Incepator ALBINIST

Creat de Tamu, Aprilie 27, 2013, 11:46:50 AM

« precedentul - următorul »

cipik

Sa nu uitam ca si Edy_mh are un asemenea aparat.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

pharaonu75

Citat din: cipik din Septembrie 04, 2013, 09:50:01 PM
Sa nu uitam ca si Edy_mh are un asemenea aparat.

Asa este, dar Edy_mh nu mi-a dat spaga pentru a-i face reclama! =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Tamu

=)) Tot cu spaguta si p'aci?  =))
Am o dilema, din ce material sa fac camera in care intra serpentina?
M-am gandit s-o fac din crom (teava cu gaurele). Sper sa gasesc materialul la un garaj care se ocupa de tuning auto - tobe esapament. 20cm. nu cred ca va fi o avere, dar sunt sigur ca in timp va rezista perfect. Iar ca "dopuri" sa folosesc aluminiu de grosime 2cm. Ma gandesc ca aluminiul va rezista la flacara care va bate direct pe el, din moment ce si tigaile de aluminu cu teflon se comporta bine in timp.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

marius_vfp

atentie mare cu aluminiul , tigaile au o suprafata mare radianta , degaja caldura imediat si in plus de asta sunt in contact direct cu lichidul din interior daca mai ai si apa in tigaie , apa prin proprietatile ei nu lasa tigaia sa se incinga mai mult de 105 grade maximla presiune atmosferica , insa acolo aluminiul  se poate supra incinge foarte puternic el rezistand pana pe la 400 grade sub efort fizic apoi devine lichid la 660 . despre ce dopuri e vorba , bate flacara pe ele ? atunci e o preoblema , se va topi imediat, la forja reusesc sa il topesc in circa 2 minute o bucata mica.
piesele cromate/nicelate se vor inegri imediat , deci aspectul prea putin conteaza , ideea e sa fie functional . cauta tabla protectoare care inconjura teava de esapament la iesirea din galerie ea este tratata si special conceputa pentru stres termic.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

sandupop

Oare o pompita de ulei, din aia pentru gresare, cu clapeta nu ar face fata, nu stiu ce debit are la o singura apasare..acum sunt in concediu  dar din 15 incercsfac zi eu un prototip....eu am acasa un felinar vechi cu petrol, Petromax se numea, fu ctiona cu petrol sub presiune, are o serpentina gata facuta.....ce dimensiune are are gaura la un dispozitiv original din capatul prin care se evacueaza "fumul"?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Tamu

marius_vfp: Multumesc de atentionare vizavi de folosirea aluminiului. Baietii de la tuning sunt in concediu, asa ca trebuie sa ma orientez in alta parte :sad: .
sandupop:)  Chiar acum am fost prin Cora si am gasit o pompita de ulei de 300 ml. la 9,10lei. Am luat-o, dar am suspiciuni vizavi de dozaj la o cursa completa in functie de nivelul uleiului. M-am uitat la mecanism si am impresia ca daca nivelul uleiului e maxim va iesi o cantitate mai mare si cu cat acesta scade sa scada si doza la o apasare completa. Poate ma insel, o sa verific.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

pharaonu75

Pompita cred ca are 1 ml la o apasare!
Conducta de cupru poate fi de fapt o conducta de frana auto.
Plasa din jurul serpentinei poate fi tabla expandata din inox.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Tamu

O idee unde as putea gasi tabla expandata in cantitate mai mica, ca nu am ce face cu o coala de vreo 2 mp.

marius_vfp

ca dozator asi folosi un dozator de sapun lichid , dar trebuie vazut cat si cum dozeaza , gazul lampant poate manca garniturile din cauciuc.
succes
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Tamu

Partea de dozare am verificat-o si la o apasare obtin cu:
- pulverizatorul din plastic am doza de 0,9ml. (precizie buna)
- pompita de ulei are 0,7ml. (precizie slaba ptr. ca in functie de viteza de apasare cantitatea este mai mica de 0,7mi.)
- seringa automata (de tip G care s-ar preta avand rezervor atasat) dozajul ar fi perfect dar pretul este enorm 105euro. Iese din discutie.
Voi ramane la prima varianta deoarece pulverizatorul e ieftin si am dozarea buna.
Camera de incalzire:
Am gasit prin casa un rezervor de inox, UMIDIFICATOR ce se atarna pe calorifer dupa ce e umlut cu apa (grosime perete 0,7 - 0,8 mm.) Diametru 50mm.  si lung de 18cm. Il voi sacrifica sa vad cum reusesc sa fac gaurile in el. Vad ca unii mai vand: http://mercador.ro/oferta/set-umidificatoare-aer-inox-melinera-uk-noi-agatare-pe-calorifer-IDPfPt.html

Tamu

Am dat gaurile in rezervor de 6,5 mm. Nu am facut f. multe pentru a pastra temperatura inalta si la flacara mai mica. Zilele astea sper sa ajung la strungar sa-mi faca adaptorul de fixare a camerei de incalzire pe arzator.

Tamu

Am reusit sa merg la strungar, sa-mi faca adaptorul din bronz. A iesit cam greu (va necesita si un picior de sprijin sub camera de incalzire) dar asta nu e un impediment. M-am apucat de asamblat si cam astia sunt pasi care i-am facut:
1, 2, 3 - montat duza de 0,8 mm.,
4 - adaptorul de bronz,
5, 6, 7, si 8 - asamblarea camerei de incalzire pe arzator.

Tamu

Am facut si un test de incalzire. Teoretic se pare ca flacara va trebui folosita la 30-40% din puterea maxima ptr. tratamente. Proba cu ulei mineral o sa-mi indice corect nivelul flacarii.

sandupop

Felicitari arata extraordinar. Sigur o sa functioneze bine... si eu am unul in lucru numai ca in loc de duza strunjita am adaptat o duza de aragaz de alama sper sa mearga....duza trebuie sa aiba 0, 8 mm?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.