Incepator ALBINIST

Creat de Tamu, Aprilie 27, 2013, 11:46:50 AM

« precedentul - următorul »

Tamu

sandupop: Multumesc. Nu stiu daca trebuie sa aiba 0,8mm. Duza nu e strunjita, e cumparata din Dedeman. Strunjita e piesa din poza nr. 4. Am observat la modelul original ca are duza. Aceasta duza se pastreaza mai rece si obliga fumul sa iasa cu o presiune mai mare. Fumul va ajunge mai usor in partea din spate a stupului chiar fara a introduce diuza in interior pe urdinis. Tot ce am precizat acum e pura teorie. Dupa ce voi face proba practica voi vedea daca acea duza e eficienta, daca maresc gaura duzei sau renunt la ea. Apoi voi veni cu completari.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

sandupop

Daca o sa am timp in weekend, o sa incerc sa fac si eu o proba si mai schimbam niste opinii. Tare as vrea sa fac si eu unul si sa si mearga....Tinem legatura.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Marius-ursulakhe

Dragi colegi doresc sa va salut in primul rand si va doresc bafta in reusita proiectelor voastre ca dupa aceasta litreratura doresc si eu in aceasta iarna sa confectionez si eu unul si va anunt ca sunt numai ochi la orice postare  :bravo:

xvader

si eu incerc sa confectionez unul, ca tare bun mi-ar fi.
mai asteptam cu interes si alte postari legate de aceasta tema.

Tamu

Folosesc aceste pulverizatoare deoarece: se pot regla sa pulverizeze sau sa trimita jet (jet cred ca e mai bine ptr. ce doresc eu), dozeaza 0,9 ml. la o apasare (precizie buna) si pretul lor este relativ scazut asta in cazul defectarii fiind un avantaj.
Adaptarea pulverizatorului la teava de cupru.
Este o operatie destul de importanta deoarece teava de cupru se infierbanta si daca este foarte aproape de duza din material plastic a pulverizatorului o deformeaza riscand obturarea. Intre timp am gasit la Cora un pulverizator de 250 ml. cu mecanica identica cu a celui de 500 ml. Pentru cine are mai putine familii de albine este mai practic. Am folusit furtun transparent (eram mult mai bun daca aveam furtun siliconic care rezista mult mai bine la temperaturi ridicate, dar o sa-l schim in viitor) achizitionat din diverse locuri. Se gaseste de cumparat la Dedeman, Praktiker sau magazinele unde se vand accesorii de acvaristica.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

Tamu

Cu o bucata de tub termocontractibil (negru am folosit eu) voi fixa cele 2 bucati de furtun de plastic intre ele.

Tamu

Am lasat vizibilitate intre tubul termocontractibil (negru) si duza, pentru a se vedea distanta dintre teava de cupru si duza! Furtunul transparent l-am fixat de duza cu un colier metalic de 10-16mm. Acesta nu l-am strans f. tare, astfel evitand deformarea.
Rezultatul.

marius_vfp

tamu, genul de pulverizatoare , mai exact, cele de spalat geamurile  ,am folosit pentru omorarea viespilor ,cu motorina , problema a fost motorina , a mancat garniturile din pulverizator in 5 minute , atentie dupa ce pui gazul sa verifici si dupa cateva zile ce cantitate baga .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Marius-ursulakhe

tamu un coleg de pe forum mi-a dat o idee sa iau o pompita de Husqvarna  una ori de benzina ori de ulei

Tamu

Multumesc de atentionare.
O sa ma interesez de pompita de la Husqvarna.
Folosesc ulei mineral incolor si inodor pentru lampi.

Teoretic uleiul nu ar trebui sa distruga garniturile ci sa le mentina unse.  :) Dar e posibil sa se ditruga. Timpul o sa ne dea raspunsul.
Azi am facut cateva teste si "aparatul" se pare ca functioneaza.

Tamu

tassevasi

Citat din: Tamu din Septembrie 10, 2013, 07:10:53 PM
Am dat gaurile in rezervor de 6,5 mm. Nu am facut f. multe pentru a pastra temperatura inalta si la flacara mai mica. Zilele astea sper sa ajung la strungar sa-mi faca adaptorul de fixare a camerei de incalzire pe arzator.

Dupa cum vad eu in aceasta imagine  ai facut  spirala dreapta , pentru a avea un randament maxim  si sa se incalzeasca mai repede   trab  spirala  facuta conica  la esirea duzei .
   Numai bine .

Tamu

tassevasi spirala e mai eficienta daca este conica la arzatoarele cu teava oblica. La acestea varful flacarii bate exact pe varful conic al spiralei. Al meu are teava orizontala! Am specificat asta chiar de la inceput ca prefer acest tip de arzator.Ideea este ca asa pot face tratamente incepant de la o inaltime de 20 de cm. fata de sol. Daca as face spirala conica probabil as reusi o incalzire mai rapida. Dar riscul de a strangula serpentina e prea ridicat si nu cred ca merita.

marius_vfp

tamu , ca sa nu se stranguleze spirala , baga in ea , inainte de a o indoi nisip uscat bine filtrat/cernut si cat mai marunt , il presezi bine iar la capete bagi cepuri de lemn  , apoi dupa indoire scoti cepurile(daca nu poti scoate cepurile ,lasi teava mai lunga si o tai ) si bagi apa pentru a scoate tot nisipul , eu asa am indoit tevi din cupru si nu au fost probleme .indoirea am facut treptat in spirale mai mari apoi din ce in ce mai mici , teava am incalzito cu lampa cu gaz , a mers perfect , teava indoita am folosito pentru alt scop si nu cel apicol.

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Tamu

Ieri am facut un tratament cu Varachet Forte folosind "aparatul".
marius_vfp: intr-adevar garniturile de la aceste pulverizatoare se distrug dupa 24 de ore de la folosirea cu ulei pentru lampa. O sa ma orientez spre alt tip de pulverizator.
tassevasi: am sa fac o alta spirala cu un numar mai mic de spire, pe un diametru mai mic (la asta am 9 spire  la 4 cm. diametru) si conic. Asta deoarece dupa utilizare in spirala ramane o cantitate mare de lichid (ptr. cine are familii putine) nefolosit. Aproximez vreo 10-15 ml.
Vizavi de rezultatul tratamentului. La 5 familii (fund cu plasa pe toata suprafata) din cele 6, am putut vedea rezultatul. Am pus hartie alba pe toata suprafata suberelor. rezultatul dupa 15 minute:
familia 1: 0, familia 2: 1, familia 3: 2, familia 4: 0 si familia 5: 47.
Am decis sa curat toate suberele si sa le verific dupa alte 15 minute. Rezultatul total:
familia 1: 4, familia 2: 3, familia 3: 6, familia 4: 2 si familia 5: 109.
Sunt putin derutat de rezultate. La o familie (nr. 5) am un grad de infestare f. ridicat fata de celelalte. Sa nu-si fi facut efectul tratamentul, la toate familiile? Astept niste pareri. Multumesc anticipat.