STUPUL DADANT CU 12 RAME SI 2 MAGAZII DE 1/2 aspect,capacitate si ...

Creat de milu56, Iulie 01, 2009, 03:40:43 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Citat din: cipthemandaca corpul are 308 iar cei8mm sunt sub rama de unde scoatem faltull de sus pe care se sprijina rama?Trebuie si acolo cativa mm nu?
faltul de sus e de un centimetru.

ciptheman

pana acum am inteles dar inca o intrebare:din cate vad distanta dintre fundul antivaroua si partea  superioara a fundului este de 20mm la care se aduna inca 8mm daci rezulta 28mm,e corect?nu e prea mult?

bucovineanu

Eu am la stupi inaltimea faltului pentru rame de 18 mm, iar in partea de jos ramele sunt la acelasi nivel cu peretele corpului. Astfel se pastreaza distanta de 20 mm pana la fond, iar intre partea de sus a ramei si marginea de sus a corpului raman 8 mm, exact distanta respectata de albine, iar podisorul se poate pune exact peste corp si distanta pana la rame va fi respectata.

milu56

Da,dar eu am constatat ca e mai avantajos:corpul de sus prinde ramele fixe pentru transport,un corp cu rame se poate aseza pe orce suport fara a se strivi albinele si faltul e mai rezistent,deci nu am facut aceasta inventie la voia intamplarii.

ciptheman

ma gandeam eu ca din aceasta cauza sunt cei 8mm jos ati avut o idee buna,sper ca in cateva zile sa fac primul stup si voi posta fotografiile caci pana acum nu am vazut pe nimeni sa arate,vedeam si noi ce a iesit.

milu56

milu56

Daca suntem seriosi si chiar vrem sa facem apicultura cercetam totul si alegem ce este bun,nu e bine sa ne contrazicem noi apicultorii,dimpotriva sa ne sprijinim,sa ne ajutam cu sfaturi si cu tot ce ne sta in putinta,nu este chiar usor sa dai un sfat care sa aiba si reusita,dar daca cineva te intelege atunci se poate invinge mai usor.Cu toate ca timpul nu i-mi permite sa fac mai multe demonstratii,o sa insist asupra acestei teme cu acest model de stup sa fie pe intelesul tuturor.

AndreiRN

Macar o singura demonstratie reala va rugam sa faceti.
Dar nu ceva imprumutat de pe net. :hi:

milu56

Citat din: AndreiRNMacar o singura demonstratie reala va rugam sa faceti.
Dar nu ceva imprumutat de pe net. :hi:
Vrei dimensiuni de america?

cocobeny

Cam asa arata stupii lui milu56 insa nu sint terminati. :wink2:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

cocobeny

Ma corectez, schita facuta de domnul milu si stupi facuti de mine, cind o sa ii termin o sa pun poze pe componente. :hi:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

milu56

Citat din: cocobenyCam asa arata stupii lui milu56 insa nu sint terminati. :wink2:
Felicitari,asa incet incet prosperam,sa sti ca sunt stupari si barfitori,dar stuparii adevarati nu se iau dupa barfe.

Beees

Ce e drept stupii sunt frumoşi felicitări.
Vedeţi domnule Milu că se poate .
Poate în curând veţi avea şi dvs albine şi veţi prospera. :wink2:

ciptheman

albine nu stiu daca va avea dar greseli in schita pe care a vrut sa o arate sunt,personal m am apucat de putin timp de apicultura si vreau sa merg pe 12r cu cat 1/2 si fund antivaroua la care am modificat partea cu tabla in curand o sa vin si cu fotografii dar ce vroiam sa l intreb pe milu:de unde ai scos inaltimea la cat de 155?cat are rama matale de jumate ?eu sunt mic si prost si nu stiu.