Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Frumos ai scris si dreptate ai ---a observa viata din jurul tau este o arta ---in tinerete treceam pe langa lucruri interesante fara sa le observ---acum am multe bucurii marunte

Cristel

Ehe, se vede cine are intelepciune si o ofera si altora sub forma unor comentarii scrise! Sanatate multa si cat mai multe ganduri frumoase asternute pentru generatiile de apicultori ce se formeaza si prin site ul Apiardeal!
Mi-a placut povestea ariciului lui Bismark si imi dau seama ca putini mai sunt astazi care sa ofere atentia lor micilor animale din gradina.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

bismark

Mosule nici nu-ti dai seama ce adevar ai grait,sa stii ca la unii ca noi taritea este cel mai de pret medicament.Unde pui ca un bors dimineata pe stomacul gol face cit o punga cu medicamente care pe linga unele lucruri bune iti poate face si mult rau.Taritea iti poate ameliora durerile din oase sau sa-ti dea viata la invelisul de piele prin regenerarea celulelor si multe altele pe care noi nu le mai stim,dar pe care batrinii nostri stiau sa le foloseasca.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bio

Citat din: bismark din Ianuarie 13, 2016, 05:49:05 PM
    Petre,mosule,daca ne lasam subjugati de subconstient terminam repede pariul cu viata, asa ca vorba lui Nicu Novac, asta este viata,este cel mai de pret gind la ziua de miine nu la ce a fost sau este.Bucurate zilnic la ce ai de facut, caci la ce ai sau ai facut,subconstientul sapa neincetat.Alunga uritul si cauta frumosul.Frumosul poate fi orice,o plimbare in natura,o vietate apropiata cu care te intelegi,un prieten cu care poti schimba o vorba sau sa gusti un pic din placerile vietii,sau orice giza de pe fata pamintului iti poate face o placere sa vezi cum se zbate sa traiasca si sa construiasca ceva.Am in stupina un arici care de vreo luna tot sapa vizuini sa treaca peste iarna.In fiecare zi ma duc sa vad unde si-a  gasit locul si ma bucur pentru el ca in sfirsit dupa multe cautari a gasit o gramada de vrejuri din gradina strinse pentru copost.Eu nu arunc nimic din gradina le string gramada si cind putrezesc le folosesc ca mranita.Aici si-a facut casa ariciul meu cu vreo 4-5 iesiri de fuga.Il astept cu nerabdare sa-l vad in primavara,poate ca-i fata si-mi face pui sa-mi curete prisaca.Am mai avut o data o pereche de arici care noaptea venea la geam si incepea sa grohae ca un purcelus si ma bucuram cind le dadeam ceva de mincare si baiatul astepta ca soata sa manince si dupa aceea el sa manince ce raminea.Asa e viata in realitate si in cintec.Cu respect ^:)^

... =D>..

fiug1970

Citat din: bismark din Ianuarie 13, 2016, 05:49:05 PM
    Petre,mosule,daca ne lasam subjugati de subconstient terminam repede pariul cu viata, asa ca vorba lui Nicu Novac, asta este viata,este cel mai de pret gind la ziua de miine nu la ce a fost sau este.Bucurate zilnic la ce ai de facut, caci la ce ai sau ai facut,subconstientul sapa neincetat.Alunga uritul si cauta frumosul.Frumosul poate fi orice,o plimbare in natura,o vietate apropiata cu care te intelegi,un prieten cu care poti schimba o vorba sau sa gusti un pic din placerile vietii,sau orice giza de pe fata pamintului iti poate face o placere sa vezi cum se zbate sa traiasca si sa construiasca ceva.Am in stupina un arici care de vreo luna tot sapa vizuini sa treaca peste iarna.In fiecare zi ma duc sa vad unde si-a  gasit locul si ma bucur pentru el ca in sfirsit dupa multe cautari a gasit o gramada de vrejuri din gradina strinse pentru copost.Eu nu arunc nimic din gradina le string gramada si cind putrezesc le folosesc ca mranita.Aici si-a facut casa ariciul meu cu vreo 4-5 iesiri de fuga.Il astept cu nerabdare sa-l vad in primavara,poate ca-i fata si-mi face pui sa-mi curete prisaca.Am mai avut o data o pereche de arici care noaptea venea la geam si incepea sa grohae ca un purcelus si ma bucuram cind le dadeam ceva de mincare si baiatul astepta ca soata sa manince si dupa aceea el sa manince ce raminea.Asa e viata in realitate si in cintec.Cu respect ^:)^
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Un crampei din ceea ce se intampla  in fiecare secunda sub ochii nostrii....Dar trebuie sa ai suflet ca sa vezi !!

