milu", exact asa s-a exprimat si cica face si la comanda....dar nu i-au incaput ramele..oare de ce ??
Daca nu respecta dimensiunile e normal sa nu intre ramele.
Aici in Spania rama e cu 12 mm mai mare,dar schitele sunt pentru Romania.

ioanardelean55

milu56

cocobeny

Sus in magazii sint 10 rame si sint mai late si incap la fix 10, cred ca au 45mm latime . :wink2:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

ioanardelean55

Citat din: milu56
Citat din: ioanardelean55mai mare cum  ? L s.au H.
L
L.... lungime
H...Inaltime ar mai fi  l... latime dar nu cred ca despre ea e vorba ,dar oricum ar fiexprimarea ar trebui lamurit despre ce e vorba..