Simboluri ciudate si practici ciudate ale marilor vedete internationale

Creat de Kov iulian, Iulie 28, 2013, 09:10:05 PM

« precedentul - următorul »

Sorcyo

Citat din: mph din Martie 17, 2014, 10:54:45 AM
Sa fie poponari la ei in casa dar atat timp cat lucrurile astea ajung pe televiziune si pe strada pe mine ma dreanjeaza.
Libertatea ta inceteaza acolo unde incepe libertatea mea.
Sa fie religie, cult , credinta la ei in casa si mai departe cititi mai sus.

:stop_the_war:

Hai sa ne vedem de drumul propriu, daca altfel nu se poate. Daca argumentele nu fac nimic in o discutie de genul asta, asa cum nu au facut decand exista argumentatia pro si contra divinitate ( care apropo e o intrebare filozofic nedemonstrabila (nedemonstrata) intr-un mod universal acceptabil ) In schimb religia e cu toooootul alta mancare de peste.Este posibil sa urmarim in istorie aparitia, dezvoltarea, apogeul si disparitia sau eclipsa multor religii . Din punct de vedere statistic denominatiile religiei crestine sunt relativ stabile sau in usoara regresie, indicativ destul de clar ca inertia acestora s-a epuizat si urmeaza regresul, care este aproape o certitudine in lipsa unei revolutii religioase, si cum nu am auzit de nici un Kalvin sau , Luther recent ma indoiesc sa apara. Islamul este inca foarte fervent , cu multe tari care sunt majoritar islamice conduse de regimuri teocratice care pretind ca au ceva libertati, sau chiar dictaturi teocratice.
Cel mai regretabi mi se pare , insa , ca o persoan sa fie considerata ca ,,ratacita'' din simplul motiv ca nu imparte o convingere religioasa, si prin acest lucru sa demontezi toate argumentele, si sa invalidezi toate parerile, fara sa te atingi efectiv de aceste argumente sau pareri.
Faptul ca lucrurile se schimba este evident, dar mai mult este imbucurator, pentru ca altfel am fi ramas in copacul(figurativ) in care s-au nascut inaintasii nostrii.

:stop_the_war:

Si totusi, revenind nu la semne , ci la manipulare.
Un subiect cu o incarcatura emotionala puternica, cum este religia , este foarte intens dezbatut de dinaintea crestinismului atat voalat, in cercuri restranse in perioadele cu teocratii puternice, cat si la vedere in tari/parti ale lumii unde religia, oricare e ea, nu mai are nici o putere in statul de drept( asa cum este si cazul - din nou parere personala).
Acum , citind posturile trecute, am realizat ca am pus un post, care imi exprima strict conceptia mea, in replica unei afirmatii, care a deturnat serios acest topic , lucru pentru care imi cer scuze, nu asta era intentia mea.
Asa cum spuneam in unul din primele mele posturi pe acest topic, sunt constient ca indiferent de afirmatia si demonstratia pe care o pot face eu, nu pot sa primesc un raspuns direct si concis, bazat pe argumente demostrabile care sa-mi combata propria argumentatie. Argumentul universal pe care l-am primit este incapacitatea mea de a pricepe adevarul ascuns in text. Si acest lucru s-a repetat si aici.
Nu am incercat sa fac un concurs de dezbatere si mai ales nu credeam ca or sa fie exprimate atatea opinii pe acest subiect (lucru care sincer ma bucura).
De aceea, fara a implica in nici un mod ca renunt la convingerile proprii, nu o sa mai postez nimic pe subiectul religie pe acest topic, sau pe vre un altul care nu are ca topic principal religia. Tin sa mentionez ca nu ma consider o eminenta pe aces subiect, este doar obiectul unui studiu personal ca urmare a interesului pe care il am in societatea umana si mai ales a particularitatilor cum sunt religia, segregarea in caste si paturi a societatii si psihologia maselor.
O zi buna va urez

