Sergiu Nicolaescu

Creat de stefan1, Ianuarie 04, 2013, 12:38:01 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: bucovineanu din Februarie 24, 2013, 12:20:25 PM
Citat din: dragos2006 din Februarie 24, 2013, 11:23:54 AM
  Pe mine personal si pe familia mea ,acum , actuala clasa politica nu ne reprezinta ! dimpotriva ne fura de ne rupe. de la primarie pana la guvern , toti fura de rup dupa carca mea si dupa a altora catorva milioane de romani , Pur si simplu as vrea sa se desfiinteze aceasta tara , alta solutie nu exista !
  Eu ma gadesc sa-mi iau rezidenta in Bulgaria , sa mut stupina cu actele acolo si in Romania sa vin doar in pastoral .
Nu poti sa te muti cu stupina in Bulgaria deoarece ai accesat masura 112 si trebuie sa respecti contractul.  :razz:
Ba se poate deoarece poti desfasura afacerea oriunde pe teritoriul UE . Se face doar o relocare. Lasi in tara doar stupina care merge pe pierdere iar cea profitabila in Bulgaria.

silviu

Stefan 1 nici o clipa nu am spus ca altii,din afara ar fi vinovati de "starea natiunii".Nu pe fondul punerii pe capatuiala a clasei noasrte politice au profitat altii de bunatatile noastre pentru ca noi nu stim sau nu vrem sa le exploatam pentru noi.Stati putin ca in curand persoanele fizice straine vor putea achizitiona pamant in Romania.Sa vedem in cativa ani cat din pamantul bun al tarii va mai apartine romanilor.Nu stiu de ce dar de asta mi-e cel mai frica.(cunoastem noi un precedent istoric).
                           Cu stima,
                                      Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

stefan1

Urmaresc cu interes, Silviu (Chis) si sunt in cea mai mare parte de acord cu viziunea pe care o ai asupra istoriei si a ce se intampla cu noi. Strainii nu sunt de acuzat ca incearca sa traga jar sub oala lor, dar noi nu suntem capabili sa ne folosim atuurile si sa ne pastram avantajele pe care inca le mai avem in aceasta permanenta competitie internationala. Si eu ma ingrozesc cand ma gandesc ce se va intampla cu pamantul tarii cand strainii vor putea cumpara la liber. Si pentru apicultura vor aparea alte probleme, romanii din saracie nu au chimizat agricultura, dar strainii care vor lua pamantul vor fi fara mila in urmarirea profitului maxim.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Citat din: stefan1 din Februarie 25, 2013, 02:10:43 AM
  .................................................................
, romanii din saracie nu au chimizat agricultura, dar strainii care vor lua pamantul vor fi fara mila in urmarirea profitului maxim.

strainii :
vor veni cu utilaje si seminte de acolo,
amortizarea investitiei se face in primi 3 ani maxim,

in primi cinci ani vor scoate productie BIO,
in urmatorii cinci ani vor scoate productie INTENSIVA (super chimizata),
apoi il vand la romani, de ce ?
ca pamantul va avea nevoie de 25 ani sa revina la bogatia initiala.

semneaza : un expert strain (francez) venit dupa "89 sa vada potentialul cresterii sfeclei de zahar la braila.

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

D006

romanii din saracie nu au chimizat agricultura, dar strainii care vor lua pamantul vor fi fara mila in urmarirea profitului maxim.

Domn profesor asta poate pe la matale ca la mine in zona fermierii au ajuns milionari in euro si aplica ultimile tehnologii cu utilaje superperformante. Inclusiv au grija sa achizitioneze chimicale care nu omoara albinele deoarece la cursuri li s-a explicat importanta acestor insecte

silviu

De acord cu Dragos,peste vreo 100 de ani.Tu nu esti din Romania doctore?
                               Cu stima,
                                      Chis
     Arhm.Arsenie Boca

D006

Intamplator fac si pastoral cu albinele , merg la fermieri care sunt in stare sa aproximeze si cantitatea de miere obtinuta la hectar . Si aici nu ma refer la Culita Tarata care da lectii de tehnologii agricole moderne la Bruxeles.   Cati dintre voi care va dati cu parerea despre agricultura romaneasca ati calcat in IMB in ultimii patru ani ?
  Nou ne place sa ne plangem pe umar cand langa noi avem superperformanta.

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Februarie 25, 2013, 10:46:31 AM
   romanii din saracie nu au chimizat agricultura, dar strainii care vor lua pamantul vor fi fara mila in urmarirea profitului maxim.

Domn profesor asta poate pe la matale ca la mine in zona fermierii au ajuns milionari in euro si aplica ultimile tehnologii cu utilaje superperformante. Inclusiv au grija sa achizitioneze chimicale care nu omoara albinele deoarece la cursuri li s-a explicat importanta acestor insecte
Si uite asa vor fi doar monoculturi pe suprafete intinse, albinele nu vor mai avea o hrana diversificata, ca si cea pe care le-o ofera flora spontana.De multe ori m-am gandit ca nu mi-ar placea sa mananc un an intreg numai cartofi!
Va salut.

D006

oamenii stiu exact ce inseamna rotatia culturilor , problema este ca nu mai avem pamant nelucrat unde cresteau buruieni in voie.

cristipep

Tu chiar crezi ca nu mai exista teren nelucrat in tara asta? Sunt sute de HA parloaga.................

stefan1

Citat din: dragos2006 din Februarie 25, 2013, 10:46:31 AM

Nu sunt profesor.
  Stiu ca sunt si in Romania anumiti investitori (si profitori) in agricultura care fac agricultura ca la carte si obtin profituri mari (fara sa-si achite totusi datoriile fata de stat). Eu ma refeream la situatia majoritara (inca) in agricultura, cand proprietarii batrani si saraci isi lucreaza loturile fara chimizare sau chiar nu le lucreaza deloc (ceea ce pentru albine este foarte benific).
  Temerea cu strainii este justificata. Deja suntem de departe tara europeana care si-a instrainat cel mai mare procentaj din pamanturile arabile. Aproape 10% din terenul arabil al tarii (in cele mai bune zone) este luat deja de catre straini. Intre primii 10 proprietari sau arendasi de pamant sunt 3 firme cu actionari straini, unii prin offshore-uri. Asata inainte de a se da liber la cumparari! Avem libanezi, italieni (in Banat, in cel mai bun pamant al tarii), chiar englezi. Repet, niciuna din tarile vecine nu a cedat atata din pamanturile lor strainilor. si e numai inceputul!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

silviu

Dragos,nu ma refeream la cei 200 - 300 (sa zicem) de latifundiari romani care lucreaza si vor lucra suprafete enorme de pamant manos ci la cei cateva zeci sau sute de mii de tineri sa le zic,care au pana la 50ha,care nu au si nu vor avea in vecii vecilor bani sa-si cumpere utilaje ,sa creasca ,sa se dezvolte,chiar daca sunt harnici si unii dintre ei ar vrea sa o faca.Si cu fondurile astea europene,pentru unii dintre ei le este practic imposibil sa le acceseze.
   Merci frumos,Culita,Musca sau Porumboiu ar fi si rusine sa nu aplice ultima tehnologie (sau cel cu Biotera de la Alba) si sunt si altii care nu apar pe la tv sa-i cunosc eu.Eu ma intreb ce sansa are finul meu din Poiana Stampei,om la 40 de ani,harnic foc,cu 1,5 ha de teren,cu 2 vaci in grajd etc.sa aiba 15 vaci in grajd si 30 ha de teren.Nule.Si vorba lui Leana "exista o explicatie" dar nu o mai expun sa nu ma lungesc prea mult cu postarea.
            Cu stima,
                        Chis
     Arhm.Arsenie Boca

D006

Lumea mereu s-a impartit in bogati si saraci , e o lege a naturii . Sanse toti avem numai ca unii le si fructifica iar altii raman la doua vaci ...

cristipep

Daca le ai si pe alea...............

silviu

Ai si tu dreptatea ta Dragos.Intradevar trebuie sa ai si curaj si "sange in instalatie" sa mai sti si sa investesti si sa risti si in ce sa investesti.Dar uneori cand vezi ca muncesti cinstit ca boul si cel ce fura iti da cu tifla parca te si descurajezi.
           Cu stima,
               Chis
     Arhm.Arsenie Boca