romanul si ortodoxia ,fac casa buna

Creat de amazon66, August 24, 2012, 12:12:30 PM

« precedentul - următorul »

Nisculescu.L

Am observat in timp ca subiectele religioase abordate pe internet nasc intotdeauna controverse si nervozitati. Dupa parerea mea religia se adreseaza sufletului nu ratiunii ,iar dezbaterile pe baza de asa zise argumente nu duc nicaieri.
Sarbatori fericite !

mph

Citat din: Nisculescu.L din Decembrie 18, 2013, 06:36:57 PM
Am observat in timp ca subiectele religioase abordate pe internet nasc intotdeauna controverse si nervozitati. Dupa parerea mea religia se adreseaza sufletului nu ratiunii ,iar dezbaterile pe baza de asa zise argumente nu duc nicaieri.
Sarbatori fericite !

Adevar ai scris!
P

mph

@Alutus.

Am scris Militaru in loc de  Milea.....MEA CULPA. Era evident ca este o greseala iar cei ce au trait evenimentele si-au dat seama  imediat

mph

Citat din: oroles din Decembrie 18, 2013, 03:42:12 PM
Ati avut vreodata rabdarea sa ascultati tot discursul lui Ceausescu dinainte de prapad? Daca nu, va invit sa o faceti si sa reflectati:

MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A FI ASASINAT
Bunicul meu a murit in urma batailor din beciurile comuniste asa ca eu, potrivit algoritmului ar trebui sa-l injur pe Ceausescu insa  trebuie sa recunoastem  faptul ca Ceausescua fost un patriot si un conducator dedicat  Romaniei pana in ultima clipa a vietii sale. Sa recunoastem asta.

mosunick

Citat din: mph din Decembrie 18, 2013, 11:03:30 PM
Citat din: oroles din Decembrie 18, 2013, 03:42:12 PM
Ati avut vreodata rabdarea sa ascultati tot discursul lui Ceausescu dinainte de prapad? Daca nu, va invit sa o faceti si sa reflectati:

MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A FI ASASINAT
Bunicul meu a murit in urma batailor din beciurile comuniste asa ca eu, potrivit algoritmului ar trebui sa-l injur pe Ceausescu insa  trebuie sa recunoastem  faptul ca Ceausescua fost un patriot si un conducator dedicat  Romaniei pana in ultima clipa a vietii sale. Sa recunoastem asta.

As completa: si ultimul care nu ne-a vandut, ci ne-a folosit numai pentru el si ai lui. Macar pe vremea aia ce se producea in Romania isi gasea plus valoarea tot in Romania. Apuse vremuri. Au sosit shacalii si nu mai pleaca.
Am ajuns sa cred ca e un mare blestem pentru noi ca am avut o tara asa bogata (pamantul inca e bogat dar tara nu mai e a noastra), ca au pe ce se bate altii, si pacat de inteligenta nativa deosebita a natiei asteia ca o folosesc altii. Adevarat e ca nimeni nu a fost profet la el acasa... Poate de-aia pleaca mult prea multi de pe aici...
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

vranceanul

'Ai lui'sant sacalii de azi care nu se mai satura.....
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Nisculescu.L

Postez cumva "contra curentului" , dar mi-e greu sa cred ca e asa generalizata nostalgia dupa epoca Ceausescu precum reiese din ultimile postari.
-In primul rand eu nu-mi aduc aminte se fi fost epoca aceea plina de lapte si miere ci-mi amintesc de cozile la lapte , paine ,zahar, ulei ,portolcale , banane etc. Imi mai amintesc de frigul cumplit din apartamentele de beton, de mirosul de gaze care ne ametea daca incercam sa ne incalzim la aragaz,  de intreruperile de curent sau de apa calda care era rece si nu curgea nici asta tot timpul.
Nu am uitat nici de radio Europa libera ascultat pe ascuns ,ori de felul in care se temeau oamenii de tot si de toate comentand in asa fel incat sa nu-i auda copii care puteau "vorbi" pe la scoala ,ceea ce le-ar fi putut aduce securitatea la usa. Ar mai fi f. multe de spus !

-Epoca Ceausescu nu ar fi avut cum sa continuie ! Romania facea parte din CAER si avea relatii comerciale care in acel an si in urmatorii s-au incheiat independent de revolutia romana.

