Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Cu acelasi respect te salut si eu de la Deva, Dane. Ma voi stradui sa ma fac bine cat de repede posibil. Iti inteleg nemultumirea, frustrarea chiar, ca dupa atata munca si preocupare rezultatele sa fie asa de slabe. Ideea cu mai multe stupine stationare nu e rea, mai ales daca sunt pe traseul de pastoral, pentru ca oricand te poti reorienta, functie de conditiile de clima. Daca consideri ca si Deva ar putea fi buna pentru tine, eu iti ofer spatiu pentru cca 30 de familii in gradina mea de pe deal. :hi:

Dan Pașca

:).  Multumesc Nea Andreiu,iarna asta cred ca o sa ii ierneaz in Banat pe locul unde am fost la floare si peste iarna sigur o sa meditez atent si o sa iau o decizie.Inca odata va Multumesc pt mana întinsa..Sanatate

bismark

Neaparat, mosule musai sa te faci bine si mai las-o incolo de padure ocupate numai de albine ca te dusesi la padure si cazu pluta pe tine :razz: scuze ma bucur a mai dai semne de viata dupa toate cele indurate.Multa sanatate si pace in suflet si simtiri.Cu respect ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Scuze Gicule ca nu ti-am raspuns imediat, dar ma dusai pana la Dupapiatra si stii ca acolo nu mi-am bagat inca internet. Acu am intrat in casa la Deva si am vazut postarea ta. Ma refac foarte rapid, deja conduc masina fara probleme, sunt infasurat strans cu un cearsaf indoit peste abdomen si nu ridic greutati care sa depaseasca forta normala a bratului. Rana s-a inchis frumos, nu a supurat deloc. In privinta sfatului tau de a lasa padurea in favoarea albinelor, da-mi voie sa mai reflectez. Ma bucur si eu ca ai revenit in vizita pe la mine. :hi:

andreiu

Ieri si alaltaieri, din pozitia asezat pe un scaun, am verificat vreo 10 stupi. Ma asteptam, avand in vedere timpul frumos si cald, cu faneata plina de flori de toate felurile, sa vad la deschiderea stupului acea albitura pe deasupra ramelor, care semnifica cel putin coroane mari de miere, daca nu faguri plini si blocaj de cuib. Ei bine, am constatat ca albinele mele culeg doar pentru consum propriu, fara a pune ceva deoparte si pentru mine. Puiet pe toate ramele, ici si colo cateva stropituri cu nectar proaspat si coronite doar de 1-2 degete.

andreiu

In aceste conditii, ma gandesc serios la o schimbare de strategie. De mai multa vreme studiez si urmaresc ideile fermierului austriac Sepp Holzer si ma tenteaza sa aplic si eu la Dupapiatra o parte dintre acestea, in directia a ceea ce numim permacultura. Asa ca voi muta putin centrul de greutate dinspre albinarit spre cel pomicol si sper ca in cativa ani sa realizez " padurea fructifera ". Bineinteles ca voi avea nevoie si de albinute dar cu scopul principal de polenizare.

ciucur

Citat din: andreiu din Aprilie 10, 2016, 11:03:17 PM
      Cele doua matci de la tine traiesc, sunt harnicute, oua compact, sunt multumit de ele. Roiurile formate cu ele au fost cam tarzii si au iernat doar pe cate 3 rame. Acum isi dau drumul, cu adevarat. Te voi tine la curent cu evolutia lor.  :hi:

Sunt curios daca v-au roit reginele de la mine, ca pe mine m-au rupt cu roitul anul acesta.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andreiu

Nu au roit, au dezvoltat familia la 10 rame si se incadreaza in nota generala: culeg doar pentru ele, nimic pentru mosu.

andreiu

Azi-dimineata am facut prima baie generala in cada plina cu apa calda, dupa o perioada de 2 saptamani si jumatate. A fost splendid, m-am balacit in voie cca 20 de minute ca un broscoi barbos. apoi mi-am admirat in oglinda operatia vindecata. Am numarat 12 urme de cusaturi transversale si doua gauri laterale pentru tuburile de drenaj. Ma grabesc sa-mi fac aprovizionarea cu cele necesare prntru traiul la munte si ma voi intoarce pentru refacere totala in raiul meu de la Dupapiatra.

romikele

Însănătoșire grabnică ... și natura are nevoie de @andreiu, nu doar invers !  :smile:

andreiu

Multumesc Mihai, iti doresc si eu recuperare totala si rapida, dupa suferintele tale.  ... Si natura are nevoie de mos andreiu precum si @andreiu are nevoie de natura. Dar de @andreiu mai are mare nevoie cineva drag : Batranul meu tata, care iata, a trecut cu 7 luni granita celor 100 de ani si nevolnic fiind, nu mai este in stare sa se descurce singur. Am facut deja toate demersurile pentru obtinerea curatelei pentru el si maine am prima citare la judecatorie. Am gasit si o persoana fosta asistenta medicala, pentru ingrijire permanenta la domiciliu.

vulpea

sunt si eu deja in 'tema' cu sora mea si cred ca e vorba de TUTORE nu de CURATOR;verifica ce am scris,ca sa fi sigur ce trebuie sa faci in final.

andreiu

Am verificat vulpoiule, este vorba de curatela, adica administrarea bunurilor si intereselor in caz de indisponibilitate fizica si /sau psihica.

vulpea

verifica ,te rog,ce presupune tutela.in acest moment sunt in faza de desemnare a tutorelui si am trecut de faza de curator(curatorul se desemneaza in momentul in care este pe rol interdictia judiciara pentru o persoana).PS.din partea ta,ma 'flateaza'diminutivul pe care-l folosesti,stima.

andreiu

Nu este un diminutiv, mi-am dat seama dupa postari ca esti o vulpe cu... oute,  :razz: asa ca te-am trecut la genul masculin. La mine este vorba intr-adevar doar de curatela, acum vin de la judecatorie unde a ramas in pronuntare. Partea proasta este ca batranul se pare ca s-a plictisit de lumea asta si de cateva zile refuza mancarea.