Sergiu Nicolaescu

Creat de stefan1, Ianuarie 04, 2013, 12:38:01 AM

« precedentul - următorul »

D006

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Următoarele activități erau în cadrul statului comunist puternic politizate.
1965–[[1970: Vicepreședinte al Comitetului de Radiodifuziune și Televiziune
1976: Președinte al Consiliului Ziariștilor
1970–1983: Redactor-șef al cotidianului central România Liberă
1974–1979: Membru supleant al Comitetul Central al Partidului Comunist Român
1980–1985: Deputat de Vaslui în Marea Adunare Națională, Parlamentul monocameral al României comuniste

mai las-o in PLM cu antena 3 ca ramai fara neuroni in creier ....

cristipep

Eu ce zic si tu ce-mi povestesti.........................o fi asa.Daca e sa gandim asa si tu ai fost mare UTC-ist :D

D006

Eu si cu George Copos , numai ca asta a ramas cu banii si eu cu munca ...

cristipep

silviu

Chiar nu se poate fara sa aruncam cu noroi unul in altul?Fiecare dintre noi detine ADEVARUL?Adevarul meu este mai adevarat decat al tau?Popor roman inceteaza cu tararea prin noroi a oricui este mai rasarit dintre noi!
   Hai sa il aruncam pe Iorga la cosul de gunoi al istoriei pentru ca a fost un lamentabil om politic.Sa-l scoatem pe Goga din manuale pentru ca a fost nationalist,pe Sadoveanu pentru ca a colaborat cu comunistii ... samd.Sa-i cultivam pe cei care ne injura ,care ne balacaresc ca popor.In momentul cand un popor nu are identitate este pierdut.Sa-i negam pe cei din Scoala Ardeleana pentru ca sustin latinitatea noastra...etc,etc.
  Care dintre noi este fara de pacat.Rosca Stanescu il injura pe Paunescu ca il pupa in ... pe Ceausescu(el era mai bun ca isi turna colegii la secu.)Base il "secureste" pe felix si invers desi nici unul nu puteau ajunge unde au fost fara a ciripi sub o forma sau alta Dinescu ii spurca pe toti facandu-i comunisti uitand ca facultatea lui este Stefan Gheorghiu si exemlele pot continua.
   Haideti mai oameni sa vedem ce a facut bine un om in viata si recomand tuturor sa Citim "Scrisoarea I" a lui Eminescu (stiti ce spunea Macedonschi despre el - si apropos - nici asta nu era roman ci ucrainean,rus chiar bulgar).
   Nicolaescu a fost un bun regizor,actor,scenograf etc. pentru epoca in care a trait si creat.Cu un rol curios in revolutie,dupa aceea nu a mai stralucit in cinematografie.
  Dupa parerea mea sunt trei categorii de filme:1)filme proaste-si cinematografia romaneasca este plina de ele;2)filme care iau premii pe la diferite festivaluri asa numite filme de arta;3)filme comerciale - care aduc spectatori si fac bani- si filmele lui Nicolaescu fac parte din astea.Toti,si cei carte il contesta astazi s-au hranit sufleteste cu filmele lui in epoca trecuta.Poate ca acum cand putem vedea orice film,nu ne mai atrag asa de mult si frazele patriotarde ne fac sa zambim,dar a fost o epoca pe care nu o putem nega.
   Ar fi multe de spus dar hai sa luam ce este bun de la fiecare,sa ne respectam si chiar atunci cand avem o parere diferita de a altuia sa nu il improscam cu invective.
                 Cu stima,
                       Chis 
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

exarhu

Domnul Faraonu tin sa va raspund ca nu sunt un aparator al preotimii asa cum ati inteles dvs adica daca aperi ortodoxia romaneasca devii imediat un aparator infocat al preotimii si ca orice ar face popii trebuie iertat. Cred ca v-ati facut o parere falsa, dar asta este problema dvs. Cat priveste Sergiu Nicolaesce eu cred ca acesta incinerare este treaba fiecaruia si ca nu te iarta automat Dumnezeu daca ai parte de slujba popilor sau nu, depinde cum ai trait in viata. Iar daca" adevarul ne va face liberi" in orice caz daca tot ne bocim atat ca a fost un mare om, eu raman la parerea mea ca nu a fost poate un mare scenarist si facator de filme mai mult sau mai putin bune, dupa nivelul de cultura pe care il are fiecare. Nu s-a facut gaura in cerul Romaniei ca nu a vut parte de slujba la capatai. Este problema lui. Pe mine ma lasa rece acest aspect. Cum iti asterni asa dormi! Conteaza in fata lui Dumnezeu ce faci in viata, si ne va judeca pe toti dupa faptele noastre a fiecaruia si mai ales dupa efectele lor pe care le au fata de semenii cu care ai intrat in legatura pe acest pamant, daca acestia au suferit dupa urma faptelor tale sau nu, este un lucru fundamental. Din aceasta cauza judecand la rece raman la parerea mea ca acest om a prostit un neam intreg pt ca a fost presedintele comisiei senatoriale de investigare a dosarului loviturii de stat din decembrie 1989 si a facut tot posibilul sa ascunda adevarul. Si sa va mai spun ceva, sa presupunem ca din familia dvs murea cineva in decembrie 1989 nu stiu daca il mai apreciati asa de mult cred ca il injurati pe toate drumurile pt ca viata bate filmu, nu credeti ca am dreptate?
M-am saturat ca noi romanii sa amestecam toate, viata cu filmu, si asa mai departe, sa nu putem discerne ce este adevar de minciuna datorita unor indivizi ca el, si din cauza asta ne meritam soarta. Iar la aceasta trebuie sa ne punem intrebarea cum de la altii se poate o curatire morala a societatii, si la noi nu. Nemtii au facut o comisie a crimelor comunismului din fosta RDG si au rezolvat problema.
Sanatate si numai bine!
:bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
da