andreiu

Ieri am fost invitati la primaria Deva pentru ca in sedinta de consiliu local sa fie inmanata inca o diploma de onoare pentru tata si sa fie premiat cu suma simbolica de 1000 lei. L-am pregatit corespunzator pentru acest eveniment si ne-am prezentat la ora indicata in sala de sedinte a primariei. Ordinea de zi avea peste 50 de puncte, premierea batranului figurand la pozitia 4. Intrucat in sala a intrat si un grup de cca 20 de protestatari la taxele locale stabilite prin bugetul aprobat pentru acest an, am asistat la o ciorovaiala de vreo jumatate de ora, pana cand grupul galagios a parasit sala. Avand probleme cu auzul, batranul nu realiza ce se intampla, Era intrigat de atitudinea neprietenoasa a celor care vociferau, el fiind incredintat ca toata lumea din sala venise pentru festivitatea organizata in cinstea lui si nu intelegea cu ce le gresise acestor necunoscuti, care se certau cu primarul si prezidiul sedintei.

Tamu

Multa sanatate!
Si tie si tatalui tau.
Sper ca bine sanatosi.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Multumesc Tamu !!! Cam scump la vedere in ultimul timp.

andreiu

Insfarsit, zbor intens si la albinele mele de la Deva. Temperatura maxima a fost astazi de 12-13 grade. Au iesit rand pe rand si la un moment dat in aer se auzea zumzetul specific. Am urmarit cu atentie sosirile - nici una nu a adus polen. A fost doar zborul de usurare, iar sanitarii si-au facut datoria - scoaterea decedatelor afara.
     La plecarea spre casa avusei proasta inspiratie de a cobora panta pe drumul nepietruit de scurtatura, pe camp, drum care a fost renivelat de buldozer in toamna. Pe masura ce inaintam la vale rotile s-au infasurat intr-un manson de noroi argilos si la un moment dat masina s-a oprit. Cand m-am dat jos am vazut cu mare neplacere ca toate rotile s-au blocat cu acest material scarbos de consistenta unui cascaval moale. Tot spatiul dintre roti si aripi era plin cu argila presata. Norocul meu fu ca avusei in portbagaj  un harlet cu coada scurta si am reusit cu mare efort sa  deblochez si sa ajung la drum tare.

ciucur

Si eu m-am mirat de vremea frumoasa. Dimineata a fost mai ceata si mai inchis. Pe bord la masina mi-a aratat 15 C la 3 PM cand veneam spre casa.
As fi mers si eu pana la stupina insa am avut alte treburi...
Va salut cu drag!  :hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andreiu

Salut voios, Adrian !!!
     Pe la 3 eram intre albine. Este posibil sa fi fost 15 grade ca prea zburau frumos. Si inca un amanunt : Nu s-au " picurat " deloc pe lazi sau pe hainele mele, semn ca au mai avut zboruri de curatire anterioare.

G. Iulian

:bzz: :bzz:  :bzz: :birthday:  : sampanie: La mulţi ani!   : sampanie:  :birthday:  :bzz:  :bzz:  :bzz:

mape 48-petru manea

LA MULTI ANI SI SANATATE  %%- :coffee: :birthday:[/color][/size]

Vyktor

La multi ani , mosule! : sampanie: :birthday: :happy_birthday:

bismark

LA MULTI ANI,cu sanatate mosule si un an mai bun in toate  :birthday: : sampanie: %%- :bzz: @};- cu mult respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/