VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

Vyktor

Am pregatit sculele pentru prima extractie. Sper sa adun si eu 16 rame de 1/2. Vom vedea

Vyktor

Cand vine vorba de miere, hop apar si ajutoarele. O cam "strangeau " manusile , dar s-a descurcat.Cum socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ , cele 16 rame au ramas doar la stadiul de sperante. De la doua familii am scos 12 rame . De la una 8 si de la cealalta....4. Dar din cele 4 una m-a impresionat.
Rezultat final , ma declar multumit.

Vyktor

....

dodo79

din acea rama de 2,4 kg ai scos 1,5 km miere :wink:
:bravo:

Vyktor

Se vede clar diferenta,  in aceasta perioada cand temperaturile au cresccut, intre lazile cu fund av si cea cu fund plin. La nr. 4,  care are fund plin,  se vede un inceput de barba. Atata doar ca este un roi micut si nu are prea multa albina.

sandupop

Citat din: Vyktor din Iunie 29, 2014, 06:33:39 PM
Cand vine vorba de miere, hop apar si ajutoarele. O cam "strangeau " manusile , dar s-a descurcat.
Asa am patit si eu in urma cu 3 ani, si de atunci ....numai de albine si stupi vorbim, spre disperarea neveste-mi....
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Vyktor

Salutare dragi colegi
Dupa ce am mutat cele patru familii de "productie" pe o alta locatie,  mai aproape de FS,  nu prea multa, ieri a avut loc a doua extractie pe acest an. Am extras doar ramele care au fost capacite cel putin jumatate din suprafata. Rezultatul......35 kg de miere de fs. Nu mi venea sa cred cand am vazut atata miere.
Intrebare,  mierea din ramele necapacite ( vreo 15) rezista pana la primavara,  sau trebuie sa le pun acum dupa diafragma pentru a o trage in cuib?
Maine am sa verific cuiburile sa vad cum stau cu proviziile. Intrebarea era ce fac daca nu ar fi necesar sa le o dau acum?  :thanks:

MIHALACHE

Daca nu sare mierea din rama cand o scuturi o poti amesteca cu cea dinainte fara probleme.

Vyktor

Pana la urma am extras o si am pus o in peturi. Am inceput stimularile,  asa ca o voi folosi pe aceasta. 20-25 % apa plus 20 ml protofil la un litru administrez cca 350 ml la trei zile.  E bine?
Dupa imparteala de rigoare (destul de consistena) aceasta este recolta de miere de anul acesta. :yes:

Vyktor

In sfarsit ! :yes:
Dupa aproape doua luni , astazi au iesit afara.  E drept , nu toate , dar si zilele urmatoare se anunta temperaturi pozitive si soare.

un OM

Sa traiesti domnu Victoras!
Mi se pare sau nu ca scandurica de zbor este inclinata in...sus? Daca este asa pune pe cornier sub latimile stupilor cate o stinghie pentru a face ca scanduricile sa stea inclinate in jos. Asta daca le-ai facut sa stea inclinate. Daca vrei sa le faci inclinate, partea de scandurica ce va fi prinsa in balamale o dai pe abric, o "ascuti". Vezi sa nu dai "marunt" din buze, ca p'orma ne aducem aminte de liceu si alte necazuri  :hi:.

Vyktor

Nu ti se pare, chiar asa e. Aveam niste bucatele subtiri de scandura  pe care le puneam intre cornier si cutie pentru a le ridica putin. Cand i am adus acasa din deplasare nu le am mai gasit asa ca..... Cu datul marunt din buze, ce sa zic,  mai dau uneori,  nu insa cand primesc sfaturi utile de la vechi cunostinte sau persoane bineintentionate.
Vad ca nr postarilor tale aici incepe sa creasca, lucru care ma bucura,  stiind ca cei ca mine au ce invata de la tine. :hi:

Vyktor

Craciun fericit tuturor!
Sa aveti parte de clipe de neuitat alaturi de cei dragi!

Vyktor

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat pe pagina mea.
Astazi vreau sa va prezint prima cutie de lemn facuta de mine. Mai am de pus polistirenul in capac si tabla, de chituit pe ici pe colo,  si de montat scandurica de zbor. Eu zic ca e bine,  cu toate ca mai sunt necesare cateva corecturi.
Acum astept si criticile sau sfaturile. :thanks:

yulian

Mi se pare un pic cam la fix ramele in lada...trebuia sa lasi o mica abatere...de vreo 5 mm sa zic. Lemnul o sa lucreze si sa nu te trezesti ca nu poti sa bagi 10R. In rest  :bravo: