Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

xvader

din cauza asta spuneam si eu ca este cam tarziu, ptr ca au inceput sa nu mai care nici miere din rama care este dupa diafragma

sorinma

Citat din: bucovineanu din Octombrie 01, 2014, 10:18:12 PM
Probabil sunt prea slabite si de aceea nu trag mierea de dupa diafragma. Posibil sa nu ia nici siropul.

Nu le ajuta daca mierea e pusa deasupra pe rame?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

dan sebastian

Citat din: TDI din Octombrie 01, 2014, 06:38:26 PM
Da-le sirop 3:1, 4:1. Au ele timp pana la prima zăpadă sa-l prelucreze.
Consider ca 2 la 1 e suficient, altfel cristalizeaza in rame. Probat.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

TDI

Cristalizează in rame oricum daca e invertit acasa. Scopul e sa fie invertit intr-o proportie suficient de mare si sa fie suficient de multa miere in rame încât prin amestec sa nu cristalizeze grosier. Tot probat am testat si eu cu 3:1, 4:1.

oroles

Daca la invertire se pune mai multa sare de lamaie decat trebuie, atunci sigur cristalizeaza.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

danipowsoft

Nu cristalizeaza siropul 2:1 invertit
Am lasat 1 an de zile afara sirop invertit si nu a cristalizat

PS: pe forumuri se spun si lucruri adevarate si mai putin adevarate

TDI

Depinde si cat zahar pui - de care, cat HMF dorești sa ai in sirop, daca respecti reteta 5:1 dupa aceea diluat la cat vei.
Adevărul depinde de ochii celui care priveste.

cipik

Eu am invertit zahar dupa reteta regetatului GR si mi-au rămas pungi pe care le-am băgat in congelator toamna si a stat de consistenta mieri pana in primavara. Cei care veneau la mine si le arătăm pungile credeau ca este miere.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

dan sebastian

Consider ca e bine sa nu cristalizeze, de aia prefer 2/1.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

bionut

Salutare,

am si eu doi stupi cu mancare putina carora le-am dar acum 2 zile cate un hranitor de 1.5 kg de sirop 2:1. Problema este ca unul din ei azi luase abia jumatate din sirop, celalalt in luase aproape pe tot si am reumplut hranitorul. Mai am sanse sa acumuleze si cel care ia greu destul sirop?

bucovineanu

PARINTELE

Citat din: bionut din Octombrie 03, 2014, 08:31:00 PM
Salutare,

am si eu doi stupi cu mancare putina carora le-am dar acum 2 zile cate un hranitor de 1.5 kg de sirop 2:1. Problema este ca unul din ei azi luase abia jumatate din sirop, celalalt in luase aproape pe tot si am reumplut hranitorul. Mai am sanse sa acumuleze si cel care ia greu destul sirop?
[/quote

salut
poti face si 3/1, petru o mai mare consistenta a siropului
daca ai miere, fa un sirop: 1kg miere si 300g apa
acum roagate sa mai prinzi zile cu temperaturi de peste 15 grade

oroles

Eu nu stiu de ce insistati pe sirop cand singura hrana energetica pe care ar trage-o sigur e sub forma de turta. Cel putin asa e la mine...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bionut

Turta se consuma direct de deasupra ramelor, nu? Temperaturile, ziua, sunt inca destul de mari, mai incerc cu sirop si daca nu e sa fie o sa trec la turte.