Incepator ALBINIST

Creat de Tamu, Aprilie 27, 2013, 11:46:50 AM

« precedentul - următorul »

Tamu

Azi am facut prima extractie din viata. :) Am scos mierea de pe 6 rame 1/1 din cuib. Am obtinut vreo 9 litri. Am fost nevoit sa fac extractie pentru ca una dintre familii isi blocase cuibul si se pregateau de roit, desi in magazie foitele sunt f. slab lucrate.  :sad: Dupa ce le-am luat mierea de pe 5 rame in magazie le-am pus o rama cladita goala si una cu miere. Poate asa le voi determina sa urce mierea acolo.
Am sa revin cu detali ptr. cei interesati.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Tamule, ma bucur pentru mica ta realizare, deja dovedesti ca ai trecut prin fazele principale ale activitatii de apicultor. Presupun ca asteptarile tale erau ceva mai mari, dar inarmeaza-te cu rabdare, poate de acum incolo va fi mai bine. Sfatul meu este ca daca familiile sunt puternice si nu ai cules de productie, foloseste surplusul de albina in directia inmultirii.

Tamu

Astazi am recoltat pentru prima data polen. De la 5 familii dupa o zi si jumatate am luat 200 gr. Am sa mai las inca vreo 3 zile colectoarele. Vreau sa-mi fac o mica rezerva de polen crud (congelat) pentru situatiile de criza ce pot aparea la iarna.
Am constatat ca unele grauncioare galbene de polen sunt f. amare. Sper sa nu fie vreo problema

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

apivasmob

De colectat polen se colecteaza cel mai mult in primavara, acum la sfarsit de sezon nu este indicat (reduci cu bune stiinta hrana puietului deci ponta matcii).
Sanatate tuturor apicultorilor

Kiwi Bee

Tamu poti sa faci in Ianuarie turte cu 5% polen.

Tamu

Re: apivasmob In cuiburi este pastura arhisuficienta, iar puiet capacit intre 3 si 5 rame. Recoltez polenul pentru a putea face turte (daca va fi cazul) la familiile mai slabe, cum de altfel recomanda si Kiwi Bee. In primavara nu am avut posibilitatea asta. Am inceput anul acesta cu 3 familii, luate din zona de munte si aduse la campie ... deci am pierdut culesul masiv de polen. Asta m-a determinat sa actionez acum. Mai mult, am observat ca este cules f. bun in aceasta perioada in zona.
Va multumesc pentru sfaturi si bunele intentii.

xvader

bafta multa Tamule, si ai grija cum le pregatesti de iarna

Tamu

Sper sa ma descurc, e prima iernare. Teoria ca teoria dar practica ne omoara.  :D
In principiu voi proceda la restrangerea cuibului, ma voi asigura sa aiba resurse de hrana de ajuns pe toata perioada iernii si pentru ca stupii mei au fundul cu sita, voi incerca sa atenuez la maxim patrunderea vantului in stupi, prin amplasarea unor placi in fata suportilor de la pamant pana la stup. Plus gratie metalica la urdins.
Deocamdata vremea este f. calda la noi, nector ioc, polenul a inceput sa scada si el. In schimb matcile ponteaza la greu, deocamdata. De tratamente ma voi ocupa doar cand matcile se vor opri din ponta pentru a efiencitiza la maxim.
Va doresc tuturor iernare cat mai usoara.

G. Iulian

Nu lăsa tratamentele tocmai când încetează ponta. Tratamentul cu VF se face la 7 zile de câte 3 ori tocmai să prindă toate celulele goale în 21 zile. Mătcile pot ponta și în noiembrie.  :hi:  :hi:  :hi:

Tamu

Multumesc de atentionare Gheorghevici I. Am sa tin cont.

Tamu

Azi am reusit sa achizitionez in sfarsit un capsator pneumatic. Nu l-am probat, dar sper sa faca fata. Am testat unul identic la un coleg de-al nostru si parea super OK. Am luat si niste cuie de 50mm. si capse de 40mm. cate 3000. Pana acum m-am folosit satisfacator de unul electric tot Einhell, dar de cand am compresorul era pacat sa nu trec la ceva mai profi. Pretul a fost 199,90 lei in Praktiker.

marius_vfp

cat ai dat pe capse si de unde le-ai cumparat
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Tamu

Tot de la Praktiker am luat capsele 64.99lei si cuiele 36.99lei.

Tamu

Intentionez sa construiesc un "FURRETO" - HOME MADE.
Pentru asta am achizitionat urmatoarele:
- arzator PZ5000 cu butelie gaz si aprindere piezo 139,90lei (se gasesc si fara aprindere in jurul a 40-60lei arzatorul si butelia la 4-7lei). Am vrut neaparat unul cu teava ORIZONTALA (vezi poza de mai jos, functioneaza ireprosabil). PRAKTIKER
- pulverizator transparent 0,5l. 4,99lei. PRAKTIKER
- teava cupru moale de 6mm. diametru si 1mm. grosime 2m. 16,98lei. DEDEMAN
- duza 0,8mm. pentru TELMIG 130 (nu stiu la ce se foloseste, dar eu am sa o introduc in teava la iesirea gazului) 3,87lei. DEDEMAN
In functie de ce voi mai folosi la constructia lui voi posta. La final o sa pun o poza cu el.

pharaonu75

Citat din: Tamu din Septembrie 04, 2013, 02:26:21 PM
Intentionez sa construiesc un "FURRETO" - HOME MADE.
...

In urma cu foarte mult timp, Skypi si-a confectionat un astfel de aparat.
Razvan_ti a facut si el unul. Functioneaza perfect.

Daca ai ceva nelamuriri sau ai nevoie de sfaturi, contacteaza-i.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube