• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 10:09:05 p.m.

« precedentul - următorul »

achio5

Citat din: Karpetrusov din Ianuarie 22, 2013, 07:53:54 p.m.
Citat din: achio5 din Ianuarie 21, 2013, 10:37:53 p.m.
doar cei cu peste 100 de familii vor plati impozit

Unde este prevazut?
Proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii Codului Fiscal prevede includerea în sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultură şi piscicultură şi impunerea acestora în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real, cu cota de impozit de 16%.

Zona veniturilor impozabile va fi extinsă şi la cele obţinute din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Agricultorii care au maxim 10 ovine şi caprine, până la 3 vaci, 6 porci, 100 de păsări sau 100 familii de albine nu vor plăti impozit. Totodată, sunt exceptate de la impozitare veniturile din cereale, dacă suprafaţa cultivată este de maxim 2 hectare, ca şi în cazul plantelor oleaginoase, cartofilor, sfeclei de zahăr, hameiului şi leguminoaselor pentru boabe. Limite maxime mai sunt stabilite pentru pomi - 1,5 hectare, tutun, viţă de vie - un hectar şi legume cultivate în câmp şi spaţii protejate, flori şi plante ornamentale - jumătate de hectar.

În prezent, veniturile din activităţi agricole sunt impozitate cu 16% pentru venitul net anual determinat pe bază de norme de venit sau în sistem real ori cu 2% asupra venitului brut determinat pe baza valorii produselor livrate, prin reţinere la sursă, în cazul valorificării produselor agricole, în stare naturală, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, în cazul veniturilor băneşti, impozitul fiind final.

În urma modificărilor legislative, venitul anual pentru câştigurile din activităţi agricole va fi determinat numai pe baza normelor anuale de venit, care sunt stabilite în proiectul de ordonanţă pentru perioada impozabilă din acest an fiscal cuprinsă între 1 februarie şi finalul anului 2013.

Începând cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de către direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel târziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de Fisc prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole, stabilit pe baza normei anuale de venit.

Contribuabilii vor depune declaraţia la administraţia fiscală până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal pentru anul în curs, indiferent dacă activitatea se desfăşoară individual sau într-o formă de asociere. În cazul în care activitatea începe după data de 25 mai, declaraţia se depune în termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul începe să desfăşoare activitatea.

Administraţiile financiare stabilesc impozitul anual datorat şi emit decizia de impunere, iar plata impozitului se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, până la data de 25 septembrie, respectiv 25 noiembrie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-impoziteaza-veniturile-obtinute-din-cresterea-animalelor-silvicultura-si-piscicultura_1095578.html#ixzz2IdPlEPvd :mad:


roi_ag

Citat din: mirea-daniell din Ianuarie 22, 2013, 06:54:29 p.m.
Pentru cei care au masuri accesate prin finantari europene e mai naspa ca vor fi incadrati la microintreprinderi si vor fi impozitati cu 3% la venituri  si nu la profit.

Si cum o fi mai bine 3%la venituri s-au 16%la profit?

bucovineanu

Eu am inteles ca se va impozita la norma de venit. Asta inseamna ca pentru o familie de albine se stabileste un venit net fix. Indiferent daca se realizeaza sau nu acel venit in fapt, 16% din venitul stabilit reprezinta impozitul. Mai simplu, pentru o familie de albine se va plati o suma fixa indiferent daca acea familie a dat 50 kg de miere, sau a dat 0 kg.

cipriene

HA HA HA!
anul trecut, cam pe vremea asta, ma contram cu cineva pe alt topic vav de impozitarea apiculturii.
este clar ca aceasta mascarada cu crotalierea stupilor are ca scop inventarierea si in final impozitarea apiculturii.
pacat ca din dorinta de a te dezvolta nu esti atent la detalii.
cei care au accesat PNA si fonduri UE probabil sunt primii vizati
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele

Prostii!
Se impoziteaza ce trece de 100 de familii de albine, deci cei cu M141 n-au treaba... iar ceilalti trebuie sa aiba albine, inseamna ca au de unde... 1 borcanel de miere de stup, pe care oricum il dadeai la controale  :wink2:   :hi:

D006

  Acum dai doua borcanele ca vine si fiscul peste tine si aia  nu pleaca cu mana goala.  =))

cipriene

Citat din: romikele din Ianuarie 23, 2013, 01:33:36 a.m.
1 borcanel de miere de stup, pe care oricum il dadeai la controale  :wink2:   :hi:


nu m-a facut pe mine un borcanel cu miere, dar nici la controale nu-l dau.
daca vor miere, SA PLATEASCA!
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele

Si reciproca e valabila.
Asa se va face putina curatenie prin unele registre agricole  :P

cipriene

corect!
cea mai mare dorinta a mea este sa nu apar in nici-un registru, evidenta, statistica, etc.
stupii mei sa existe doar pentru mine  :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele


cipriene

......din pacate. mi-am mai facut si pavilion  :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele

Pune-i motor cu reactie asa poti "fugi" mai tare de impozitare  :D

cipriene

......da....stiu... nu am nici o sansa  :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Aurel

Citatcorect!
cea mai mare dorinta a mea este sa nu apar in nici-un registru, evidenta, statistica, etc.
stupii mei sa existe doar pentru mine

   Asta era posibil cindva cind multi spuneau ca-i rau .Acum se vorbeste de globalizare,ceia ce e "minunat".