VICTOR M.

Creat de Vyktor, Iunie 21, 2013, 09:58:47 AM

« precedentul - următorul »

Vyktor

Dupa o pauza destul de mare,  astazi am reusit sa mai inaintez cu constructia circularului. Am reusit sa fixez suportul pentru ax si mecanismul de reglare al panzei. Chiar daca inca nu sunt fixate definitiv,  am facut o proba sa vad daca functioneaza si.....spre surprinderea mea chiar merge foarte bine.

Vyktor

Incet,  incet ma apropii de final.

Vyktor

Salutare dragi colegi!
Astazi am continuat aventura construirii stupilor din polistiren extrudat.   Cutia fiind  "croita" pe 12 rame,  am decis  ca pe acesta sa l fac cu doua urdinisuri pentru a  gazdui in el doua roiuri. Deoarece la primul stup la care peste polistiren am dat cu adeziv,  adica l am tencuit, ceea ce l a ingreunat destul de de mult,  la acesta am decis ca peste polistiren sa lipesc un plastic de cca 2 mm grosime.
Inca nu este gata,  dar pun doua poze cu el si as vrea sa imi spuneti daca  urdinisurile sunt cumva prea apropiate. M am gandit la acest aspect dupa ce am taiat asa ca.....

apivasmob

De ce nu ai facut unul frontal (pat rece) si altul lateral (pat cald) si cred ca rezolvai dilema ta.?
Sanatate tuturor apicultorilor

Vyktor

Si gata!
Pregatit sa si primeasca noii locatari.

nicu84

cam cat o costat materialele pt masa fara motor, si ax si manopera? se merita sa-mi fac una?

Vyktor

Nu as putea sa  fac un calcul deoarece aproape toate materialele folosite  le am avut prin atelier. Am platit doar motorul, 100 de ron,  axul de reglaj 20 ron,  rotita pentru reglaj 10 ron,  cureau 15 ron,  panza 100 ron. Tot ce a implicat lucrari la strung nu m a costat nimic fiind facute de un prieten iar restul  munca mea,  care nu este normata. Daca as fi cumparat totul "oficial" probabil ca pretul ar fi fost undeva intre 1000 - 1200 ron.
:hi:

Vyktor

Una a rezolvat singura problema...

Vyktor

Astazi "nunta" mare .
Am prins in direct roirea celei de-a  doua familii

Vyktor

Asa ca daca zilele trecute ceream un sfat cum sa fac doi roi din trei familii , se pare ca problema se cam rezolva de la sine .Culmea este ca si roiul de astazi s-a asezat fix in acelasi loc ca si cel de ieri. Trag la prun :rotfl:
Acum ca problema roirii s-a rezolvat , la familiile din care au plecat roii trebuie sa fac ceva in mod special ?

bismark

Trebuie sa verifici daca mai sint botci ca altfel vei avea numai roi fiecare matca va pleca cu o parte din albine si familia va slabi.Botcile ramase trebuiesc distruse.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Cristel

Trebuie sa verificati daca aveti o matca libera si virgina in stupul din care a iesit roiul. Daca aveti doar botci, lasati doar pe cea care pare mai mare si frumoasa, restul le distrugeti. Si in cazul roilor este bine sa verificati, la instalare, daca aveti doar regina batrana sau mai e si una tinerica in roi. Oricum, in prima seara se "omoara" intre ele pana ramane victorioasa, regina pentru un an!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Vyktor

Multumesc de raspunsuri.
Eu cred ca nu au mai asteptat sa eclozioneze deoarece le-am rupt botcile de roire de doua ori. Cred ca dupa ce au capacit botcile si-au luat talpasita. Ieri am verificat si nu era nicio botca roasa din care sa fi eclozionat vreo matca. Am lasat doua botci iar pe restul le-am distrus . Trebuia sa las doar una ? :thanks:

Kiwi Bee

Doua mai apropiate este bine. Prima Regina care iese o gaseste pe cealalta mail repede.

Vyktor

Astazi am topit si ceara. O parte din fagurii primiti anul trecut, odata cu roii,  am fost nevoit sa i schimb acestia aratand destul de rau. Gaselnita incepuse sa si faca de cap cu ei asa ca am fost nevoi sa i topesc. Din doua kg de faguri au iesit cca 850 g de ceara.