Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Asta este adevarat ! Fiecare stup are avantajul dar si dezavantajul sau  :) dar o fraza imi place nespus de mult  .. "nu lada face miere ci albina " insa mai este si un "dar " conteaza si cutia :))
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

romikele

Cutia conteaza dar nu atat modelul cat modul in care e lucrata/incheiata.

Ionut Ursachi

Cu siguranta ! Vroiam sa va intreb .. la abric are cum sa faca imbinarea  tip randunica.cu dintii din aia ?
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

TDI

Eu am vreo 10, de 4 cm, cu îmbinarea... Rândunoi, dar făcute cu dalta, acum 60 de ani. In principiu se poate face orice, dar falțul e suficient daca adezivul e bun si lemnul uscat.

pistol28

Citat din: TDI din August 12, 2014, 04:26:13 PM
Eu am vreo 10, de 4 cm, cu îmbinarea... Rândunoi, dar făcute cu dalta, acum 60 de ani. In principiu se poate face orice, dar falțul e suficient daca adezivul e bun si lemnul uscat.

adezivul
http://www.tifel.ro/produse/adeziv/1191/adeziv-d3/17126.html
http://www.wuerth.ro/catalog/pdf/WRO-03-066.pdf
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Ionut Ursachi

Va multumesc pentru link ...dar imbinarea asta in falt cum este ? o latura peste alta ?
asa?

oroles

La abric nu poti sa faci imbinare in coada de randunica. Doar folosind panza de circular se poate sau o freza. E mai mult de munca dar se merita. Dai cu el de pamant si nu se intampla nimic. La transport nu vei avea deloc probleme.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ionut Ursachi

Am sa vad ce fac :)) pana se usuca scandura mai este :D

oroles

Uite un stup in coada de randunica. Cel verde deschis din plan indepartat:

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ionut Ursachi

Aaa .. asa ii am si eu pe cei verticali :)

fiug1970

\dovetails-1.jpeg
imbinare_in_coada_de_randunica_cu_scobitura.jpeg

pistol28

Citat din: Ioan Ursachi din August 12, 2014, 06:22:25 PM
Va multumesc pentru link ...dar imbinarea asta in falt cum este ? o latura peste alta ?
asa?
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Ionut Ursachi

Cred ca voi alege a doua varianta :)

crisian-nicolae

Ionut Ursachi