:offtopic:
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

perma

Ti-a raspuns colegul Sorcyo mai sus. Sunt la fel de indignat/tolerant si in ceea ce prieste homosexualitatea precum si credinta. De ce credintei TALE trebuie sa-i fie alocate un post de televiziune si nu stiu cate radiori iar homosexualitatii nu? Sau altor credinte nu? De ce religia s-a intodus (optional/obligatoriu) in scoli? De ce ma aslateaza popii cu slujba in difuzoarele scoase in curtea bisericii? De ce vin cu nesimtire si-mi bat in usa sa le deschid cu sfantul botez? Cum ar fi sa-ti bata unul in usa ca sa te incerce la sfanta rozeta? Eu asa ma simt cand vine ala cu tupeu sa ma sfinteasca.
Nu-i problema, nu vrei, nu-i deschizi. Dar sa-ti vina de doua ori pe an sa te intrebe daca vrei sa te largeasca nitel...
Toti privim acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont.

mph

@  Sorcyo
Multumesc pentru tonul cu care abordezi ultima ta postare. Sunt realist si-mi dau seama ca este firesc sa avem pareri diferite functie de zona in care locuim, traditiile pe care le-am avut de-a lungul vietii, religia pe care o avem. Am ocazia sa colaborez cu oameni apartinand diverselor clase sociale, culturi si religii si pentru ca  exista respect reciproc ne intelegem foarte bine. Am prieteni care au venit in biserica de care apartin si au asistat la slujba doar de curiozitate tot asa cum eu am fost la casatorii sau inmormantari oficiate de preoti si  pastori pentru ca asa este firesc sa fie.
Comentariile mele au aparut aici pentru ca m-am simtit ofensat sa citesc anumite comentarii. Este ca si cum ai citi undeva ca un oarecare vorbeste urat despre familia ta.
Poate ca nu toate sunt in regula in familia ta dar oricum ar fi sunt ai tai si ii iubesti. Asta este ideea.

mph

perma

Vezi, crestine? E greu sa intorci si celalalt obraz...Toleranta e foarte grea, acceptarea tuturor, buni sau rai, de asemenea. E mai simplu sa selectezi dintr-o carte doar ce-ti convine si s-o interpretezi cum iti convine...Slava tie, doamne, slava tie!

mph

@ perma

daca nu-ti raspund la cateva comentarii probabil ai sa renunti asa ca ..........de ce sa raspund?!?

perma

Hai sa-ti raspund. O sa am un raspuns mai complex, care n-o sa mai fie atat de off topic.
Artistii astia, cu care s-a inceput topicul sunt slugile sau fac parte dintr-o elita globala. Care ne conduce. Care ne invrajbeste unii impotriva altora aruncandu-ne niste motive care nu-s ale noastre. Orice diferenta e subliniata si amplificata, orice similaritate estompata. Tu crezi ca am ceva cu tine si cu religia ta. Nu am. Cum nu am nici cu arabii, evreii, rusii sau germanii. Sau indienii sau chinezii. Cat timp gasim motive sa nu fim toleranti, sa ne preocupam mintea gasind motive pentru care sa-i uram pe altii, vom fi o masa de manevra minunata. Si suntem spoliati. Cum spuneam si pe topicul celalalt, statul ne ia in prezent 80% din ceea ce producem prin taxare. Banii se duc spre aceasta elita, prin plata datoriilor catre finanta mondiala care e in mana lor.
Cum spunea si Iulian mai sus, sistemul actual e pe cale sa colapseze. Motivele sunt multe, nu stau sa le disec. Hai sa spunem ca vor veni vremuri de restriste pentru umanitate. In astfel de momente omul prin natura lui se intoarce spre cele sfinte. Nu stiu daca ai citit Sven Hassel, dar acolo e un paragraf ce suna aproximativ asa: "lasa cel mai mare ateu cinci minute sub un foc de mortiere si-o sa devina cel mai mare credincios". Deci e foarte posibil ca religia sa joace un rol maret in viitorul apropiat. Problema mea e habotnicia. Intoleranta. Toti ca mine, cu adevarul meu. Razboiul sfant. Daca tu nu vii la slujba, tu ai adus ghinionul asupra noastra. Evul mediu.
Si mi-e destul de simplu sa-mi imaginez asta pentru viitor, daca tu, acum, la apogeul umanitatii, cand nu resimti mari lipsuri, ai curent, ai net, esti relativ sanatos si indestulat poti da dovada de atata intoleranta si ingustime privitor la o problema ce nu te afecteaza direct (lipsa credintei mele in divinitatea ta!)
In aceeasi ordine de idei, ce pretentii putem avea de la hoardele care se calca in picioare la pupatul de moaste? Ce discernamant ar putea avea ei intr-o situatie de criza, daca eu ma indoiesc de al tau, un om relativ educat dupa modul in care scrii?
Intelegi de ce port eu dialogul asta cu tine?

