Trecerea la apicultura PROFESIONISTA-constituirea unei ferme apicole de 500 stup

Creat de edy, Ianuarie 05, 2013, 09:08:25 PM

« precedentul - următorul »

valter

Citat din: pedro din Ianuarie 12, 2013, 01:05:58 PM

In schimb sunt promovati indivizi de doi bani care nu au alt interes pe acest forum decat profitul personal.

Pedro te salut cu drag. Daca ''bati'' cumva la mine eu iti multumesc...asa imi fac portofoliu de imagine.
Eu nu am vandut, cumparat pe baza imaginii de pe forumuri, desi recunosc ca nu pun capul in pamant cand un imbecil vrea sa para altceva decat ce este.

Revenind la tema noastra...apicultura profesionista:
-ia poate fi cuantificata de unul care o detine(nu de slugi);
-ia poate fi expusa doar de cei ce o cladesc, o simt, o oblojesc si uita sa doarma noptile de grija investitiei(din banca, camatari...) si nu de tuteri care joaca pocher dupa ce pleaca seful din stupina;
-ia poate fi cladita in timp(preponderent in generatii) cu rabdare, pasiune, daruire, implicarea tuturor membrilor familiei;
-ia poate fi rentabila daca investesti timp, bani, generatii, cursuri, experiente nefavorabile;
-ia poate sa-ti dea posibilitatea sa dai sfaturi doar daca traiesti profesionist...

cu regret pot sa spun ca momentan nu am puterea si vointa sa trec la 500 si ma multumesc cu 230 fam de productie, 60 roi pe rame si 26 de micronuclee...muncite neprofesionist doar de mine.

ps. Niciunul din posturile lui edy nu ma pot determina sa trec la 500.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

mosunick

Citat din: pedro din Ianuarie 12, 2013, 01:05:58 PM
Nici 1000 de Hristosi nu-i poate salva pe romani de pactul invidiei ,minciunii si micimii sufletesti!

Ma asteptam ca unii dintre apicultorii trecuti de prima tinerete sa se arate sceptici in legatura cu posibilitatea realizarii unor stupine de dimensiuni mai mari......este evident ca ei nu au reusit sau nu si-au dorit acest lucru.

Dar de la cei tineri era de asteptat o avalansa de intrebari ale caror raspunsuri sa-i lumineze macar intr-o mica masura CUM sa realizeze acest deziderat nu DACA este posibil. Pentru ca este evident ca pana si la noi in tara sunt cateva astfel de stupine.

Va reamintesc unora ca in trecut( cred ca atunci erau unite cele trei provincii istorice  :wink2:) un stupar pe care acum nu indrazneste nimeni sa-l conteste , a incercat sa arate cu fotografii si filme si sute de explicatii cum intretine el o stupina de 500-700 stupi IN ROMANIA( nu a primit mostenire acea stupina).

REZULTATUL

a fost nevoit sa sterga majoritatea filmelor si alte postari ,pentru ca a fost criticat cu aceiasi lipsa de discernamant de tineri si batrani sau alti indivizi care nu au legatura cu apicultura.

In schimb sunt promovati indivizi de doi bani care nu au alt interes pe acest forum decat profitul personal.
Si va mai mirati ca nu ne putem apara interesele de "casta"? Sincer nu inteleg de ce dintr-o expunere s-a ajuns in nici o saptamana la atacuri la persoana. Am crezut ca scopul forumului e de a schimba idei si de a ajuta pe necunoscatori. Ori aici am vazut combatere de idei prin atac la persoana. Pe cine nu intereseaza subiectul poate sa nu intre in dialog, nu? Se pare ca fata de Edy cineva plateste polite on line.
Pe de alta parte nu cred ca exista cineva pe lumea asta in afara de Dumnezeu care poate afirma ca stie tot ce se poate sti despre albine si albinarit.
Regretabil.
Sa fiti iubiti!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

pedro

Draga Valter ,
este a doua oara cand ma suspectezi de ganduri care nu sunt ale mele!
Cu aceasta ocazie ,chiar daca nu are relevanta pentru tine, te asigur de respectul   meu !
Dar daca in ceea ce te priveste ""nu am puterea si vointa sa trec la 500 '',...., subiectul deschis de Edy era  pentru cei care au VOINTA si DETERMINAREA dar nu si experienta  pentru a intretine o asfel de stupina.
Constructiv  era daca ii acordai "'prezumtia de nevinovatie '' si contribuiai cu intrebari si solutii punctuale ,urmand ca timpul sa ne dovedeasca  daca  romanii sunt capabili ,la fel ca celelalte natii din vest sau de altundeva sa devina apicultori profesionisti!
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!

Bătrânul

Miine propun desfintarea universitatii di Iasi daca scoate oameni care in 2013 nu sint in stare sa pune o poza pe apiardeal.  :rusine: :rusine: :rusine: eu nu cred acest lucru. Nimic nu ma supara mai mult decit Minciuna. Iarta-ma Romikele. EDY ESTE UNUL DIN ADMINISTRATORII FORUMULUI.  :nod: :nod: :nod: :nod: :nod:

romikele

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 12, 2013, 02:44:04 PM
Miine propun desfintarea universitatii di Iasi daca scoate oameni care in 2013 nu sint in stare sa pune o poza pe apiardeal.  :rusine: :rusine: :rusine: eu nu cred acest lucru. Nimic nu ma supara mai mult decit Minciuna. Iarta-ma Romikele. EDY ESTE UNUL DIN ADMINISTRATORII FORUMULUI.  :nod: :nod: :nod: :nod: :nod:

