Trecerea la apicultura PROFESIONISTA-constituirea unei ferme apicole de 500 stup

Creat de edy, Ianuarie 05, 2013, 09:08:25 PM

« precedentul - următorul »

abeja

La  mine nu  poti  vedea  prea  multi  stupi  pt  ca-s sluga .Al  drek... ca  nu  mai  poti  lucra  in  strainatate ca  esti capsunar,sluga si  asa  mai  departe .Profesionist  numai  daca  ai  stupi,deparca  fotbalistul  are  echipa  lui si  iara ....asa mai  departe...
Da  nu  ma  supar ..... da  ma  zgarie  cand  vad  ca  hotii  sunt  oameni si acas  sin  straini.
Noi  ramanem ..........

vranceanul

Donmule  Romikele, imi pare rau ca intervin din nou dar nu mi se pare corect sa nu luati nici o masura la comportamentul incalificabil pe care il are acest domn EDY. Nu se poate ca sa foloseasca un vocabular de MAHALA  la adresa multora dintre noi, iar noi sa tinem 'ciocu mic'.Poate sa aibe CEA MAI INALTA CALIFICARE IN APICULTURA, poate sa aibe cele mai renumite facultati, poate sa-ti comfirme la telefon ca traieste, pentru noi cei multi este un...puneti ce vreti. Asteptam de la el nu romane de doi bani, ci informatii serioase, utile, scurte si cuprinzatoare, nu cuvinte degradabile,jignitoare,injositoare. Nu ne intereseaza ca va complaceti, ca va vizitati 'ca sa lamuruti lucrurile',ci vrem sa citim si sa comunicam cu placere pe forum. Nu 'tiganismul' ma face sa intervin, nu dorinta de-a afla locatia acestui individ oarecum  neserios, ci  faptul ca-i luati apararea. Parerea mea este ca nu-i bine sa ne 'ignoram' la infinit.   PS. aveam de gand sa vin aici cu o multime de lucruri benefice pentru multi dintre noi,[in tehnologia apicola] dar pentru un moment pun stop. Sper ca nu am deranjat prea mult.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

dan motu

degeaba il luam pe domnul Edy in ras la postarile facute,dar sa stiti ca se poate si la noi si cunosc personal cativa apicultori care detin asemenea stupine,poate ma luati in ras dar am cunoscut in urma cu doi ani doi frati din jud Salaj care la culesul de rapita faceau pastoral unu cu 600 de familii iar celalalt cu 800 ,nu am gresit cifrele cu siguranta,toti stupi erau pe containere auto care se transportau cu camioane cu sasiu de schimb,90 de familii pe container,erau separati fiecare cu jucariile lui si cu oanenii lui,va spun ca se poate

Obombo

Poate n-ai citit cu atentie ce s-a scris pana acum. Nimeni nu sustine ca nu se poate face ce spune Edy, exista unele indoieli ca se poate face cum spune Edy.
Da' nici asta n-ar fi o problema, chestia e ca Edy a pierdut credibilitate cu afirmatiile sale contradictorii si cu modul lui de a ne trata ca pe niste prosti cre nu sant in stare sa faca apicultura fara invatamintele lui, iar tu cu exemplul tau ai demonstrat exact contrariul.

dan motu

ca  si comportament si expunere nu comentez nimic,sunt de acord cu dumneavoastra,eu am expus numai ceea ce tine de numarul de stupi ,de stupinele mari care sunt la noi pt ca multi colegi spun ca nu se poate dar se poate

D006

Edy ai idee cati stupi au impreuna acesti palmasi ?

bio

...in fiecare iarna stau la gura sobei si visez frumos...

... imi fac planuri ca o sa maresc numarul de stupi.. imi fac planuri cu ce fapte marete voi face eu la vara.

.dar, trece timpul,  vine vremea frumoasa, iar munca si problemele nou aparute ma pun in cur si uit de VISUL CEL FRUMOS DIN  IARNA, visul, cu nu stiu citi stupi care i-as putea avea...

romikele

Pentru vranceanul:

In momentul in care iau masuri contra cuiva sunt acuzat de dictatura.
Daca las pe fiecare sa-si expuna punctul de vedere sunt acuzat ca ma complac sau fac jocul nu stiu cui.
Crezi ca astea sunt motive de mare bucurie?

Constatarea mea ca suntem o natie de necivilizati se adanceste pe zi ce trece.
Ne folosim de linsaj ca de o mare virtute.
Daca ai ceva de zis despre apicultura, nimic nu te opreste, daca nu mai bine te abtii.

Sincer, nu cred ca mai merita efortul pe care-l fac cu sustinerea si intretinerea acestui forum, asa ca mai bine pun STOP si las totul pe seama voastra, asa cum veti sti sa-l folositi, asa il veti avea.

skypi_0040

Citat din: bio din Ianuarie 12, 2013, 07:41:52 PM
...in fiecare iarna stau la gura sobei si visez frumos...

... imi fac planuri ca o sa maresc numarul de stupi.. imi fac planuri cu ce fapte marete voi face eu la vara.

.dar, trece timpul,  vine vremea frumoasa, iar munca si problemele nou aparute ma pun in cur si uit de VISUL CEL FRUMOS DIN  IARNA, visul, cu nu stiu citi stupi care i-as putea avea...
Frumos spus "VISUL CEL FRUMOS DIN IARNA".....sa stii ca sunt multi apicultori care au acelasi vis, dar putini sunt cei care si-l infaptuiesc. Ai dreptate, ca alte activitati iti darama visul.

cristian87

Nu inteleg de ce ati inchis topicul  lui Edy
Nimeni nu injura pe nimeni , din contra mi se parea o discutie pertinenta intre oameni cu  ceva experienta  in apicultura.
Eu asteptam  cu nerabdaresa revina stimabilul Edy cu suport video  si sa ne arate tuturor ca ne-am inselat in privinta lui si ca poate face tot ceea ce zice.
Sau doar pentru ca se indrepta intr-o directie neasteptata?
Cine e de fapt Edy si ce vrea el de la noi?
Sau ce vrem unii din noi de la el?
Eu sincer asteptam ceva in genul filmelor facute de Dragos in Italia.Si acum imi sta pe retina baza+ casa +depozit+ garaj ce putea avea omul ala acolo.
Am invatat in cinci minute enorm si am inca nevoie sa invat.
Dar concret nu cai verzi pe pereti.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

romikele

Cine l-a inchis sa spuna si motivele. Deranjeaza pe cineva anume?
Il redeschid eu acum, va ramane asa cat timp nu se sare calul.

cipriene

topicul asta este o caterinca (ca cel care la deschis de altfel). stau de 20 min sa citesc toate postarile si inca nu am inteles care-i treaba cu subiectul
alde "nea" edy nu a spus nimic concret legat de probleme (boli, tratamente, roiri), profit, etc. in stupina proprie. 
sincer, rasfoind acest forum am invatat multe (macar teoretic), de la toti "nepriceputii" din romania.
cu ce ma ajuta sa stiu ce face cutarica din Italia, daca eu nu pot aplica in Romania?
stau sa-l citesc pe "Raducioiu" care a uitat limba romana (asta daca a stiut-o cand a plecat) in ideea ca am ce invata.
edy, cu tot respectul, lasa-ne frate!
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

stefan1

Raman surprins cata fierbere pe acest topic!
  Imi amintesc de o intamplare povestita de tata. La un moment dat se facea, noaptea, de paza,cu randul, in comuna. S-a nimerit ca in 'tura' lui sa fie un sacandal intre "ficiori". Trei patru baieti voiau sa bata pe un altul. Ala a venit in fuga la tata si i-a cerut ajutorul ca aia il bat. Tata a reusit sa-i calmeze si baietii erau gata sa plece, cand cel vizat a sarit din spatele lui tata sa loveasca pe unu din grup. Spera ca tata sa sara pentru el. Nu mai spun ce a urmat...
  Si mie imi pare rau ca m-am amestecat aici. Edy, cum poti sa jignesti stupari cunoscuti si recunoscuti de pe forum, la gramada, fara sa stii ce realizari au si ce oameni sunt??!! Valter, Bucovineanu, Batranul, Pharaonul, Vranceanul si altii au tot dreptul sa fie suspiciosi cand spui ca nu poti sa pui o poza ca nu stii. Roaga un baietel de 12-13 ani si o sa te lumineze cum se pune o poza. Apoi Valter te-a rugat doar sa fii mai concret, ca sunt oameni activi care vor o informatie mai concentrata, ca timpul face bani. De ce sa te superi? Si daca te superi de ce sa jignesti???
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andrei nicusor

Conteaza sa ai intimitate cu albina,acest contact vizual emotional dispare cand lucrezi industrial,sau virtual,dar lacomia dupa bani nu tie cont de sentimente si calca in piciore  tot,respecta albina si nu-ti bate joc de tine  :thanks:

cristian87

Unul il deschide altul il inchide  :bravo:

Ma vad nevoit sa ii raspund lui andrei nicusor aici
Eu vreau sa devin profesionist.
Chestia cu intimitatea cu albina e frumoasa dar nu intotdeauna rentabila.
Iubesc albina si o respect dar sunt nevoit sa imi intretin familia de unde muncesc cel mai mult  adica din apicultura.
Poti face agricultura si in mod etic fara a incalca bunul simt si poti, chiar trebuie sa traiesti decent de pe urma ei.
Cand nu se va mai putea trai din agricultura ce va mai manca lumea ?
Eu am urmatir cu mare atentie toate forumurile inca dinainte sa am macar un stup si am invatat mult de aici.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău