Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

cam multe rame   repet dupa ce se vede in imagine si nu se vede esentialul

morozan simion

deci, cuibul aici este pe sase rame pe dreapta.Am pus pe exterior o bucata de polistiren exrudat, sase rame plinecu miere si albina, o diafragma din polistiren exrudat, iar dupa diafragma de polistiren exrudat am pus doua leaturi superioare de la la rame nu rame cu faguri, sunt pe post de a tine folia,ziarele si presurile pe rame cu specificatia ca in partea din spate este o fanta de 2 mm iar fundul stupului are o gaura de 35 mm acoperita cu sita pentru ca bioxidul de carbon sa iasa afara in cazul in care doamne fereste din pacate se optureaza orificiile gratiilor de la urdinis
Asa i-am pus pe toti la iernat

desprealbine

daca ai 6 rame PLINE CU ALBINE si miere gaura de 35 si o folie deasupra e SUFICIENT poti astepta primavara increzator ca iei ceva miere la rapita

morozan simion

desprealbine

eu nu am diafragma    nu am nimic izolator peste rame    decat  capacul         si am o singura grije          SA AM ALBINE     4 5 rame de albine si minim10 kg miere    aici  mie mi se   pare ca vorbim limbi diferite noi apicultorii intelegem diferit ce inseamna o rama cu aline               a si erea sa uit mortalitate anul trecut   ZERO   e bine sa intrebi si asta cand cineva iti da sfaturi despre cum sa iernezi 

morozan simion

cred ca nu vorbim aceiasi limba dar ma rog,probabil ca sunteti la ecuator sau la tropic si atunci nu aveti nevoie de izolatori doar de mancare, asta este fiecare cu capacitatile lui de a intelege, nu? capacitatea de a intelege este direct proportionala cu circomvulutiunile materiei din cutia craniana
sa auzim de bine

desprealbine

tu crezi ca eu nu am iernat niciodata cu diafragme  folii    materiale izolatoare peste folie   toti facem asa la inceput     

dorindafi

Citat din: desprealbine din Noiembrie 11, 2012, 11:15:33 AM
eu nu am diafragma    nu am nimic izolator peste rame    decat  capacul         si am o singura grije          SA AM ALBINE     4 5 rame de albine si minim10 kg miere    aici  mie mi se   pare ca vorbim limbi diferite noi apicultorii intelegem diferit ce inseamna o rama cu aline               a si erea sa uit mortalitate anul trecut   ZERO   e bine sa intrebi si asta cand cineva iti da sfaturi despre cum sa iernezi
teoretic ai dreptate shi poate shi practic
eu cred ca e bine asha cum face fiecare atata timp cat totul este ok.
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

Citat din: desprealbine din Noiembrie 11, 2012, 11:15:33 AM
           a si erea sa uit mortalitate anul trecut   ZERO   e bine sa intrebi si asta cand cineva iti da sfaturi despre cum sa iernezi

salut, ce sa intelegem aici prin mortalitate zero? nici o albina moarta? mie cam imposibil sa cred, oricat de buna ar fi matca si cat de tanara ar fi ,albine moarte pe timpul iernii tot vor fi, ma refer aici la numarul de albine moarte pe interval sau gramajul lor, asta o zic cartile de specialitate nu zic eu , cu cat matca e mai batrana gramajul de albine moarte creste de la an la an , mortalitatea nu poate fi ZERO.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

morozan simion

buna
domnul ,,dorindafi,, are perfecta drepta cu privire la practica fiecaruia. Fiecare aplicam procedura ceea mai favorabila familiilor de albine in functie de zona si de metoda care da randament.Eu de exemplu anul trecut i-m invelit si -am iernat tip clopot fapt ce a dus la condens si apoi mucegai si multe albine moarte in primavara, asa ca daca in primavra am satisfactii o sa procedez la fel si in continuare daca nu o sa caut alta metoda. Cert este ca anul trecut am iernat 3 familii asa tip horn si au iesit in primavara perfect, si s-au dezvoltat fff bine asa ca????????????????
sa auzim de bine
sa dea domnul ca toti apicultorii sa iasa in primavara cu familii sanatoase si puternice.

desprealbine

bine asa discutia se poate dezvolta      ex   ce consum ai avut    cat de uzate au iesit albinele      cum s au dezvoltat  dupa       deasta exista acest  forum     ca    sa   vorbim     DESPREALBINE

morozan simion

da domnule ,,DESPREALBINE,, nu te-ai prezentat cine esti? de unde esti ? ce apicultura practici? etc
bobocel incomplet
sa auzim de bine

desprealbine

marius_vfp

atunci spunene si noua cum ai avut mortalitate ZERO pana nu murim  :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Te prefaci ca nu stii, doar ca sa il sicanezi! =)) =))

Cand spunea mortalitate ZERO, se referea la unitati biologice (familii, roi), nu la indivizi (albine).
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube