romanul si ortodoxia ,fac casa buna

Creat de amazon66, August 24, 2012, 12:12:30 PM

« precedentul - următorul »

exarhu

Citat din: cornelioandanciu din Ianuarie 01, 2013, 09:14:25 AM
Citat din: exarhu din Decembrie 31, 2012, 10:18:48 PM
Cat priveste despre impartirea mitropoliei asta este problema de politica si de interese care pe noi ne depasesc iar la aceasta problema pot veni cu intrebarea : nu intreba ce a facut tara pentru tine ci ce ai facut pentru tara. Ce atitudine ati luat dvs la aceasta problema? A vorbi este usor dar Dumnezeu ne judeca in primul rand dupa faptele noastre. Credeti dvs ca politicul nu s-a amestecat si in astfel de probleme. O spun ca profesor de istorie si am sa va dau o tema de reflectie: Alexandru Ioan Cuza a facut secularizarea si au fost actiuni ale calugarilor greci care au vrut sa-l asasineze dar romanii ii ridica acum statui. Amestecati actiunile politice cu adevarata viata crestina pe care fiecare dintre noi ar trebui s-o avem. " Cautati imparatia lui Dumnezei si toate celelalte se vor adauga voua".
Sanate si La multi si fericiti ani!
Asta nu e politica! Biserica suntem noi! Atunci ,in Biserica am semnat o petitie impotriva acestei infamii.Preotul care a fost cu initiativa a fost dat afara din Biserica! Calin Duse se numeste si este din Stei, Bihor.Asta va ramane in istorie, cum acest om curajos a luat atitudine impotriva faradelegii!
Trebuie sa va raspund prin aspectul ca preotul Calin Duse este trecut la greco-catolici si nu cred ca va ramane in istorie cu isprava sa mai ales ca dupa ce a dezertat a primit si un loc caldicel ca inspector in cadrul unei episcopii greco-catolice. Cozi de topor sunt!!!!!! Iar va pot spune ca daca preotii acestia behaitori cum ii numesc unii erau la fel ca "eroul Calin Duse " si isi tradau credinta noi vorbeam acum alta limba si aveam alte slujbe cu conditia super optimista daca mai eram pe aici.
da

cornelioandanciu

Dezertor?Nu cred! A fost fortat sa plece! Ce s-a intamplat atunci m-a mahnit nespus de mult! Era loc si pentru el, mai ales ca a fost un preot foarte bun, am inteles ca tinea ceva cursuri pe la Facultatea de Teologie, nu stiu exact, oricum greco-catolicii nu l-au primit ca era chiar ultimul om, dovada ca i-au dat postul pe care i l-au dat! Si pana la urma nu a plecat in alta parte decat la fratii nostri intru Hristos!
Va salut.

cipriene

biserica nu inseamna doar preoti, asa cum lichid nu inseamna doar apa!
preoti fac, preoti dreg, preoti....ce-or mai face treaba lor.
ce ma costa sa ma duc la biserica sa ascult slujba si sfanta evanghelie?
daca stau afara sa vad cu ce masina vine popa, daca ma duc sa vad in ce casa sta popa, ce-am facut?
bun, daca vreau sa ma spovedesc nu ma duc la primul popa care-mi iese in cale, pentru ca duhovnicul este mai inainte de toate doctorul sufletului si datoria mea de crestin este sa-l caut, ORIUNDE.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

exarhu

Citat din: cornelioandanciu din Ianuarie 01, 2013, 10:10:22 PM
Dezertor?Nu cred! A fost fortat sa plece! Ce s-a intamplat atunci m-a mahnit nespus de mult! Era loc si pentru el, mai ales ca a fost un preot foarte bun, am inteles ca tinea ceva cursuri pe la Facultatea de Teologie, nu stiu exact, oricum greco-catolicii nu l-au primit ca era chiar ultimul om, dovada ca i-au dat postul pe care i l-au dat! Si pana la urma nu a plecat in alta parte decat la fratii nostri intru Hristos!
Eu raman la parerea mea mai ales ca nu trebuia sa se bage in lucruri care erau prea mari pt palaria lui. Iar cat priveste pe "fratii greco-catolici" imi aduc aminte ca greco - catolicismul a fost impus pana la urma de catre tunurile gen. Bucow in Tranasilvania, halal frati , si vin acum si ne dau noua , caci pana la urma si un episcop de-al lor a murit saracu in exil tot politica l-au rapus Icochentie Micu. Asta trebuia sa stie si "vrednicul preot care ramane in istorie" poate istoria lui personala, oricum a mea sau a altora in nici un caz.  Pentru mine tot tradator ramane, acest preot si altii ca el, mai ales ca odata ce ai jurat un alt juramant nu mai este posibil.
da

exarhu

Citat din: cipriene din Ianuarie 01, 2013, 11:12:24 PM
daca stau afara sa vad cu ce masina vine popa, daca ma duc sa vad in ce casa sta popa, ce-am facut?
bun, daca vreau sa ma spovedesc nu ma duc la primul popa care-mi iese in cale, pentru ca duhovnicul este mai inainte de toate doctorul sufletului si datoria mea de crestin este sa-l caut, ORIUNDE.

Da sunt intru totul de acord! Felicitari!
:hi:
:bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
da

mosunick

Un an nou fericit!
Mai fratilor voua nu vi de pare ciudat ca Grecia, singurul stat ortodox din UE a luat-o in freza de la UE (faza ii deliberata si comandata, nu e intamplare)? Sau ca BG si RO, celelalte "surori" is tinute la periferia veniturilor UE si la periferia venitului per capita? Asta credeti ca se intampla asa... ca suntem noi prosti (ca nu suntem, va spun eu ca am mai cunoscut pe afara pe unii-altii din apus)? Sau se intampla ca is unii nesimtiti si ne trateaza ca sclavi financiari pe alte motive (intre altele) religioase?
GB are o reactie de parca ar fi vorbit de raie cand se refera la valul de imigranti muncitori ce ii asteapta din Ro si BG. Daca astea doua tari ar fi fost musulmane (Doamne fereste si apara!) cu siguranta nu ar fi fost atacate... Dar cum nu-s...
Sa va dea Dumnezeu pace!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

exarhu

Citat din: mosunick din Ianuarie 02, 2013, 09:23:15 PM
Un an nou fericit!
Mai fratilor voua nu vi de pare ciudat ca Grecia, singurul stat ortodox din UE a luat-o in freza de la UE (faza ii deliberata si comandata, nu e intamplare)? Sau ca BG si RO, celelalte "surori" is tinute la periferia veniturilor UE si la periferia venitului per capita? Asta credeti ca se intampla asa... ca suntem noi prosti (ca nu suntem, va spun eu ca am mai cunoscut pe afara pe unii-altii din apus)? Sau se intampla ca is unii nesimtiti si ne trateaza ca sclavi financiari pe alte motive (intre altele) religioase?
GB are o reactie de parca ar fi vorbit de raie cand se refera la valul de imigranti muncitori ce ii asteapta din Ro si BG. Daca astea doua tari ar fi fost musulmane (Doamne fereste si apara!) cu siguranta nu ar fi fost atacate... Dar cum nu-s...
Sa va dea Dumnezeu pace!

Asa-i, dar parca o zicala mai de demult zice: de ce-mi faci cadou grecule? Si pe langa asta mai trebuie si ei sa-si mai platesca impozitele, nu? Grecu nu se rupe-n freza cu munca ca neamtu sau si romanu, nu credeti?
Sanatate si numai bine! Azi am dat de mancare la albinute!!! :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
da

mosunick

Din o pura intamplare, mi s-a povestit de un prieten care a studiat vreo doi ani prin 2001-2003 in Grecia cat se "rup" bancile cafenelelor cu functionarimea publica, asa cam de cand incepe programul si cam pana cand se termina... :nod:
De privati nu stiu... nu mi s-a povestit  :nono:
Doamne ajuta!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

plindemiere

Citat din: cipriene din Ianuarie 01, 2013, 11:12:24 PM

ai dreptate, cine merge la biserica merge sa se roage, nu sa caute motiv de barfa....

Obombo

Citat din: mosunick din Ianuarie 02, 2013, 09:23:15 PMMai fratilor voua nu vi de pare ciudat ca Grecia, singurul stat ortodox din UE a luat-o in freza de la UE (faza ii deliberata si comandata, nu e intamplare)?
...
Sau se intampla ca is unii nesimtiti si ne trateaza ca sclavi financiari pe alte motive (intre altele) religioase?
Nu, nu mi se pare. Grecii au tot mancat bani pe care nu-i aveau, deci era clar ca nu putea sa dureze, atat timp cat faci parte din UE si trebuie sa respecti niste reguli.
Din partea Ue poti sa tre inchini si la sfantu' Asteapa, important este sa fii serios, ceea ce nu mi se pare ca au fost grecii, cat despre romani....

