VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Vyktor din Martie 22, 2015, 01:58:26 PM
Astazi a fost prima zi de primavara cu adevarat. Fetele baga polen la greu. Aduc si polen rosu . De la ce poate fi?

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2482.msg42470#msg42470
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Vyktor

Multumesc dl. Stefan. M am lamurit. Din asta se gaseste prin zona dar nu m am gandit.  :beer:

Muntoiu Radu

ieri am vazut curcubeul :)  polen alb, galben, portocaliu, rosu si mov...

Vyktor

Hristos a inviat!
La multi ani!

Vyktor

In dimineata asta, am gasit la una dintre familii, cateva larve moarte. Cum imi dau seama daca este vorba de puiet varos sau alceva? In ultimul timp la aceasta familie am observat si o agresivitate mai mare decat la celelalte. Este vreo legatura?   :thanks:

MOTANUL

Ascultarea stupului e lasata in paragina ca sa zic asa. Putini mai folosesc aceasta metoda.

In principiu orice situatie anormala (boala, lipsa hranei, lipsa matcii) aduce o modificare in zumzetul linistit al albinelor.
Totodata se modifica si agresivitatea: la un stup fara matca jumatate din albine sar pe tine când ridici capacul fara sa faci vreo miscare brusca.
Acolo nervozitatea este la cote maxime (nici macar lipsa hranei nu o depaseste; daca ajung amortite si lipsite de vlaga nu mai au putere sa sara la bataie); Daca au hrana multa si nu au matca - atunci sa vezi...

Eu am si o familie cu agresivitate nativa (dar acolo stiu ca de fiecare data o sa fie agresive).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

stefan1

Citat din: Vyktor din Aprilie 13, 2015, 08:49:44 AM
In dimineata asta, am gasit la una dintre familii, cateva larve moarte. Cum imi dau seama daca este vorba de puiet varos sau alceva? In ultimul timp la aceasta familie am observat si o agresivitate mai mare decat la celelalte. Este vreo legatura?   :thanks:

Este puiet de trantori care probabil a fost in locuri mai marginase unde a racit in noptile mai reci si acum (la un inceput de cules) au inceput sa-l scoata afara. Ar mai putea fi suspectata o lipsa de hrana, cand se sacrifica intai puietul de trantori (dar prima data cel necapacit), lipsa de hrana care poate fi corelata si cu o crestere a agresivitatii.

Vyktor

Dupa atata munca,  merita o pauza  :rotfl:

Vyktor

Astazi am terminat inca o cutie. Alte doua asteapta la rand

Vyktor

Iata l intrat in formatie. Daca este pe extrema a primit nr. 7

MirceaCalin

Mijlocaşul central (nr.8) lipseşteeee !
:P

Vyktor

A fost schimbat.....la pauza :)

Vyktor

La controlul de ieri, primul din acest an,  la care am luat la mana, rama cu rama, am gasit una frumos capacita pe ambele fete.

stefan1

Excelent fagur!   :bravo:

cipik

Fa un roi cu trei faguri daia si o matca imperecheata si la f-s iti cumperi scara.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/