Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

, eu leam pus acum 4 zile miercuri , cate un borcan de 400ml de sirop cu infuzie de ceai,  la fiecare ,am atasat un cat , am dat o gaura la paturica si nailon si am pus direct peste rame siropul caldut a fost , in urmatoarea zi unii il trasesera pe tot .\

dupa ce se face vreme buna le mai bag o portie .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian sima

Astazi albina a adus polen,sper ca zilele viitoare sa se mai incalzeasca.
Nelly cu polistirenul acela dai de lucru albinelor,in loc sa-si vada de alte activitati rontaie la el.

dedu

Pana acum toate familiile sunt bine,aici la noi in Alba este foarte frig dar maine am sa intervin cu sirop deoarece tot maine voi pleca in Cluj si de luni se face vreme buna deci au timp sa bage acel sirop in cuib.
Pana acum,cam fiece familie a primit minimum 1l de sirop,acum aproape 2 saptamani aveau puiet pe minimum 2 rame,am gasit insa si pe 3(bineinteles,cam pe fiece rama era puiet cam cat pui palma pe rama,nu va ganditi la 3 rame de puiet ca vara).
Am apucat de am restrans cuiburile pe 4-5 rame in majoritate,nu am lasat nici o rama in plus deoarece acest lucru in primavara inseamna focar de infectie,hranitorul este la marginea cuibului si dupa diafragma fiecare are minimum o rama pe care se afla si miere,chiar si azi,la 2 grade,pe acea rama erau cateva albine care duceau miere in cuib.
Maine iar vor primi cate jumatate de litru de sirop.
Am o intrebare pentru cei in cunostinta de cauza: de la 4-5 rame de albina,in lipsa de rapita,cam pe cate rame ma prinde salcamul in 10 mai?Da,unii pe 10 altii pe 5,eu ma refer MEDIA cam la cate rame credeti?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Marius-ursulakhe

Azi in zona mea albinele au adus ceva polen(mai putin)din cauza vremi rece
Polemul era si mov si visiniu.Cel mov cred ca este de la (la noi se spune "pizda tiganci" arata ca urzica salbatica dar este pitica )sper sa pun maine ceva poze ca domnul STEFAN sa imi spuna mai multe despre aceasta planta ca este foarte vizitata de albina ,iar polenul visiniu nu stiu de la ce este    :hi:
Multe salutari tuturor    :hi:   
ps:---scuze limbajul dar numai aceasta denumire o stiu la planta respectiva

Nelly88

Citat din: marian sima din Martie 23, 2013, 07:34:27 PM
Astazi albina a adus polen,sper ca zilele viitoare sa se mai incalzeasca.
Nelly cu polistirenul acela dai de lucru albinelor,in loc sa-si vada de alte activitati rontaie la el.
Nu am avut bani in toamna sa cumpar extrudat, dar peste iarna a fost bun si asta si daca ele vor sa roada, cine sunt eu ca sa le opresc?... :D

Marius-ursulakhe

Nelly88    stai linistit si pe astalalt il roade dar nu asa tare dar daca tot mai vrei sa mai bagi polistiren expandat poti sa il invalesti intr-un material ca pe o perinita (eu asa am vazut la un vecin sincer eu nu am incercat)

Nelly88

Am un stup facut de mine din polistiren extrudat care nu a fost ros deloc ci doar tocit de albine la urdinis, in schimb peretii nu au nicio problema...

stefan1

Citat din: ursulakhe din Martie 23, 2013, 08:34:31 PM
Azi in zona mea albinele au adus ceva polen(mai putin)din cauza vremi rece
Polemul era si mov si visiniu.Cel mov cred ca este de la (la noi se spune "pi**a tiganci" arata ca urzica salbatica dar este pitica )sper sa pun maine ceva poze ca domnul STEFAN sa imi spuna mai multe despre aceasta planta ca este foarte vizitata de albina ,iar polenul visiniu nu stiu de la ce este    :hi:
Multe salutari tuturor    :hi:   
ps:---scuze limbajul dar numai aceasta denumire o stiu la planta respectiva

S-a scris aici despre aceasta planta:

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2482.5
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

cipriene

Citat din: Nelly88 din Martie 22, 2013, 06:34:40 PM
Citat din: johnysibiu din Martie 20, 2013, 10:39:58 PM
Cine are un pic de minte asteapta sa se stabilizeze vremea si apoi face revizia de primavara.
"Cel mai mare dusman al albinelor este insus stuparul (nepriceput)"

Daca tu pana acum nu stii ce ai in stupi e problema ta! Eu la 18 grade + soare umblu fara griji in cutiile mele.  :bzz:

ultima data cand m-am uitat in cuib a fost pe 2.11.2012. de atunci le-am mai pus de 2 ori cate 1 kg de miere la fiecare familie (ultima data pe 22.03.2013), dar ce vreau sa spun este ca nu am fost curios sa vad cate rame de puiet au sau in ce stadiu de dezvoltare este puietul. mi se pare o prostie sa racesc cuibul doar pentru a-mi satisface o curiozitate, indiferent de temperatura de afara.
stiu ca am puiet, asta pentru ca am vazut cum cara polen, iar mai mult nu-mi trebuie
asa cum spunea un mare apicultor, Dumnezeu sa-l ierte: "STUPUL NU ESTE UN BUTOI DE MURATURI LA CARE SA UMBLI ORI DE CATE ORI TE DOARE CAPUL!"
cu bine,
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

johnysibiu

Fratilor ce ne facem cu beleaua asta de vreme?

Stupi gem de puiet iar afara temperaturile sunt cu minus de vreo trei zile si se mai anunta cel putin vreo trei.

Marius-ursulakhe

Eu la inceputul acestei perioade de frig am intervenit cu jumatate de kg de turta cu protofil la fiecare familie
In legatura cu polenul atunci am avut pe ramele din margine (pe fiecare rama 3 sferturi pline cu polen )  eu zic ca e destul ca maine se anunta 10 grade si cred ca maine vor mai aduce ceva polen

johnysibiu

Care? din ce tara ? de pe ce vreme esti?

Marius-ursulakhe

JOHNY am specificat pe ultima si prima rama (pat cald) nu vreau sa ma laud sau sa fac in ciuda la nimeni dar asta este realitatea
Sincer imi pare rau pt cei care nu au avut pana acum nici macar zbor de curatire

cipriene

probabil asta este ultimul hop din iarna asta  :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

marius_vfp

asa se pare , cei de la meteo au zis ca vine primavara in sfarsit ,de pe o joi .

spor .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva