romanul si ortodoxia ,fac casa buna

Creat de amazon66, August 24, 2012, 12:12:30 PM

« precedentul - următorul »

NiKoN

Iulian, cu simpatie iti recomand sa eviti subiecte in care defapt nici nu crezi. In unele domenii ai expertiza, dar in acest domeniu ai multe lacune. Generalizezi, scoti preotii ca sunt antisemiti, cand defapt crestinismul isi are temelia in ambele Testamente, mai mult implineste porunca iubirii extinsa de Hristos la toti oamenii, aproapele fiind nu doar cei din neamul nostru, cei din religia noastra, ci OMUL indiferent de timp si loc.
Proorocii si profetii Vechiului Testament sunt cinstiti pentru mesajul divin transmis poporului, rolul lor in planul mantuirii neamului omenesc, viata in acord cu voia Domnului, indemnul la pocainta.
Sa fim intelesi, atitudinea ta nu este una obraznica, dar nu se justifica. Un ateu ar trebui sa aiba alte preocupari.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

dredd

Kov iulian

Citat din: NiKoN din Decembrie 17, 2013, 08:35:34 PM
Sa fim intelesi, atitudinea ta nu este una obraznica, dar nu se justifica. Un ateu ar trebui sa aiba alte preocupari.

Nici nu vreau sa fiu obraznic, vreau ca cu putina influenta ce o am sa schimb lucrurile in bine, pentru tara, pentru mine care sunt in aceasta tara.
Aud printre crestini ca evrei masoni fac si dreg, ca ne vor raul etc.

Sincer sa fiu daca ar exista asemenea planuri as putea sa ii inteleg sa ne Dusmaneasca.
Ei nu au avut nimic cu noi, nu sau agatat de noi in schimb noi le-am facut mult rau, le-am trimis oameni un lagare si tot noi suntem aia mai cu mot vorbim urat de natia lor, ii pomenim urat in colinde .

Si nu zic lucrurile astea ca tin cu ei, ci din faptul ca ele se rasfrang si asupra mea ca locuitori al tarii.
Haideti sa fim mai diplomati in exprimari, haideti sa fim mai ingaduitori acolo unde trebuie ingaduinta si stricti acolo unde trebuie strictete.

Noi din pacate le facem invers

Din pacate Domnule Adrian nu il vad cu ochi buni pe Domnul din acest Filmulet.
Biserica majoritara are nevoie de oameni intelepti care zidesc nu de razboinici cu sutana.

Din filmuletele pe care le-am urmarit ale acestui Domn, intr-un acuza, intr-una spumega, toti ii vor raul,
Nu imi place aceasta abordare in care toti sunt rai si noi cei mai buni din lume.
Uitativa va rog in jurul nostru cum am ajuns din cauza noastra nu din cauza altora.

Avem o credinta  ipocrita si asta e valabil in cazul tuturor crestinilor.
Nu credem cu adevarat si nu suntem cu adevarat cum ne aratam altora.

Poate si de acea nu vreau sa fiu afiliat vreunei religii fiindca sunt sincer cu mine si stiu cat pot.

NiKoN

Exista o carte evreiasca, numita Talmudul. Daca reusesti sa citesti ce scrie despre crestinism, o sa vezi lucrurile mai clar.
Eu nu am trimis pe nimeni in lagar, in schimb am avut bunici chinuiti in lagare... sovietice. Si inca ceva, colinda este creatie populara,  nu este inclusa in ritualul liturgic, deci nu este apanajul preotilor, care dupa parerea ta, sunt antisemiti.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

dredd

Iulian, nu trebuie sa-mi zici domn si in niciun caz scris cu litera mare. Avem aceeasi varsta.

sunt multe de zis la ce spui mai sus iar eu nu vreau sa intru in polemici. mai intai trrebuie facuta diferenta intre termeni de genul evrei, iudei, religia lor, francmasonerie, crestinism, religie, credinta, biserica.

poate tocmai d-aia, ca sunt folsite talmes-balmes ai zis :Avem o credinta  ipocrita si asta e valabil in cazul tuturor crestinilor.

Citat din: Kov iulian din Decembrie 17, 2013, 09:13:43 PM
...nu il vad cu ochi buni pe Domnul din acest Filmulet.
Biserica majoritara are nevoie de oameni intelepti care zidesc nu de razboinici cu sutana.

Din filmuletele pe care le-am urmarit ale acestui Domn, intr-un acuza, intr-una spumega, toti ii vor raul,
Nu imi place aceasta abordare in care toti sunt rai si noi cei mai buni din lume.
...

CURAJUL e rar tare in zilele astea. Nu e rau sa se ia atitudine impotriva coruptiei, rautatii, hotiei.. samd
Hristos cand a intrat in templu a ciomagit comerciantii si a rasturnat tarabele. Poate ar trebui sa ne dea de gandit..

mph

Intrebare pentru atei!!!!!!!!!!!!
Daca nu credeti in Dumnezeu pentru ce va luptati impotriva Lui? Pentru ce atat efort si inversunare impotriva a ceva ce nu exista?