-Santem un popor ca oricare altul! Nici mai destept nici mai prost. Daca e sa gasim ceva specific romanismului ,dupa opinia lui Gabriel Liiceanu sau Radu Djuvara , atunci acel lucru e spiritul mimetic si nu inovatia. Datorita acestui lucru ne urmam exemplele pana in panzele albe fara discernamant, iar exemplele noastre ne astazi sant :Basescu,Becali, Nastase, Antonescu,Ponta , Salm/Vijelie /Minune sau cum i-o mai fi chemand pe ciudatii aia, Monica Barladeanu , Tantareanu ..............................

-In privinta "tarii vandute", vreau sa va amintesc ca Romania e stat suveran si orice ban care intre in tara pentru a cumpara sau pentru a investi nu-i modifica granitele ci-i creste gradul de interes si de siguranta pentru investitori mai mari. Sa nu uitam ca cea mai dezvoltata tara,SUA ,are si cea mai mare datorie externa din lume si nu a facut niciodata nazuri cand cineva a adus bani ca sa-i cheltuie acolo investind sau creditand

Ma opresc aici in speranta ca interventia mea nu e de natura sa supere pe cineva ,ci numai sa adauge topic-ului un unghi de vedere pe care eu il cred majoritar intre romanii sec. XXl

dredd

Citat din: Nisculescu.L din Decembrie 21, 2013, 05:20:15 PM

-In privinta "tarii vandute", vreau sa va amintesc ca Romania e stat suveran si orice ban care intre in tara pentru a cumpara sau pentru a investi nu-i modifica granitele ci-i creste gradul de interes si de siguranta pentru investitori mai mari. Sa nu uitam ca cea mai dezvoltata tara,SUA ,are si cea mai mare datorie externa din lume si nu a facut niciodata nazuri cand cineva a adus bani ca sa-i cheltuie acolo investind sau creditand

o sa muncim ca prostii pamantul lor din tara noastra, pe care il vand pe rupte odraslele  taranilor, iar cu salariul groazei o sa mergem sa luam cartofi turcesti, crescuti in vata.

cand e vorba de agricultura, nu mai conteaza banii intrati in tara (ca investitie straina), ci destinatia recoltei. nu pot sa ma bucur cand vad  europeni care investesc in ferme agricole la noi, aduc super utilaje si tractoare, doar pentru ca acolo ei creaza 10 locuri de munca.

sper sa vina ziua cand o sa cumparam cand vrem noi pamant in germania si pe al nostru o sa-l muncim cu francezi emigranti, care or sa se adreseze intr-o franceza impecabila cu expresia: "S'il vous plait monsieur!"

normal ca glumesc. si sunt realist: Vai mama noastra!!!

Nisculescu.L

Adrian , faptul ca noi vedem lucrurile diferit face parte din frumusetea vietii pe care o traim. Ce ne-am face daca am gandi toti la fel si am vota ca pe vremuri in CC :smile:

Ca sa-ti spun cum se vede treaba cu strainii din unghiul meu, am sa precizez ca de cativa ani am cumparat o casa la tara si m-am mutat din oras la sat, observand unele lucruri pe care de la bloc nici nu le visam :
-Nu muncim noi pamantul pe care-l cumpara strainii fiindca la ei a disparut de mult agricultura pe care inca o practica romanul.
Strainii au utilaje si obtin productie de pe acelas teren unde romanii [unii dintre ei], doar mimau culturi ca sa primeasca subventiile.
-Parte din productia noastra agricola pleca oricum peste granita pentru ca apoi sa importam de la straini cerealele lor. E un fel de "alba -neagra" din care se imbogateste "cine trebuie".

Santem complet off-topic cu discutia asta. Scuze.

stefan1

Postez cumva "contra curentului" , dar mi-e greu sa cred ca e asa generalizata nostalgia dupa epoca Ceausescu precum reiese din ultimile postari.
-In primul rand eu nu-mi aduc aminte se fi fost epoca aceea plina de lapte si miere ci-mi amintesc de cozile la lapte , paine ,zahar, ulei ,portolcale , banane etc. Imi mai amintesc de frigul cumplit din apartamentele de beton, de mirosul de gaze care ne ametea daca incercam sa ne incalzim la aragaz,  de intreruperile de curent sau de apa calda care era rece si nu curgea nici asta tot timpul.
Nu am uitat nici de radio Europa libera ascultat pe ascuns ,ori de felul in care se temeau oamenii de tot si de toate comentand in asa fel incat sa nu-i auda copii care puteau "vorbi" pe la scoala ,ceea ce le-ar fi putut aduce securitatea la usa. Ar mai fi f. multe de spus !

-Epoca Ceausescu nu ar fi avut cum sa continuie ! Romania facea parte din CAER si avea relatii comerciale care in acel an si in urmatorii s-au incheiat independent de revolutia romana.

-Santem un popor ca oricare altul! Nici mai destept nici mai prost. Daca e sa gasim ceva specific romanismului ,dupa opinia lui Gabriel Liiceanu sau Radu Djuvara , atunci acel lucru e spiritul mimetic si nu inovatia. Datorita acestui lucru ne urmam exemplele pana in panzele albe fara discernamant, iar exemplele noastre ne astazi sant :Basescu,Becali, Nastase, Antonescu,Ponta , Salm/Vijelie /Minune sau cum i-o mai fi chemand pe ciudatii aia, Monica Barladeanu , Tantareanu ..............................

Ma opresc aici in speranta ca interventia mea nu e de natura sa supere pe cineva ,ci numai sa adauge topic-ului un unghi de vedere pe care eu il cred majoritar intre romanii sec. XXl

Sunt doar partial de acord, dar la ultima parte am alta parere. E o mare mare prostie sa dam bogatiile tarii sa le exploateze strainii si sa ne dea pur si simplu niste faramituri. Uite Petromul! Obtin beneficii imense si se lauda ca ei platesc impozitele si dau cateva locuri de munca pana mai sunt resurse de exploatat. Pretul la care ei obtin petrolul si gazele este mult sub pretul international al acestora dar beneficiile le obtin ei in loc sa le obtina tara. Noi puteam sa avem hidrocarburi macar cu 20-30%, ce ar fi fost un avantaj imens pentru investitorii straini din diferite industrii care ar fi utilizat la noi energii primare mai ieftine. Danezii, cu exploatarile din Marea Nordului dau fiecarui danez o suma anuala din beneficiu acestor bogatii pe cere li le-a dat Dumnezeu. La noi, unde exploatarea e mult mai facila, beneficiile le iau altii. De vina insa suntem noi, ca am lasat sa fie capusate la maxim aceste surse de energii primare, incat am dat pretext strainilor sa ne demonstreze ca noi nu putem exploata eficient si deci trebuie sa le dam celor care stiu. Asa va fi si cu aurul. Ne consolam ca aia vor plati accize si vor angaja pe 10-15 ani cateva sute de muncitori, apoi ne vor lasa pentru generatii cu o natura mutilata si lipsiti de aceasta resursa care a oferit pentru mii de ani venituri pentru statele care le-au exploatat. Pamantul va fi exploatat salbatic, de straini pe care nu-i doare de ce va fi peste 100-200 de ani. Ei si-au stricar solurile prin chimizare excesiva, pamantul lor produce doar daca i se dau ingrasaminte si insecticide la greu. Imi spunea un francez ca de multi ani nu a mai vazut nici un gandac de mai. Au omorat tot si acum vin la noi sa ne invete cum se face. Apele, solul si subsolul sun bunuri pe care Dumnezeu le-a lasat fiecarui popor si ar trebui sa foloseasca pentru bunastarea acestuia generatie dupa generatie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Nisculescu.L

E adevarat ce spui Stefan , doar ca aici apar doua aspecte. Primul e legat de aducerea investitorilor straini in tara fara capitalul si tehnologia carora nu putem vorbi de retehnologizare ,investitii sau competitivitate pe piata europeana. Politica romaneasca e ca valurile dunarii si faptul ca strainii pot dobandi proprietati in Romania contrabalanseaza aceasta ,marind interesul si siguranta investitiilor .
Sa luam de ex. cazul Dacia. Masina pe care o produceam noi era istorica si necompetitiva. Acum insa Dacia e cea mai vanduta masina din clasa ei din Europa

Al doi-lea aspect tine de felul in care face politicianul roman,indiferent de culoare, aceasta treaba. Conducerea Romaniei are ca singur numitor comun in toti acesti ani care s-au scurs de la revolutie, dorinta de imbogatire pe orice cale si perfectionarea pozitiei de "sluj" in fata europenilor si nu numai , cu conditia sa aiba ei beneficii personale. De ex. uzina Aro a fost inchisa in principal datorita faptului ca nu a vrut nimeni ca aceasta masina sa se mai produca facand concurenta marcilor europene scumpe, care oricum nu au prea mari vanzari pentru acest gen, 4x4. Au mai fost si interese autohtone legate de terenul fabricii precum si miliardele rezultate din vanzarea la fier vechi a utilajelor. Campulungenii , muncitorii sau familiile lor care traiau de pe urma uzinei au avut numai de pierdut ,insa cineva s-a imbogatit [au existat procese] , iar europenii au scapat de un concurent
Ce vreau sa arat este faptul ca strainii  se comporta la noi in tara asa cum ii lasa politicienii nostri sa se poarte.
Din pmdv sant liberi sa cumpere si sa investeasca la noi tot ce au, insa in anumite conditii si nu dupa derogarile si legile cu dedicatie date de decidentii  momentului.

Pentru ca nu e constructiv sa critic fara sa arat si un mod de rezolvare voi spune ca era f. simplu ca strainii sa fie obligati sa respecte la noi legile economice ale tarii de unde provin.

Rosia Montana nu e o investitie ci un contract cadou fata de canadieni tot asa cum a fost si contractul cu Behtel pentru americani. E vorba de aceleasi interese financiare personale sau de grup ale politicienilor romani puse in valoare de vesnica pozitie "sluj'.

Pe acelas subiect dar in gluma :

Un sofer ramane blocat pe autostrada si afla de la un cetatean care umbla printre masini ca teroristii tocmai au rapit 322 de parlamentari si cer pentru rascumpararea lor 1 mil de dolari,altfel ameninta ca-i vor stropi cu benzina si le vor da foc. Mai afla ca s-a organizat o cheta pentru aceasta situatie si este rugat sa participe
-Bine si cam cat da fiecare ? -intreaba soferul
-Cam 5 litri ,va rog

oroles

-Santem un popor ca oricare altul! Nici mai destept nici mai prost. Daca e sa gasim ceva specific romanismului ,dupa opinia lui Gabriel Liiceanu sau Radu Djuvara
Il cheam Neagu... De Radu nu am auzit pana acum. :D
E urmasul lui Iamandi Djuvara "puturosul". Vedeti ce scria Iancu Jianu despre stramosul lui Neagu, un grec parvenit pe care l-a si jefuit de cateva ori... :D

http://ro.wikipedia.org/wiki/Iancu_Jianu
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Nisculescu.L

OK Oroles ! Recunosc. Am gresit si omul e prea in varsta ca sa-l mai boteze cineva acum.  :smile:
Cred ca e din cauza vitezei si doar nu am obiceiul sa conduc tare ,insa s-a mai intamplat chiar si asa  sa gresesc si sa fiu amendat .[ 56km/ora in localitate , Garvan/Tulcea] :zzz:

oroles

Citat din: Nisculescu.L din Decembrie 22, 2013, 04:10:08 PM
OK Oroles ! Recunosc. Am gresit si omul e prea in varsta ca sa-l mai boteze cineva acum.  :smile:
Cred ca e din cauza vitezei si doar nu am obiceiul sa conduc tare ,insa s-a mai intamplat chiar si asa  sa gresesc si sa fiu amendat .[ 56km/ora in localitate , Garvan/Tulcea] :zzz:

Nu era cu rautate sesizarea!
Mie nu imi prea place Djuvara si Boia. Scriu frumos, senzational dar uneori au prea putin adevar in ceea ce spun. Pot da exemple concludente! Orice as spune eu, sunt la moda si lumea ii va citi... Si asa vor crede ca numele de "roman" nu a existat niciodata... Si multe asemenea aberatii. 
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Nisculescu.L

E imposibil ca Djuvara sa nu greseasca pe undeva. Pana si Sf. Petru a gresit si s-a dezis de Isus cu toate ca fusese ales ca temelia pe care urma sa se ridice crestinismul, insa in privinta caracterului mimetic ,despre care spuneam, nu cred ca Djuvara gresete.

Nu m-am gandit ca ai spus cu rautate si daca o faceai tot nu era un capat de lume  :smile: