Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

vulpea

am avut si eu un caz in neam cand 'mortul' a fost intors din'drum'(verisoara mea primara a facut tot posibilul pentru mama ei si desi 'scapata' din mana la un moment dat a reusit s-o 'reactiveze' un timp binisor.dar nu-ti mai spun ca pana a murit a fost complect nefericita,desi f.f. ingrijita.si asta tot pela 90.. de ani ).cred ca singura solutie e sa-l ti pe batran cat mai aproape de tine(sa-l ti in 'priza' cu activitatea ta zilnica,alaturi de tine) si sa-i ceri sfatul la orice=parerea lui=chiar daca nu ai avea intradevar nevoie.zic si eu.multa sanatate la amandoi !

andreiu

La fel iti doresc si tie si la ai tai ! Am avut azi parte de o surpriza placuta. Fiind informat de catre femeia care-l ingrijeste ca nu a mancat nimic nici astazi, m-am gandit sa-i duc tot ce stiu eu ca-i place sa manance. Am luat din piata un pepene rosu foarte dulce, branza telemea de oaie putin sarata, lapte gras, smantana, malai, cateva inghetate mici.  L-am gasit in pat acoperit cu un cearsaf pana peste cap, dormitand. L-am intrebat daca e flamand, mi-a raspuns ca nu. Am taiat cubulete mici de pepene dulce si i le-am pus alaturi, eu retragandu-ma la bucatarie pentru a pregati toposa ( mamaliga cu branza de oaie, in straturi alternative, fiarta in ulei ). Operatiunea a durat cca un sfert de ora, iar cand am intrat in camera lui, deja si el terminase de mancat bucatile de lubenita. A mai vrut cateva, apoi, dupa ce s-a racit mamaliga i-am pus o portie sanatoasa peste care am pus smantana din belsug si l-am servit eu cu lingurita. A mancat batranul meu cu o pofta grozava, spre bucuria mea si uimirea femeii ce-l ingrijeste.

vulpea

ma bucura ce-ai scris !cred ca suntem cam de acelasi leat:eu '46,tu '47 cel mult '48.la varsta noastra,macar, am citit TINERETE FARA BATRANETE ...ideia mea e ca trebuie sa-l faci pe batran sa nu ajunga in Valea Plangerii (a regretelor si amintirilor cu morti)[am eu o anumita 'filozofie' pe aceasta tema].fa-l sa fie 'activ'cu vii si sa simta ca este util inca la cei din jur.numai bucurii !

vulpea

PS.ami 'pare rau' de tine,dar ma mir ca nu stii inca ca(fara cacofonie!) toate vulpile au oute numai ca unele au inauntru,altele afara.

andreiu

Da, eu sunt pasoptist,  tu esti mai vechi cu doi ani. Ideea ta cu activizarea batranului este buna, dar din pacate nu mai da rezultate. Partea proasta este  ca nici eu nu pot sa stau prea mult cu el. Acum am sosit de la Dupapiatra si doar maine il voi vedea. Ma gandesc ce meniu surpriza sa-i fac pentru dimineata.

vulpea

eu zic sa nu te mai caznesti atata si trazneste-i niste mici cu mujdei de usturoi si ceva 'lichid' bun si tare.toata stima  si cel mai impotant e sa fii optimist,chiar daca situatia pare de rahat.

andreiu

Lichide are in permanenta langa piciorul patului, la indemana, tuica si vin. Le foloseste pentru ca uneori durerile arteritei obliterante la piciorul drept devin insuportabile.  Cred ca o sa-i pregatesc un peste prajit pane cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
       Ultimele 4 zile am experimentat altoirea de vara pe cires, piersic, mar, par, prun  si alun, dar nu cu mugure detasat, ci cu crenguta scurta, metoda copulatie simpla. Sunt curios sa vad peste  2 saptamani daca din cca 150 de incercari ce procentaj de prindere voi avea.

andreiu

Am mai pus la cale inca un experiment. Intrucat idea de a cauta trufe nu m-a parasit si cu dresarea cainilor am dat gres, am cautat pe internet daca exista miceliu de trufe de vanzare . Asa am ajuns pe siteul unei firme din Oradea care comercializeaza pliculete cu miceliu de trufe negre, produs in Rusia. Am comandat cate 5 plicuri de trufe si siitake. Cel de trufe l-am plantat conform instructiunilor, sub nucii din apropierea casei, iar pentru ciuperca siitake urmeaza ca in perioada urmatoare sa tai busteni de stejar si sa-i insamantez in gauri date cu burghiul.

vulpea

ma iei si pe mine de ucenic ? daca da,atunci precis vara viitoare te 'calc'. sau sunt prea 'obraznic' ca ma autoinvit ?

andreiu

Pentru un vulpoi batran nu esti prea obraznic. Cu draga inima ma voi lasa calcat, cu conditia sa nu fi in masina in momentul cu pricina. :razz: Se poate daca ai timp si energie la dispozitie sa-mi faci o vizita chiar luna aceasta mai spre sfarsite, la culesul prunelor, sau prin octombrie-noiembrie cand se fac plantarile de toamna. Iti vei putea allege din exemplarele de pomi altoiti care s-au prins in aceasta runda de altoire. Eu cu nevasta-mea plecam azi la Bucuresti si de maine la Sulina, pentru cateva zile. Daca esti interesat pe bune, tinem legatura si punem de-o intalnire. :hi:

vulpea

daca ai laptop.ul cu tine ,vezi ca ti-am trimis mesaj(marturisesc ca eu nu fac cu asa ceva).tel.ul meu,si aici,e  - 0722620171. sa ai drum placut si vacanta asisderea.(si mie mi-ar placea la Sulina,insa candva in mod sigur !).

andreiu

Am sosit cu bine la Mogosoaia, drumul a fost destul de aglomerat, am condus prudent, fara viteza excesiva. Vulpoiule, am format numarul indicat de tine dar se pare ca te-ai culcat devreme. Te voi suna si maine dimineata.

andreiu

Acum invat sa postez de pe telefon. Este destul de dificil, literele fiind mici si degetele grosolane. Acum suntem pe plaja din Sulina.

andreiu

Am primit vestea proasta ieri pe la 12. Eram cu nevasta-mea si fiica cea mica pe plaja Sulina. Sora mea m-a prevenit cu un telefon inca de pe la ora 10 ca batranul nostru tata este inconstient, respira foarte greu iar pulsul era nesesizabil. Dupa 2 ore m-a sunat asistenta care-l ingrijea, ca totul s-a terminat. Am plecat imediat la hotel, ne-am facut bagajele rapid si la ora 3 am prins o barca rapida spre Tulcea. Am ajuns la Mogosoaia la ora 9 seara, am dormit 5 ore si la ora 3 dimineata am plecat spre Deva. Acum am ajuns si ma pregatesc pentru o zi lunga pentru indeplinirea actiunilor si activitatilor specifice, pentru inmormantarea de maine.

romikele

Condoleanțe!
Din păcate viața ne "oferă" și astfel de vești și "activități specifice".
Sănătate și putere, să treceți cu bine peste toate !!!