alvo

cred ca noi trebuie sa ne intoarcem mereu la clasici
azi va propun Povestea porcului,de Ion Creanga
.........."daca ai facut ce ai facut dupa mintea ta,rea minte ai avut!
daca ai fost sfatuita de altcineva sa faci asa,rau te-a sfatuit!"
postacul cu avatar de boshchetar din tomberoane,a utilizat ultima tehnica de creatie stiintifica proprie:copy and paste!
     www.marlani.ro/category/marlansky/
ia priviti voi aici!
campania de denigrare a BOR e dusa concertat!ati crezut cumva ca,asa,un tanar romanesc contemporan instruit si a toate cunoscator se revolta impotriva unor inchipuite practici neortodoxe?
Aasi! v-ati inselat!
Nimic nu e intamplator!
Si revenind la clasici,de data asta Cosbuc,El Zorab:
"De dreapta cui asculta el?
.......platindu-l cine?"

cipriene

Citat din: alvo din Ianuarie 03, 2013, 05:18:53 PM
cred ca noi trebuie sa ne intoarcem mereu la clasici
azi va propun Povestea porcului,de Ion Creanga
.........."daca ai facut ce ai facut dupa mintea ta,rea minte ai avut!
daca ai fost sfatuita de altcineva sa faci asa,rau te-a sfatuit!"
postacul cu avatar de boshchetar din tomberoane,a utilizat ultima tehnica de creatie stiintifica proprie:copy and paste!
     www.marlani.ro/category/marlansky/
ia priviti voi aici!
campania de denigrare a BOR e dusa concertat!ati crezut cumva ca,asa,un tanar romanesc contemporan instruit si a toate cunoscator se revolta impotriva unor inchipuite practici neortodoxe?
Aasi! v-ati inselat!
Nimic nu e intamplator!
Si revenind la clasici,de data asta Cosbuc,El Zorab:
"De dreapta cui asculta el?
.......platindu-l cine?"

eheee, de-ar intelege toti.....
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

alvo

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 01, 2013, 02:22:21 AM
"FARA DISCERNAMANT"!
Dar mie psihiatrul mi-a spus ca as avea putin, pe ici pe colo! =))

daca nu sunt indiscret,cu ce ocazie vi s-a pus diagnosticul?
daca va jenati,nu e obligatoriu sa raspundeti!

pharaonu75

Citat din: alvo din Ianuarie 04, 2013, 10:20:46 AM

daca nu sunt indiscret,cu ce ocazie vi s-a pus diagnosticul?
daca va jenati,nu e obligatoriu sa raspundeti!
Desi simt ca v-ar conveni de minune, nu am de ce sa ma jenez... :D

In urma cu cativa ani, pentru ca serviciul o cerea, mi s-a facut o testare psihologica maraton, de vreo 8 ore, la institutul psihologic din Bucuresti.
I-am pacalit si l-am trecut cu brio! =))  :rotfl: =))
Tot atunci s-a stabilit si faptul ca am IQ=138, plus ceva urme vagi de... discernamant! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

albinasebes

sanatate
am gasit pe forum aceasta discutie prelungita, nu am avut rabdarea sa citesc toate postarile, dar personal am tras o concluzie : daca s-a discutat acest subiect inseamna ca preocupa. sunt exemple de preoti care isi uita menirea si sunt sigur ca Dumnezeu va avea grija de ei si nu ma smintesc de ceea ce fac. sunt preoti care fac cinste neamului romanesc si am toata cinstea pentru ei. am cunoscut astfel de persoane, fiind si eu preot. daca dorim ceva cu adevarat trebuie sa cautam. si preotul este pacatos, fiind si el om. dar ma minunez totdeauna de darurile pe care Dumnezeu le impartaseste lumii prin preoti. duminica este boboteaza si se sfinteste aghiasma mare. apa simpla devine purtatoare de har, devine nestricacioasa. poti sa o tii cati ani vrei si nu se depreciaza, ramanand tot proaspata. o lucrare a lui Dumnezeu vizibila si de netagaduit, o minune.
cat despre bani, nu ma inghesuie fiind intr-o parohie modesta, dar sanatate sa fie si ma descurc.
de cand ma ocup si de albine imi sunt dragi stuparii, am intalnit oameni extraordinari, muncitori, simplii si cu bun simt. desigur nu toti sunt asa, dar ii caut doar pe cei care merita.
fiind preot  langa Blaj,si  fiind la inceput de an doresc tuturor un an mai bun si daca doriti sa va pomenesc la sfantul altar in anul 2013, puteti sa imi trimiteti pomelnicele voastre pe privat, nu costa nimic, poate o rugaciune.
numai bine, si sa ne dea Dumnezeu sanatate si minte sa facem ce trebuie.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)