cipriene

dragilor,
Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru pentru ca astfel sa ne putem mantui. frumusetea dragostei lui Dumnezeu este ca fiecare face ce pofteste.
in acelasi timp, liberul arbitru este si o mare povara deoarece putin, foarte putini, pot discerne intre bine si rau.
astfel ca unii aleg sa se inchine/roage la ce vor, pot alege orientarea sexuala care "le place", etc
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

mph

@ perma

------------------------------------------------------------------------------
Am scris cuvintele pe care am crezut ca este bine sa le transmit.

Sunt aici pentru subiecte legate de apicultura

Sorcyo

Sexualitatea si religia sunt subiecte foarte opiniate si foarte personale pentru multi oameni, de unde si necesitatea ca pe aceste subiecte sa se poarte discutii cat mai cordiale si neutre emotional, fara critici de dragul criticii. 
In ce priveste simbolistica , in cultura umana, de la primul desen pe o piatra intr-o pestera si pana la showbiz-ul de astazi sunt prezente simboluri . Fac parte din natura umana. Dar cum nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce are coarne este drac, nu toate simbolurile si teoriile cu iz conspirationist au un substrat real. Suntem oameni si toti suntem avizi de fantezii, imaginatia este cea care ne-a adus de la bata la mitraliera si de la mersu pe jos la zborul cu avionul.
Un lucru foarte evident este ca in ziua de azi controversa vinde.
Esti un artist controversat , ai automat parte de foarte mare expunere publica si vizi albume.
Esti cel mai bun cantaret de stilul cutare dar nu te stie nimeni, o sa canti in cor platit derizoriu tot restul vietii.

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Kov iulian

Citat din: Sorcyo din Martie 17, 2014, 11:31:20 PM
Un lucru foarte evident este ca in ziua de azi controversa vinde.
Esti un artist controversat , ai automat parte de foarte mare expunere publica si vizi albume.
Esti cel mai bun cantaret de stilul cutare dar nu te stie nimeni, o sa canti in cor platit derizoriu tot restul vietii.

Si totusi arta lor modifica comportamente, de multe ori in rau.
Poate acei artisti sunt prea departe si nu vedem vedem rezultatele munci lor asa ca hai sa privim cum modifica comportamente "artisti nostri".
Manelisti nu fac semne dar arta lor modifica comportamente.
Studiati va rog un fan impatimit sau o fana a manelelor si trageti singuri concluziile.

Eu am vazut sub ochi mei o astfel de evolutie si transformarea la cineva apropiat.

