• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 10:09:05 p.m.

« precedentul - următorul »

achio5

gasesc ei o metoda sa ne ia banul,nu va faceti griji :nod:

achio5

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii Codului Fiscal prevede includerea în sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultură şi piscicultură şi impunerea acestora în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real, cu cota de impozit de 16%.

Zona veniturilor impozabile va fi extinsă şi la cele obţinute din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Agricultorii care au maxim 10 ovine şi caprine, până la 3 vaci, 6 porci, 100 de păsări sau 100 familii de albine nu vor plăti impozit. Totodată, sunt exceptate de la impozitare veniturile din cereale, dacă suprafaţa cultivată este de maxim 2 hectare, ca şi în cazul plantelor oleaginoase, cartofilor, sfeclei de zahăr, hameiului şi leguminoaselor pentru boabe. Limite maxime mai sunt stabilite pentru pomi - 1,5 hectare, tutun, viţă de vie - un hectar şi legume cultivate în câmp şi spaţii protejate, flori şi plante ornamentale - jumătate de hectar.

În prezent, veniturile din activităţi agricole sunt impozitate cu 16% pentru venitul net anual determinat pe bază de norme de venit sau în sistem real ori cu 2% asupra venitului brut determinat pe baza valorii produselor livrate, prin reţinere la sursă, în cazul valorificării produselor agricole, în stare naturală, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, în cazul veniturilor băneşti, impozitul fiind final.

În urma modificărilor legislative, venitul anual pentru câştigurile din activităţi agricole va fi determinat numai pe baza normelor anuale de venit, care sunt stabilite în proiectul de ordonanţă pentru perioada impozabilă din acest an fiscal cuprinsă între 1 februarie şi finalul anului 2013.

Începând cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de către direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel târziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de Fisc prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole, stabilit pe baza normei anuale de venit.

Contribuabilii vor depune declaraţia la administraţia fiscală până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal pentru anul în curs, indiferent dacă activitatea se desfăşoară individual sau într-o formă de asociere. În cazul în care activitatea începe după data de 25 mai, declaraţia se depune în termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul începe să desfăşoare activitatea.

Administraţiile financiare stabilesc impozitul anual datorat şi emit decizia de impunere, iar plata impozitului se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, până la data de 25 septembrie, respectiv 25 noiembrie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-impoziteaza-veniturile-obtinute-din-cresterea-animalelor-silvicultura-si-piscicultura_1095578.html#ixzz2IdPlEPvd :mad:

pharaonu75

Citat din: doru AN2 din Ianuarie 21, 2013, 10:58:24 p.m.
Daca din 101 stupi mor ,10-20 ce impoziteaza? Dar daca am 200familii in perioada 1 apr.-15 sept si apoi iernez 2familii in stup ,ce impoziteaza?Cauta matcile?Pune impozit pe cutii?etc., etc. Poate un forfetar minor,ceva de genu......


Te ia dupa registrul agricol de la primarie, in care esti obligat sa iti inscrii toate familiile de albine, mai ales daca vrei fonduri UE!
Pentru cei inscrisi in asociatii, este si mai usor, pentru ca solicita de la asociatii informatii referitoare la numarul de familii! De ce credeati ca se crotaliaza familiile de albine? Ca sa arate mai frumos stupii?

Sa vedeti acum necazuri pentru cei care au 200-300 de familii de albine, pe hartie, insa in stupina nu au mai nimic! Vor da bani din buzunar, pentru familiile pe care nu le-au avut niciodata!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube


bucovineanu

Cei care au peste 100 de familii si au accesat fonduri sunt obligati sa plateasca. La cei care au peste 100 de familii si nu au luat bani o sa le moara multe familii iarna aceasta, desi nu e foarte grea.  :smile:

justy

fratilor... o sa vina si asta... Sa facut o statistica cu aceste proiecte europene, stiu cati apicultori de forta sunt si de acum urmeaza reversul ca si in cazul celorlalti producatori agricoli. Bineinteles ca toti cei care au activitati apicole intense au activat bani europeni. da ce, astia sunt tampiti? A fost cu scop totul! De acum stiu cati sunt la nivel de tara, cu procentul de eroare de rigoare si ne vor termina. sa vezi controale, piedici  si  multe altele ca si la producatorii de carne si ceilalti....  VA CURGE LAPTE SI MIERE..... DA NU LA NOI...   WELCOME TO EU!   

roi_ag

Citat din: justy din Ianuarie 22, 2013, 01:43:24 a.m.
Sa facut o statistica cu aceste proiecte europene, stiu cati apicultori de forta sunt . De acum stiu cati sunt la nivel de tara, cu procentul de eroare de rigoare

MAAAAAARE EROARE O SA AIBA !!!Nu o sa le dea masa cu casa  :nod:    =)) =)) =))

dorindafi

cum ce impoziteaza ? , pai nu apicultorul se duce shi declara la primarie shi in alte locuri catzi stupi are 
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

justy

Citat din: dorindafi din Ianuarie 22, 2013, 02:01:58 a.m.
cum ce impoziteaza ? , pai nu apicultorul se duce shi declara la primarie shi in alte locuri catzi stupi are


daaa, cand aveai nevoie pentru proiect declarai cat nu aveai, acum daca se impoziteaza peste 100 sa vezi pierderi in stupi... cum o sa scada toti sub 100...

bio

..asteptam..si vedem noi cum ne fofilam naibii.

..trebuie sa ne adaptam conditiilor actuale..

Aloo, nea ursu .. Care ai dl-e nr lui Viorel--mesterul de cutii "3 in 1"- ca fac si eu o comanda de cutii 3 in 1 sa fiu sub 100 de STUPI..:)

Comanda pt EDY va fi de "5 in 1" sa fie la limita de 100 de stupi..:))

viorel55


Cred ca cei mai expusi sunt cei cu Masura 112....

D006

  sa vezi acum achizitii prin PNA , cumperi 100 de familii , pac forfetarul !  =))

romikele

Nu-i bai, te inscrii cu 1 stup si cumperi 99
Apoi inscrii soacra, cuscra, cumnata, nepoata, etc...  =))

mirea-daniell

Dupa ce am citit ordonata am inteles ca ceea ce depaseste 100 se impoziteaza si asa imi pare normal. Va dati seama ca nu e corect ca un stupar care are 100 sa nu plateasca nimic iar cel care are 101 sa plateasca pentru toti  doar pentru faptul ca depaseste cu o familie numarul. Pentru cei care au masuri accesate prin finantari europene e mai naspa ca vor fi incadrati la microintreprinderi si vor fi impozitati cu 3% la venituri  si nu la profit. Pana la urma aceasta masura economica s-ar putea sa aiba un efect de asanare a apiculturii si multi neaveniti care nu au dragoste de aceasta activitate vor incepe  sa renunte

Karpetrusov

A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.