Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

nicomico

La multi ani dl.Andreiu multa sanatate va doresc.Ca tot spune-ti de Dupapiatra ,voiam sa va intrb daca cunoaste-ti pe dl.Moraru Ioan, trebuie sa fie de varsta dumneavoastra.

andreiu

Multumesc, asemenea, doamna preoteasa Floricica ! Sa ai si dumneata cu familia, viata lunga si bucurii pe masura sufletului generos !
       Multumesc, asemenea, nicomico ! Nu  cunosc dupa nume persoana de care intrebi. Eu sunt casatorit la Dupapiatra si cunosc oamenii dupa nume doar pe cei din catunul Cornetel, de unde este nevasta-mea. Este posibil sa fie din alt catun - Grohotele, Tarnita, Valea Porcului, Serboaia.
        Cu ajutorul Domnului am ajuns cu bine la destinatie. Am avut putina bafta sa nu stam la un accident intre Pitesti si Rm Valcea. Un tir se rasturnase si ocupa sensul spre Pitesti. Cand noi am trecut sosise un echipaj de politie si se faceau preparativele de oprire a circulatiei pentru  eliberarea soselei.

andreiu

La Dupapiatra s-a zburat frumos astazi, cu intreruperi din cauza rafalelor de ploaie. Toate familiile au adus polen de la alun. Am profitat de timpul excelent si am executat o operatie importanta- reducerea cuiburilor cu cate o rama care am dat-o dupa diafragma, nu inainte de a o zgaria serios cu furculita de descapacit. Asa nu mai este nevoie de turta deasupra, au stimulare iar maine o sa completeze si necesarul de polen pentru prima serie de puiet. Acuma am majoritatea familiilor pe 4-5 rame, unele cam inghesuite.

andreiu

Ieri, tata a mai primit o diploma. La initiativa  episcopiei Devei si Hunedoarei, a avut loc o intalnire a veteranilor de razboi din judet. S-a dorit a fi una festiva, dar a fost una jalnica. Au fost prezenti in sala de festivitati a inspectoratului scolar vreo 25 de veterani, cu varste intre 93 si 100 de ani, tata fiind veteranul veteranilor prezenti. A fost foarte emotionat si nu a reusit sa rosteasca nici cuvintele de multumire cand prea sfintia sa episcopul Gurie i-a inmanat diploma si o carte.

albinasebes

cinste lor si noua sa ne fie rusine ca nu vrem nici macar sa ne amintim de ei si de jertfa lor, dar sa mai si luam exemplul lor.
si azi e nevoie de jertfa dar nu suntem dispusi la asa ceva
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

MARIUS_bc

Cinste LOR! Cinste celor ce-au luptat pentru natiunea romana! Ma inclin cu un profund respect in fata tatalui dumneavoastra si-a camarazilor lui ! Dumnezeu sa-l binecuvanteze cu ani multi si cu o batranete usoara!

andreiu

Saptamana trecuta si cea care care se incheie acum au fost  pline. Am plantat cca 60 de pomi ( pruni, meri, peri, ciresi, aluni) la Dupapiatra, pe terenul declarat la APIA ca livada traditionala ecologica in anul 1 de conversie. Am facut de fapt o echilibrare din punctul de vedere al densitatii, pentru ca aveam zone cu goluri cam mari si la un eventual control pe teren era posibila o descalificare.
     Joi am fost la Cluj si la intoarcere, asa cum i-am promis m-am oprit la Lupsa pentru a-l vizita pe mai tanarul nostru coleg de forum, Dan Pasca. Intalnirea a avut loc chiar la stupina lui, unde trebaluia impreuna cu doua ajutoare. Mi-am pus o moaca de om serios, putin sever si i-am interogat scurt cu ce se ocupa si daca sunt la zi cu autorizatiile. Se uitau mirati la mine si unii la altii, si dupa cateva secunde cand am zambit catre Dan, acesta s-a luminat si a spus: Cred ca stiu cine sunteti ! Si asa s-au cunoscut doi consateni de generatii diferite, dar uniti prin aceasta nobila indeletnicire. I-am cunoscut apoi si pe parintii lui, si ei mai tineri decat mine, cu care am constatat ca avem si anumite cunostinte comune. Nu am plecat de la familia Pasca cu mana goala : I-am cotrobait prin gradina si am recoltat mladite de par si cires, pentru largirea sortimentelor din livada de la Dupapiatra, prin altoirile din martie-aprilie.