Cat priveste pe acei popi care sunt orice altceva decat preoti........credinta noastra ne indeamna sa ne rugam pentru ei ca sa revina pe drumul cel drept pentru ca pacatul apasa cumplit pe capetele acestora.

Cine esti tu ca sa judeci pe aproapele tau ?

Am o rugaminte pentru cei ce posteaza lucruri negative despre biserica, popi si Dumnezeu

Perioada Craciunului este una dintre cele mai mari sarbatori din crestinatate. Sa ne pastram sufletul si mintea in curatenie, si sa ne rugam pentru aproapele nostru cazut in pacat pentru ca mai mult folos ii aducem decat cautandu-i pricina pentru greselile sale.
Dupa ce a fost rastignit pe cruce si parasit de discipolii sai Isus a revenit printre ei si a spus doar atat: "Pace voua!"  Nu i-a intrebat unde au fost ei in timpul rastignirii, nu a spus nimic , absolut nimic despre suferinta lui ci intrand si privindu-i le-a adresat doar atat:   "Pace voua!"
Lasati Craciunului bucuria acestei sarbatori !

Kov iulian

Citat din: mph din Decembrie 18, 2013, 01:40:38 AM
Daca nu credeti in Dumnezeu pentru ce va luptati impotriva Lui? Pentru ce atat efort si inversunare impotriva a ceva ce nu exista?

Intrebare pentru crestini, daca credeti in Dumnezeu de ce nu va purtati ca atare, de ce nu sunteti cu doreste Dumnezeu sa fiti de ce dati motive si subiecte ateilor sa va critice ?

De ce sunteti iubitori de bani, dusmanosi, invidiosi, de ce va considerati mai buni ca alti mai superiori, de ce judecati si criticati si apoi va asteptati sa nu vi se raspunda la fel ?

mihai.vr

mph, eu nu cred ca o discutie iti rapeste bucuria. Si daca ar fi sa o luam asa dupa sarbatori, ar trebui sa discutam doar cateva luni, prin vara, cand nu este post si sarbatoare mare, iar atunci apicultorii, nu au asa mult timp.  :)
Legat de iertare, ai dreptate ca trebuie sa ne rugam pentru cei care o iau pe cai gresite sa se intoarca la Dumnezeu, dar pentru cei care fac din pacat un obicei, apostolul Pavel zice in 1 Corinteni capitolul 5 ca trebuie dat afara. Pavel asta spune ca trebuie sa ii judecam pe cei din'nauntru, pentru ca Dumnezeu ii judeca pe cei de afara. Si Hristos, l-a dat afara pe Iuda la Cina cea de Taina. De aia apostolilor fideli le zice doar "Pace voua", pentru ca ei erau vinovati de greseli carnale, nu au facut un obicei din ele si s-au cait. Nu putem noi judeca cine va intra in Imparatia lui Dumnezeu, dar putem vedea cine nu mai intruneste cerintele ca sa ne poarte de grija din punct de vedere spiritual. In 1 Timotei capitolul 3 gasim aceste cerinte. Acolo spune ca trebuie sa fie ireprosabil, fara cusur, sa nu fie un betiv, sa fie bine vazut de ceilalti. Atunci cand nu respecta aceste cerinte, nu ar trebui luate masuri?

Alutus

Am o rugaminte pentru cei ce posteaza lucruri negative despre  popi
Intreb si eu. In 17 dec 1989,  pe treptele catedralei din Timisoara, au murit impuscati primii oameni. Cine a inchis usile catedralei , in acea zi?  Isi asuma cineva participarea la acele crime? Au fost cumva urmasii lui Pilat?
Sa nu uiti Darie!

dredd

cat suntem tineri si nelinistiti multi o ardem atei. am vazut zeci (fara sa exagerez) de tineri in jur de 20 de ani cum sustineau ca evolutionismul le e si tata si mama.  in acelasi tip vedeam batrani in fata mortii, cum se uitau ei in sus si spuneau o rugagiune TOTI,  fara sa ezite, cum chemau un preot si se legau de prima religie pe care o aveau la indemana, desi toata viata ii duruse in cot de treaba asta.

e interesant cum reactionam in fata mortii sau a unor boli grele!

nu avem noi dreptul si nici puterea sa ne exprimam cu privire la mila si judecata lui Dumnezeu. dar putem sa spunem asta: cateodata vine el la noi inainte de a ajunge la varsta a treia, fie printr-un sir de evenimente care ne fac sa ridicam privirea in sus, fie direct, ca in cazul lui Pavel. si atunci sa vezi evolutie!!

nu m-as mira asadar, peste vreo 2 ani sa-l vad pe Iulian  cum sfatuieste sa nu mai lovim in Hristos prin ce scriem, ca oamenii sunt toti pacatosi, doar n-a vazut nimeni sfinti mergand pe strada, dar Dumnezeu e mare!

mph

Citat din: Kov iulian din Decembrie 18, 2013, 08:55:13 AM

Intrebare pentru crestini, daca credeti in Dumnezeu de ce nu va purtati ca atare, de ce nu sunteti cu doreste Dumnezeu sa fiti de ce dati motive si subiecte ateilor sa va critice ?