Ai luat-o iar pe aratura... varsta sau palinca e de vina?  :uimit:

pharaonu75

Vedeti cat inseamna o poza?
Daca Edy ar fi pus o poza cu el in stupina, multe dintre suspiciuni n-ar mai fi aparut!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Bătrânul

Va mai dau  un indiciu de la virsta " leu isi apara puiul " si una de la palinka " edy este un extraordinar de bun informatician (soft calculatoare ) dar ca stupar e numai in vise " Cu asta am terminat interventiile mele in acest topic.  =D> =D>

romikele

Nu te mai stradui s-o faci pe detectivul, ai mai facut-o in trecut si n-ai nimerit.   :wink2: :hi:

cristian87

Ce mi se pare interesant e ca un om care are ceva habar de albine, care are ceva experienta cu calculatorul- bate in fiecare zi romane pe forum , care lucreaza de nu are vreme sa .... nimic
nu poate proba nimic din ce spune aratand cea mai mica imagine foto sau video.
Ce m-a convins ca nu poate fi adevarat ce propovaduieste e tocmai insistenta si incapatinarea de a ne demonstra  ce? ... ca e cel mai tare dintre apicultorii romani si itallieni la un loc?
In plus mi se pare imposibil ca in cei cativa ani petrecuti in Italia sa fi uitat atat de mult limba romana icat sa umple textul de italienisme.Am discutat acum ceva vreme cu un tip care a stat 19 ani in Italia si nu a scapat un singur cuvant italian. UNUL!
E un fenomen tipic pe forumurile apicole - din cand in cand apare cate unul, face valva  trafic invrajbeste si apoi dispare . Trebuie sa fie  ceva deliberat. Sau patologic.
De prost nu pierde nimeni atata timp si energie ca sa ce - sa demonstreze unor anonimi ca mine ca e mare scula in bascula.
De maine si eu pot sa zic ca am 578 de familii ca nu ma doare gura si ca intru in 200 pe zi can eu nici sa stau in cap nu pot trece de 30-40 de unul singur.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

romikele

edy a dat un numar de telefon. Sunati-l si va lamuriti. Altfel va consumati energia inutil cautand argumente puerile.
Noi am "probat" acel numar, e cat se poate de real.

cristian87

Citat din: romikele din Ianuarie 12, 2013, 05:49:31 PM
edy a dat un numar de telefon. Sunati-l si va lamuriti. Altfel va consumati energia inutil cautand argumente puerile.
Noi am "probat" acel numar, e cat se poate de real.
nimeni nu a spus ca el nu exista
si Milu e destul de evident ca exista sau a existat
ce contesta toata lumea e veridicitatea celor spuse de el
In lumea academica este un principiu" nu publici nu existi"
la fel si in lumea apicola de pe net " nu pui poze nu ai cuvant"
Uite la Dan Margarit , pupemea valter , dragos, chiar si "on line" au avut ceva de zis au aratat in imagini . Lumea ii iubeste sau uraste dar nu pot si facuti mincinosi pentru ca au demonstrat cu imagini ca nu sunt plini de aer cald
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

romikele

Fiecare are motivele sau problemele sale pentru care nu isi afiseaza intimitatea.
Am primit cu placere invitatia de a-i face o vizita si ne vom lamuri cum stau lucrurile.
Cat timp nu se verifica proba contrarie nu avem dreptul sa jignim, daca ne respectam pe noi insine.
Ne deranjeaza subiectul, il ignoram... nu cred ca e asa complicat, noua insa ne place scandalul, tziganismul si profitam de orice ocazie sa expunem asta.

Acelasi lucru il vom face si cu milu - o vizita in Spania. Sanatosi sa fim!

D006

Nimeni nu pune la indoiala existenta lui edy sau faptul ca are stupi . Numai ca el atunci cand a intrat pe forum s-a cam uitat putin de sus la lumea apicola de aici asa ca multi membri ai forumului s-au simtit putin sifonati . Apoi intervine subiectivul si orice a postat edy a fost privit cu suspiciune.
  E doar o problema de comunicare peste care cred ca vom putea trece cu totii. Mie unul mi-a placut decalogul publicat de edy . A ca la orice se poate aduce imbunatatire e  clar , edy a pus o caramida , cine doreste vine cu restul de caramizi si asa se ajunge la o constructie solida.

De curand am citit un aforism , nu mai stiu cine l-a scris : cica un destept are ce invata de la un prost , invers este imposibil.

abeja

Nea  MIHAI, esti  chiar  simpatic si  ai  si  dreptate.Eu  cred  ca  Milu  si  Edy ti-au  promis  ceva  sejururi  de  tii asa  mult  la  ei.Acum  in  gluma sau  serios  :cand  ai  pus  "lupusorii " (abeja,dragos)pe  fuga nici  nu  vroiai  sa auzi de postarile  lor.Hai  ca  mai  facut  gelos si  scriu  ce nu  trebe.Sa  numa-n juri,doar  am  spus. :hi:

romikele

Lupusorii au vrut sa plece singurei la vechiul barlog. De intors tot singurei s-au intors, eu nu caut sa conving pe nimeni nici sa plece, nici sa vina, e optiunea fiecaruia.
Tot ce doresc e sa fim civilizati, mai ales cand nu stim cu cine vorbim.
Daca vrei, te vizitam si pe tine, sa nu mai fii gelos  :P :hi: