Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Iertati-ma ca intreb inca o data acest lucru , stiu ca sa mai discutat pe forum .  Intentionez sa fac corpurile 3/4 . Un apicultor mi-a spus ca este mult mai convenabil pentru ca intr-un corp de 3/4 e mai mult puiet decat in unul de 1/1 si el foloseste in pastoral ca si magazie corp tot de 1/1 . ME sau 1/1 ? :(
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

sorinma

le-ai cam amestecat...in ordine crescatoare sunt:1/2   3/4   1/1 (mai sunt si alte dar de astea ai intrebat).cauta dimensiunile la fiecare in parte si o iti dai seama singur care e mai mare si cu cat.
probabil acel apicultor ti-a spus ca in 2 corpuri de 3/4 e mai mult puiet decat in unu de 1/1...
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Ionut Ursachi

Da , scuze .. exact asa mi-a spus :)
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

ves.lucian

eu ti-as recomanda sa-ti faci cuiburile alcatuite din 2 corpuri ME , si peste magazii cat mai mici !!!
  eu am ales MER-urile pentru ca 3 corpuri MER fac exact cat 2 corpuri ME !!! ( ma rog , ceva mai putin pentru ca am in cuib 3 speteze superioare si 3 speteze inferioare , intre rame 2 intervale , fata de ME care are in cuib doar 2 speteze superioare si 2 speteze infarioare , respectiv 1 interval intre rame ) !!!
  la MER-urile mele am avantajul ramei unice !!!
  poti folosi si magazii  corpuri de ME , dar sunt cam grele , cand sunt pline cu miere !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Ionut Ursachi

Kiwi Bee

Rama o alegi conform lazii.
Lada 1/1 pui rame 1/1.
Cauta un magazin apicol online si vezi acolo de dimensiuni.

Avem si aici pe forum toate dimensiunile dar nu ma intreba pe unde exact.

Romikele si Pharaonul au pui desene foarte bune pe forum cu toate standardele din Romania.

ME este stupul Langstroth si in RO nu vei gasi prea multe, dar daca iei un stup Dadant 3/4 este destul de aproape la dimensiuni.
In alte cuvinte o cutie Langstroth1/1 este cca. o cutie Dadant3/4.

De vreo 2 ani sa discutat aici pe forum de cutiile Dadant1/2 si dupa cite am inteles 2xDadant1/2 fac cit 1 Dadant1/1 si astfel poti pune o rama de Dadant1/1 in 2 cutii de Dadant1/2(pt unii apicultori este convenient).

Mie ami place varianta lui Ves Lucian cu cutiile de 1/2. Daca ati alegi matcile care oua mult si bine atunci lejer ati faci cuiburi de 3xDadant1/2. Eu ami planific ceva asemanator si nu vei mai avea nevoie de gratie Hanneman. Caturile pt miere binenteles vor fi exact la fel de 1/2.

ves.lucian

Vezi ca este 1/2 ( rama cu inaltime de 162mm parca STAS-ul ) , poate fi si de 168mm !!!
  La mine ramele au 146mm inaltime !!!
  Acesta este MER-ul meu cu rama de 1/2 REDUS !!!
  Corpurile mele au 155mm inaltime !!!
  2 corpuri de-ale mele fac pe inaltime exact 1 Dadant !!!
  Daca ar fi sa ma apuc din nou , as face toate corpurile de 1/2 STAS , rama 162mm inaltime !!!
  Asta pentru ca eu tai din foita Dadant pentru 2 rame de-ale mele si mai ramane o fasie de vreo 3 , 4cm pe care o pun la topit !!!
  Alegerea este a ta !!!
               :razz: :razz: :razz:
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

ves.lucian

Ioane , ai cumva numarul de telefon al domnului BUCOVINEANU de pe Apiardeal ???
                                                :razz: :razz: :razz:

Ionut Ursachi

Va trimit un mesaj cu numarul lui ;)

dan sebastian

Caturile mici au avantajul ca sunt usoare, le umplu mai repede si obtii miere uniflorala. Daca e cules din belsug poti pune 2 sau 3 caturi de jumate peste un corp intreg si spatiul va fi suficient. Eu flolsesc doar corp intreg si cat de jumatate. am incercat si cu cat de intreg dar urca greu in el daca e un an slab ca cel de anul acesta.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

yulian

Caturile mici sunt usoare...cand sunt goale. Cand ai caturi pline, iti rup spinarea... Si eu folosesc caturi de 1/2...dar daca ai albina suficienta si cules, urca fara nicio emotie in cat  :wink:

Ionut Ursachi

Am pus pernutele astazi , la mine e chiar frigut !!  :( :coffee:

Ionut Ursachi

yulian

Avea cineva mare dreptate cand a zis ca in primii ani le omoram cu grija si pe urma cu nepasarea  :hi:

Ionut Ursachi

Va salut domnule yulian! Am gresit cu ceva ? Va referiti ca imi tratesc albinele cu nepasare ? :(