Sergiu Nicolaescu

Creat de stefan1, Ianuarie 04, 2013, 12:38:01 AM

« precedentul - următorul »

cristian bh

Citat din: dragos2006 din Februarie 23, 2013, 07:44:13 AM
  Ungaria si Croatia pt. ca au fost alaturi de Germania pana la capat , dupa caderea cortinei de fier au primit un sprijin important din partea nemtilor.
Noi ,neam de curve si tradatori , sunt priviti urat atat de rusi cat si de nemti .
  Sansa romanilor la ora actuala este sa-si mute capitala ori la Viena ori la Istambul.
:bravo: :bravo: :coffee: :beer: : sampanie: :yes:

mape 48-petru manea

Istoria e grea ,foarte grea mai ales cand esti antiroman   :uimit: %%- @};-

minicu

Daca nu intorceam armele impotriva nemtilor acu aveam si Basarabia si Cadrilaterul!
Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!

cristian bh

Citat din: mape 48 din Februarie 23, 2013, 08:58:35 AM
noi suntem romani, romani si iar romani :yes: da cei ce ne conduc sunt cum vreti sa-i numiti multipolitruci,multinationalisti, multicorporatisti,multiculturalisti,multiafaceristi,multivanzatori de toate si de totul pt ei oare cum e istoria????,de fapt vin ai nostri pleaca-i nostri............... :yahoo_cry: :yahoo_cry: :hi: :hi:

cristipep

Istoria se repeta...............

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Februarie 23, 2013, 07:44:13 AM
  Ungaria si Croatia pt. ca au fost alaturi de Germania pana la capat , dupa caderea cortinei de fier au primit un sprijin important din partea nemtilor.
Noi ,neam de curve si tradatori , sunt priviti urat atat de rusi cat si de nemti .
  Sansa romanilor la ora actuala este sa-si mute capitala ori la Viena ori la Istambul.

Oare ar fi fost normal ca sa ramanem alaturi de germanii care ne-au dat ultimatum sa intram cu ei in razboi, facandu-ne astfel partasi la crimele din lagarele de concentrare si din alte locuri ? Era normal ca soldatul roman sa mai lupte alaturi de Germania cand, dupa intrarea noastra in razboi alaturi de nemti, partea de nord vest a Ardealului a fost data Ungariei? Si atunci ne mai facem complexe ca frontul a fost spart la Cotul Donului in sectorul romanesc?O fi fiost asta doar o simpla intamplare?
Va salut.

silviu

Am citit multa istorie,inca mai citesc desi sunt sigur ca nu le voi sti pe toate niciodata.Da,ca ardelean stiu ca de doua ori opinca romaneasca a fost pusa pe parlamentul de la Budapesta - prima data in campania de dupa primul razboi mondial,cand armatele lui Kosut au atacat armata romana si drept raspuns dupa planurile de campanie ale Lt.col.Ion Antonescu au cucerit Budapesta dorind sa obtina o granita naturala le Tisa si numai la ultimatumul repetat al aliatilor armata romana s-a retras pe actualele granite - si daca vrei iti mai spun si altele) si a doua oara in cel de-al doilea razboi mondial.
      Daca am o parere si o privire critica asupra unor conducatori,evenimente sau naravuri ale noastre nu cadeti in capcana de a ma considera ceea ce nu sunt.Pana cand nu vom invata ca tradrea si incovoierea spinarii nu duc nicaieri,pana cand clasa noastra politica de orice factura nu va intelege sa faca ceva si pentru popor si nu numai pentru buzunarele proprii,vom avea o soarta cruda.
      Da,Ungaria si Croatia care au luptat pana la capat cu germanii au iesit cu distrugeri mult mai mari decat noi din razboi,dar care este soarta lor?Croatii sunt copii de suflet ai germaniei in Europa,in Ungaria germania investeste sume foarte mari si ar mai fi multe de spus.
Soarta noastra ni se datoreaza numai noua,nu altora.Sa nu dam nici o clipa vina pe altii.
      In ceea ce priveste mai bunii negociatori ai Ungariei,tebuie sa recunoastem ca i-a avut intotdeauna.Asta nu exclude momente de stralucire ale diplomatiei romanesti,care imediat dupa victoriile diplomatice a stiut sa strice rezultatul.(vezi Insula Serpilor).
     Capitala s-a cam mutat ea singura la Viena pe nevazute,pe nesimtite,pe sistache.Este adevarat ca eu prefer riguarea si seriozitatea nemteasca,preferand sa fiu tuns de mai multe ori (fiscul german care stie foarte bine ce ai si cat impozit sa-ti ia anul asta,ca sa poti trai pana la anul,si sa-ti ia si atunci impozit) ,fata de sistemul turcesc (l-am prins,l-am belit de tot ce are,lasa ca la anul vedem noi ce facem - nu conteaza daca moare,sedescurca el).

"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

silviu

Oare de ce efectele Tratatului Ribentrop-Molotov nu au fost anulate si pentru Romania?
       Sa va spun parerea mea despre capitala lui Dragos (nu fi asa de dur cu noi Dragos - e drept ca tradarea si contestarea conducatorilor este in sangele poporului nostru,dar gasim multe momente de patriotism si dragoste de tara sublime in toata istoria noastra).
      Prin anii '80 eram cu ceva treba prin Bucuresti la institutii importante si cineva m-a dus intr-o biblioteca la fondul secret (a obtinut aprobare sa-l ajut la o lucrare pe care o facea).Dupa cateva ore spre terminarea programului mi-a dat un articol tradus dintr-o revista germana (din pacate nu stiu alta limba decat limba romana si nu retin numele revistei).Pe scurt,acel articol dezbatea reorganizarea teritoriala a Europei de sud - est,ca urmare a problemelor ramase nerezolvate in urma razboaielor mondiale). Ei bine se vehicula ideea unui stat central european,cam pe ruinele imperiului Austro-Ungar ,cu parti din Iogoslavia,Cehoslovacia etc.In Romania evident granita era pe Carpati.Cred ca mia urcat tensiune la 222 .Nu niciodata nu va fi asa,noi (purtam o uniforma si un grad) vom lupta ,vom apara vom .... razboiul intregului popor etc.
    Dupa '89 ce se intampla.In aparenta nimic.Cateva izbucniri revizioniste,revansarde etc.,menite sa dea ocupatie - asta pe vedere.Cine are nevoie de Ardeal sa dea drepturi nationale la 10 milioane de romani,sa se ocupe de autonomie teritoriala,sa dea de munca atator oameni,sa....sa.Stati voi romanilor in tara voastra,va mai agitam noi din cand in cand fluturandu-va steagul secuiesc,dar stati acolo si vedeti-va de saracia voastra.Noua dati-ne cea mai mare banca,cele mai mari firme de asigurari,padurile,petrolul .... si va facem oferta si pentru zacamintele de sare(desi nu a spus nimeni ca vrea sa le vanda),si alte bogatii care aduc un profit bun si imediat.Nu aveti paine?Pai lasti ca va dam noi bani sa va cumparati dar vedeti ca am fi intresati de ....
    Si atunci mi-am amintit de ceea ce a scris seful serviciilor secrete franceze din anii '70.Si anume ca foarte probabil ca nu va exista un al III-LEA RAZBOI MONDIAL purtat de armate.El va fi pur economic,purtat in cabinete si institutii internationale pentru sfere de influienta , nu se va duce pentru ocuparea de teritorii si pentru acapararea resurselor economice.
      Asta pe scurt,dar ar fi enorm de mult de discutat si pentru cine urmareste mai atent miscarile internationale poate sa-si dea seama mult mai bine decat mine care sunt la piciorul broastei incotro ne indreptam.
            Cu stima ,
                     Chis

"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

stefan1

Suntem incorigibili! Tot altii sunt de vina pentru ce ni se intampla noua! Petromul nu avea nimeni justificarea sa ne ceara sa-l privatizam, daca noi l-am fi exploatat ca lumea. L-am capusat incredibil, incat in loc sa aduca imense beneficii, el aducea pierderi. Si nu era vorba de cei care intepau conductele si furau cu canistra sau chiar cu cisterna, ci de cei mari, inclusiv din conducerea lui, de oameni politici sau cu sprijin politic si de nelipsitii oameni din fosta sau actuala Securitate, care in loc sa serveasca tara s-au pus pe propria capatuiala. Adica toata aprovizionarea sau desfacerea firmei de stat se facea pri firme private care isi trageau pentru ele castiguri incredibile si Petromul (cum de altfel toate firmele de stat capusate dupa aceeasi metoda) saracea tot mai mult. Tot dintre ei s-au selectat negociatorii Romaniei pentru instrainarea bunurilor tarii, niste oameni care ar fi trebuit judecati si condamnati pentru felul cum au condus negocierile.
  Un alt lucru care pune la indoiala capacitatea noastra de a ne fi stapani, este lipsa oricarei strategii de viitor. Toate masurile sunt pentru ziua de azi, cum sa fac sa mai prostesc o data oamenii sa ma aleaga, isi fac cele mai mari merite in faptul ca au reusit sa mai faca un imprumut fara sa se gandeaca ca aceste datorii atarna si trag in jos tara poate pentru generatii. Imprumuturile nu trebuie sa se faca decat pentru investitii productive, nu pentru parcuri si gondole!
Am cedat si continuam sa cedam sectoarle cele mai importante cum ar fi resursele naturale, sistemele de distributie a energiei (inclusiv statii Peqo, care sunt foarte rentabile si pe care se bat toti vecinii). Nu a existat nici o protectie a investitorilor romani, avantajele strainilor fiind evidente (am si cunoscut straini care au recunoscut ca ar putea lua cetatenia romana ca are toate afacerile aici, dar i-ar aduce numai pierderi!). Cei mai grav este ca aceasta clasa politica se autoperpetuiaza, isi transmit urmasilor metodele de spoliere si de inselare. Sincer eu nu vad cum vom iesi din situatia asta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Pe mine personal si pe familia mea ,acum , actuala clasa politica nu ne reprezinta ! dimpotriva ne fura de ne rupe. de la primarie pana la guvern , toti fura de rup dupa carca mea si dupa a altora catorva milioane de romani , Pur si simplu as vrea sa se desfiinteze aceasta tara , alta solutie nu exista !
  Eu ma gadesc sa-mi iau rezidenta in Bulgaria , sa mut stupina cu actele acolo si in Romania sa vin doar in pastoral .

Alutus

Citat din: minicu din Februarie 23, 2013, 09:27:20 AM
Daca nu intorceam armele impotriva nemtilor acu aveam si Basarabia si Cadrilaterul!
Cu siguranta ar fi fost asa. Doar ca Bucuresti, s-ar fi scris Bucurovskii gorod, iar ACAR ar fi avut sediul prin peninsula Ciukotka. Evident, o asemenea situatie, ar fi prezentat multe motive de mandrie nationala, cum ar fi albina  culegatoare de nectar la - 60g C
Citat din: cristian bh din Februarie 23, 2013, 09:54:48 AM
noi suntem romani, romani si iar romani :yes: da cei ce ne conduc sunt cum vreti sa-i numiti multipolitruci,multinationalisti, multicorporatisti,multiculturalisti,multiafaceristi,multivanzatori de toate si de totul pt ei oare cum e istoria????,de fapt vin ai nostri pleaca-i nostri............... :yahoo_cry: :yahoo_cry: :hi: :hi:
.... ne  conduc...? Nu cumva este un interval foarte scurt pentru a folosi timpul prezent ? Cred ca timpul trecut, relativ apropiat, ar fi in acord cu descrierea de mai sus.
Sa nu uiti Darie!

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Februarie 24, 2013, 11:23:54 AM
  Pe mine personal si pe familia mea ,acum , actuala clasa politica nu ne reprezinta ! dimpotriva ne fura de ne rupe. de la primarie pana la guvern , toti fura de rup dupa carca mea si dupa a altora catorva milioane de romani , Pur si simplu as vrea sa se desfiinteze aceasta tara , alta solutie nu exista !
  Eu ma gadesc sa-mi iau rezidenta in Bulgaria , sa mut stupina cu actele acolo si in Romania sa vin doar in pastoral .
Daca lucrurile merg tot asa, Romania va fi doar o simpla amintire in cel mai scurt timp posibil! Totusi nici Bulgaria nu poate fi o optiune, acolo spaga inlocuieste politica fiscala.
Va salut.

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Februarie 24, 2013, 11:23:54 AM
Nu poti sa te muti cu stupina in Bulgaria deoarece ai accesat masura 112 si trebuie sa respecti contractul.  :razz:

cristian bh

Citat din: Alutus din Februarie 24, 2013, 11:45:35 AM
Citat din: minicu din Februarie 23, 2013, 09:27:20 AM
Cu siguranta ar fi fost asa. Doar ca Bucuresti, s-ar fi scris Bucurovskii gorod, iar ACAR ar fi avut sediul prin peninsula Ciukotka. Evident, o asemenea situatie, ar fi prezentat multe motive de mandrie nationala, cum ar fi albina  culegatoare de nectar la - 60g C
.... ne  conduc...? Nu cumva este un interval foarte scurt pentru a folosi timpul prezent ? Cred ca timpul trecut, relativ apropiat, ar fi in acord cu descrierea de mai sus.
da trebuie  sa zic ca descrierea de mai sus se refera la TOTI cei care ne-au condus pana acum iar la astia din prezent dat fiind asa cum spui timpul scurt ,sa lasam totusi un justificat mare semn de intrebare cu privire la directia spre care ne indreptam noi cetatenii romani platitori de taxe si impozite .
S-a dat legea 214 din 2011 cu privire la obligarea consiliilor locale de a da inapoi terenurile satelor pt a fi gestionate prin asociatii in functie de nr de animale ce le detine apoi au spus ca se aplica incepand cu 01 ianuarie 2013 deci legea e in vigoare . Din 15 ian. am depus cerere la primarie,primarul spune ca ar da-o dar nu are norme de aplicare, prefectul de bihor in sedinta cu secretarii primariilor si presedintii de asociatii spune ca trebuie data asociatiilor prin orice forma,deja e a doua sedinta de consiliu local si cererea noastra nu e pe ordinea de zi si nu am primit raspuns cu toate ca au trecut 40 nu 30 de zile cat e termenul,   ba mai mult primarul a scos terenul la concesionare unor firme  de cine stie unde cu toate ca legea il OBLIGA sa o atribuie asociatiei locale crescatoare de animale.
Ca sa nu mai zic de cate matrapazlacuri e capabila o primarie rurala si cum sunt ei un STAT IN STAT  SI INTERPRETEAZA LEGILE CUM VOR EI SI PE CARE VOR.
La ei deviza e:nu stim,n-am auzit asa ceva ,stai sa vadem,nu putem asa ceva etc.
ce tara-i asta domnilor?

minicu

[/quote]
[/quote]

Dupa cate stiu Ardealul, Basarabia si Cadrilaterul au fost date ca ulterior sa fie castigate cu razboi si in felul acesta sa nu mai existe dubii asupra apartenentei lor la Romania. Din pacate ce am mai putut sa recastigam a fost doar Ardealul fiindca noi ca romani nu putem sa ducem un lucru bun pana la capat.
Si tot asa de bine Bucurestiul se putea numi Berlinesti Land!!
Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!