pharaonu75

Daca tot injuram pe cineva pentru ca ni s-a ascuns (si ni se ascunde in continuare) adevarul de la revolutie, atunci sa stiti ca lista este lunga si nu incepe cu Sergiu Nicolaescu.
Si poate ca aveti dreptate, poate ca se face vinovat de multe, insa asta nu ii scade cu nimic din meritele de actor, regizor, scenarist!
Nu inteleg de ce el este "infierat" cu atata inversunare, iar altul a stat trei mandate in fruntea tarii si are parte de tot ce-i pofteste inimioara, de la protocolul de stat.
De ce Sergiu Nicolaescu este desfiintat ca om pentru ca a dorit sa fie incinerat, iar pentru altul, zgariat "la mishto" in zona gatului, televiziunile felixiste erau in stare sa declanseze miscari de strada pentru a nu-i fi pus in aplicare mandatul 2 ani de inchisoare! Si de ce este in continuare intr-o camera de spital si nu intr-o celula!

P.S. Domnule Exarhu, ati adus, destul de abil, niste argumente mai mult sau mai putin solide, insa ati evitat cu eleganta intrebarea mea referitoare la cazul descris in link! Ca un fin cunoscator, fie ca sunteti preot sau nu, as dori sa cunosc si parerea dvs. in legatura cu acea intamplare. Iar pentru a nu fi off-topic aici, va rog, bineinteles daca doriti, sa imi raspundeti pe topicul despre ortodoxie!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cornelioandanciu

Astia suntem!Ne ucidem conducatorii, apoi plangem ca ne bate Dumnezeu!
Va salut.

D006

Vrem , nu vrem , Antonescu a avut si multe crime pe constiinta . Multe impotriva civililor neajutorati.

cristipep

silviu

Mai,de asta l-au impuscat comunistii,ca a inceput un lucru si nu la terminat.Adica nu s-a descurcat cu tiganii si evreii In Transnistria.(evident ca asta a fost o gluma).
   Dar daca revenim la cati romani au murit din cauza lui (si este numai vina lui) de la Nistru pana la Don,cu tot respectul pe care il port ca unui deosebit de destoinic,capabil si cinstit general(ise spunea Cainele - poate datorita parului rosu,poate datorita fraptului ca era neindurator sau datorita faptului ca isi respecta cu sfintenie cuvantul) atunci are o enorma vina in fata poporului roman si a istoriei acestei tari.Ce cautau soldatii nostrii dincolo de nistru far5a nici un acord scris intre Germania si Romania?
     Arhm.Arsenie Boca

silviu

Revenind la oile noastre.Sa nu invatam istoria din filme,filmele contin un sambure de adevar si restul este fictiune.
Maresalul nu a oprit armata de la dezastru si era singurul care o putea face,care avea comanda efectiva si care ii tinea si piept lui Hitler.Germania nu si-a respectat angajamentele in ceea ce priveste dotarea armatei romane si plata petrolului si graului pe care Romania la  dat Germaniei (a calculat cineva la ce suma se reidica datoria Germaniei fata de Romania?)  
 Maresalul credincios cuvantului dat (si numai cuvantului) a continuat sa lupte alaturi de Germania.Poate daca o facea pana la capat (si nu era lovitura de stat de la 23 august) erau mai putine pierderi umane si materiale pentru ca oricum armata germana nu rezista prea mult nici pe liniile fortificate pregatite in munti (rusii au facut o ampla manevra de invaluire prin nordul Carpatilor si germanii trebuiau sa se retraga,de asemenea din cate stiu erau pregatiti sa faca o debarcare undeva pe tarmul Bulgar al Marii Negre.Despagubiri de razboi tot plateam,dar in campania din vest nu piereau atatia oameni si resurse.
  Ungaria a luptat pana la capat alaturi de germani si a avut o soarta mai buna decat a Romaniei.Evident ca ungurii intotdeauna au avut negociatori foarte buni (si astazi) si nu stiu de ce doamne intotdeauna se descurca mai bine decat romanii.Adica stiu dar nu o sa exemplific acum,numai daca va intereseaza.
                                  Cu stima,
                                            Chis
     Arhm.Arsenie Boca

exarhu

Silviu nu te supara Ungaria a iesit mai sifonata din razboi iar daca Stalin nu voia o Romanie puternica asa cum a declarat noi nu aveam intreaga Transilvanie cu siguranta, avem noi romanii o inclinatie sa-i vedem pe altii mai buni intotdeauna, aduti aminte ca noi in august 1919 marsaluiam prin Budapesta. Nu!
Mai citeste istorie te rog si dupa aia spune!
Sanatate si numai bine! :bzz:
da

D006

Ungaria si Croatia pt. ca au fost alaturi de Germania pana la capat , dupa caderea cortinei de fier au primit un sprijin important din partea nemtilor.
Noi ,neam de curve si tradatori , sunt priviti urat atat de rusi cat si de nemti .
  Sansa romanilor la ora actuala este sa-si mute capitala ori la Viena ori la Istambul.