Sorcyo

Fiecare manifestare culturala are un efect asupra celor care o practica, la fel cum au si o nisa sociala la care prinde. Nu vreau sa implic ca daca asculti un anumit tip de muzica esti mai mult sau mai putin inteligent sau devii mai mult sau mai putin inteligent. Daca pot face o paralela, hai sa zicem cu mancarea iute(gen cury indian care te arde si-n c*r) daca o mananci toata viata nu numai ca nu te deranjasa dar ti se pare normala .
La fel si cu muzica.
Atunci cand iti canta ala in cap ca dai cu marci /dolari/euroi in lautari si iti inseli nevasta da ea te iarta ca , deh , te iubeste ajungi sa faci si sa crezi ca e normal ce auzi , mai ales daca dai dovada de o oarecare ........simplitate, care sa-ti permita sa confunzi fantezia(cantecul) cu realitatea cotidiana in care daca ti-ai inselat nevasta te lasa si-ti mai ia si casa  :D.
Muzica , jocurile pe PC, artistii cu tendinte dubioase nu creaza copii idioti/ucigasi/nefunctionali social. Parintii care nu-si educa suficient copii, si ii lasa sa zaca in fata unor influente indoielnice sunt principalii vinovati in opinia mea
Eu personal sunt consumator avid de rock, si in liceu ascultam Slayer, Sepultura si alte trupe de destul de greu de digerat de multi si n-am omorat pe nimeni, si nici vre unul din prietenii care aveau aceleasi gusturi muzicale , ca sa nu mai vorbes ca am crescut cu jocuri ca Doom, Serious Sam, Quake si Duke Nukem , jocuri in care trbuia sa-ti omori adversarii in moduri cat magrafice. Cu toate astea din cate stiu eu ne-am facut mari si am devenit membrii functionali ai societatii in care traim
Salve

perma

Pai e normal, Iuliane. Cand hanna montanna s-a urcat pe-o bila de demolare si a lins un ciocan a vuit internetul. S-a incins fibra optica. Au picat servere. Saptamani numai despre asta s-a vorbit. Controversata vedeta... Pai pe cine mai interesa atunci ca in Africa mor cu miile ca n-au apa potabila? Sau ca acolo e cosul de gunoi al planetei? Sau ca in Siria dronele mutileaza copii? Sau ca americanii au invadat Irakul si il sug de petrol prin corporatiile lor?
Semnele arata doar apartenenta, sau supunere fata de cineva, inregimentare. Dar sunt doar o perdea de fum, un joc pentru a distrage atentia de la probleme adevarate ale umanitatii. Inclusiv manelistii, cu toate ca n-au niciun rol asumat in aceasta poveste, ei sunt circul nostru. Trebuie sa ne indignam ca niste maimute castiga intr-o noapte cat n-o sa faca un apicultor (nu posesor de stupi) intr-un sezon. Sa le dam importanta, sa discutam despre. Unii sa le adopte mentalitatea si sa se tiganizeze. Dar nimeni nu e atent la noile taxe, la faptul ca alternanta la putere nu ne-a adus nimic, ca sunt toti o aceeasi clica. Nu-ti place muzica, vezi noul tatuaj al nu stiu cui. Si tinutele provocatoare ale alteia. Vezi noua supermasina si cum ajunge ea la suta in 2,3 secunde. Orice, doar sa nu fii atent la ce ti se intampla cu adevarat.
Pe bune, crezi ca semnele pe care le fac sau le copiaza marionetele astea au vreo relevanta? Sau tot ce decurge din asta?
L.E.: un alt exemplu extrem de concludent s-a petrecut in noaptea oscarurilor cand un "selfie" a dat jos twitterul. Un selfie facut de o lesbiana, mph. Cat de scarbos... :) Alte doua saptamani in care umanitatea a fost distrasa de la problemele adevarate. Cu o fotografie. Briliant, nu?

mph

ce este scarbos la selfie?
selfie= fotografie facuta chiar de persoana care apare in imagine
Ellen DeGeneres a facut acea fotografie de grup care este cat se poate de fireasca.
Faptul ca este lesbiana are mai putina importanta atat timp cat este un artist care isi pastreaza fanteziile erotice in dormitorul ei
Ca sa stie toata lumea despre ce este vorba am sa postez una dintre imaginile de la eveniment