romikele

bismark

Bravo,mosule vad ca te plimbi,inseamna ca totul e bine,daca vrei iti trimit si eu crengute de peri.Cu respect  ^:)^ :bravo:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Dan Pașca

:)   Va salut cu respect domnu. Andreiu, ati muncit ceva Dupapiatra....  Spor la treburi si sper sa ne mai vedem.

andreiu

Ca tot sunt la moda axele, mi-am ales si eu una: Deva-Cluj-Bucuresti, pe care circul de voie, de nevoie ...
     Gicule, am adunat o gramada de mladite de diverse soiuri, asa ca-ti multumesc pentru oferta. Am mai comandat ceva puieti taman din sud, de la Afumati-Ilfov, unde am vazut o oferta diversificata, mi-i aduce fiica-mea veek-endul urmator.
     Dane, te salut si sper ca vei reusi sa pui la punct toate detaliile necesare pana pleci in pastoral. Daca vei veni in judetul Hunedoara sigur ne vom vedea spre vara, poate voi duce si eu vreo 10 familii pe langa ale tale.

andreiu

La Dupapiatra incepe sa infloreasca salcia capreasca (rachita de talie inalta). Astazi a fost o incantare pentru urechi zumzetul puternic in stupina. S-a adus polen de doua culori, un galben stralucitor iar unele veneau cu un polen de culoare gri deschis.
       Ieri am vazut pe viu ce ravagii pot provoca soarecii in stup. Am fost rugat de noul nostru consatean care a achizitionat teren in zona de varf al muntelui Bradisor si are si 10 familii de albine dar nu s-a invatat sa umble in ele, sa-l ajut sa faca revizia de primavara. In fiecare lada fagurii ramasi dupa diafragma erau pe jumatate rosi, asa ca am utilizat maturica si farasul pentru a scoate gunoiul rezultat pe fundul lazilor. Intr-un stup, in capac am gasit si un cuib din hartie cu doi pui de soarece, iar la ridicarea capacului trei adulti au zbughit-o care incotro. Familiile insa nu aratau chiar rau, populatie relativ buna, matcile prezente, dar din cauza ca nu au fost restranse cuiburile aveau puiet pe cate 2 rame pe suprafata mica. Un singur roi pe trei rame era mort, de foame.

andreiu

Mi-au sosit pomii comandati la pepiniera de la Afumati. Putin cam obositi, ca nu au fost tinuti in mediu umed cateva zile, dar sper sa-si revina. I-am ingropat pentru trei-patru zile de tot in pamant pentru rehidratare si de vineri voi incepe plantarea, dupa ce voi asigura si gunoiul de grajd, cu care sa imbunatatesc pamantul din gropile de plantare.
       De ieri, exersez conducerea pe o masina cu cutia de viteze automata. Am pus mana de la mana si am achizitionat un SUV, VW Tiguan aproape nou. Este o placere sa nu mai ai de a face cu schimbarea manuala a vitezelor, dar este destul de dificil de a-ti infrana tendinta de a calca ambreiajul inexistent. Am facut-o o data si am apasat vartos pedala de frana cu piciorul stang, de era sa dau cu nasul in parbriz. :razz: Azi am facut o cursa pana la Sibiu si retur, fara greseli notabile. Inca nu stiu semnificatiile si functiile tuturor butoanelor si accesoriilor, foarte multe de altfel.

MARIUS_bc

Sa-l stapaniti sanatos!  :bravo:

mape 48-petru manea

Am avut ocazia si eu sa conduc o masina cu cutie automata ---in primele clipe mi se parea foarte ciudat ,dar cu timpul m-am obisnuit