De ce sunteti iubitori de bani, dusmanosi, invidiosi, de ce va considerati mai buni ca alti mai superiori, de ce judecati si criticati si apoi va asteptati sa nu vi se raspunda la fel ?

Aici ai drepate Iulian, si mai ales in cazul meu..ai mare dreptate:)
Tocmai pentru asta intervine religia , ca sa indrepte aceste purtari. Acum hai sa judecam drept, oamenii au dreptul sa fie asa cum doresc si tocmai deaceea este bine sa nu-i judecam noi, exista un judecator  care o face, aceea este constiinta fiecaruia dintre noi iar daca acest judecator este "corupt " in sensul ca suntem scufundati intr-atat de mult in pacat incat ne-am pierdut  "proprietatea de autocuratire" atunci intervine constiinta colectiva a omenirii materializata in Dumnezeu.
Respect dreptul ateilor de a fi asa cum isi doresc atat timp cat ei imi respecta dreptul de a crede in Dumnezeu. Hai sa tragem o linie peste care fiecare dintre noi sa nu treaca.

Despre pacatosi,cu sau fara haina preoteasca.......stim o vorba romaneasca: "dupa fapta si rasplata"

mph

Citat din: Alutus din Decembrie 18, 2013, 09:22:20 AM
Am o rugaminte pentru cei ce posteaza lucruri negative despre  popi
Intreb si eu. In 17 dec 1989,  pe treptele catedralei din Timisoara, au murit impuscati primii oameni. Cine a inchis usile catedralei , in acea zi?  Isi asuma cineva participarea la acele crime? Au fost cumva urmasii lui Pilat?

Esti sigur ca preotii au incuiat usile catedralei? Hai sa nu vorbim despre ce nu stim.
Asa cum despre Ceausescu au spus ca a ordonat sa se traga in 1989 si acum aflam din inregistrari ca l-a mustrat pe Militaru pentru ca nu a tras "la picioare".
Nu scrie despre lucruri pe care nu le-ai trait pentru ca s-ar putea sa iti dai seama ca lucrurile stau altfel!

Alutus

Citat din: mph din Decembrie 18, 2013, 12:35:59 PM
Esti sigur ca preotii au incuiat usile catedralei? Hai sa nu vorbim despre ce nu stim.
Asa cum despre Ceausescu au spus ca a ordonat sa se traga in 1989 si acum aflam din inregistrari ca l-a mustrat pe Militaru pentru ca nu a tras "la picioare".
Nu scrie despre lucruri pe care nu le-ai trait pentru ca s-ar putea sa iti dai seama ca lucrurile stau altfel!
Cine a mancat mujdei p-acilea, ca doar nu miroase? O fi fost ger si viscolea, de tranti usile alea. Despre asta cu Ceausescu, ca-i certa, ca- i dojeni, ca avu grija de popor, ca planse de jalea lui, o stiui si eu, pana mai deunazi. Din inregistrari, aflai  exact ceea ce nu stiui: ca a dat ordin sa se foloseasca "munitie de razboi, de front, se someaza, cine nu se conformeaza...". Cu cine o fi fost in razboi?! O fi pixelul albastru de vina. Vezi cum se potrivesc? Vantul, pixelul. Fiecare cu pixelul lui .
Ps Te referi la nea Pantelica Militaru, din Amarastii de sus? Asta nu fu implicat cu nimic ,in evenimentele respective. Daca te referi la un anumit general,  traitor la vremea respectiva, asa dupa cate auzii si eu, ca netraitor de evenimente, asta era de cativa ani in rezerva, fiind suspectat ca ar fi agent K... Ulterior auzii ca fu scos de la naftalina si facut ministru al apararii, de catre un  bine cunoscut despot luminat si cu totul intamplator, translator priceput de  limba rusa.  Tot din auzite, zice-s-ar ca cel ce fu certat pentru ratarea tintelor, ar fi fost unu Milea, care ulterior se si sinucise ...singur si cu mana lui cea nedibace.. Oricum apreciez condescendenta fata de niste bieti ignoranti, asociata cu siguranta de sine, in expunerii adevarului
Sa nu uiti Darie!

oroles

Ati avut vreodata rabdarea sa ascultati tot discursul lui Ceausescu dinainte de prapad? Daca nu, va invit sa o faceti si sa reflectati:

MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A FI ASASINAT
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Alutus

Citat din: oroles din Decembrie 18, 2013, 03:42:12 PM
Ati avut vreodata rabdarea sa ascultati tot discursul lui Ceausescu dinainte de prapad? Daca nu, va invit sa o faceti si sa reflectati:
MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A FI ASASINAT
Este o gluma ? Atunci este mostra cea mai reusita de umor negru. Calitate slaba , dar totusi umor. Daca nu este o gluma, pot deduce de aici, sorgintea ineptiilor gen Chisalita 2xM.
Pe asta nu am stiut-o. Nu au stiut-o nici restul romanilor. Admiratia fata de un monstru criminal, inseamna cel putin descalificare ca om. Ia d-aici. Teleconferinţa lui Ceauşescu din 17 decembrie 1989
Sa nu uiti Darie!