romanul si ortodoxia ,fac casa buna

Creat de amazon66, August 24, 2012, 12:12:30 PM

« precedentul - următorul »

amazon66

marius_vfp

vai vai bai , simt o caldura pe undeva , ma lasa rece asemenea reportaje  :yahoo_cry: :yahoo_cry: =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

morozan simion

si pe mine toti sarlatanii si excrocii care incearca sa-ti scoata din buzunar cu mana ta

exarhu

acest golan de popa tre sa mearga cu lautaria nu cu popia, canoanele spun clar ca acesta nu are ce cauta in biserica, este o rusine pentru biserica, nu stiu de ce este in continuare tolerat.
sanatate si numai bine :hi: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
da

mape 48-petru manea

Citat din: exarhu din Ianuarie 29, 2013, 12:38:59 AM
rusine pentru biserica, nu stiu de ce este in continuare tolerat.

Este simplu---o parte din lumanarila (o parte din bani ) merg la cei care ar trebui sa-l arunce afara din biserica

morozan simion

stimati compatrioti, nu este singur, sunt mai multi de acest gen
dar mai jalnic este faptul ca in manastiri sunt cuprarai si orgii, cum va explicati de maica stareta care a nascut doua fetite gemene?

padre

poate k aveti dreptate in legatura cu ce se intampla la nivel inalt, insa vb de preotul de parohie care are 100- 200 de familii situatia se complica dramatic. stiti care este salariul unui preot de curand hirotonit-- 700- 800lei, si dak are parohia mica, nu are servicii religioase . e usor sa judecam dupa margine, sa nu generalizam. da si eu sunt revoltat in ceea ce priveste acei episcopi care au masini de lux, salarii nu stiu de cate mii de euro. haideti sa ne pastram credinta in Dumnezeu, sa fim mai buni, sa numai judecam ca sa nu fim judecati si sa ne traim viata in sfintenie, pt k in final conteaza ce facem noi k viata noastra.

morozan simion

mii de scuze, nu vreau sa generalizez, EU CRED IN DUMNEZEU si zilnic ma rog sa-mi calauzeasca calea, dar nu pot sa-i ced pe acei autoproclamantori care spun ei ca sunt trimisi de Dumezeu sa-l proslaveasca, cine acei care l-au judecat pe isssus? si existenta se castiga cu sudoare, asa scrie in biblie, nu-l obliga sa stea la mila a 200-300 de enorisai cu mana intinsa sa-i dea bani sa aiba cu ce trai! munca la creat pe om si tot munca inobileaza omul
asta este parerea mea si nu -mi poate schimba nimeni ideile dar nici eu nu vreu sa le schimb la nimeni
scuze pentru indrazneala si pentru modul cum am prezentat situatia.
Preotia daca se face din placere si din daruire pentru Dumnezeu se face fara bani, eu asa o vad.

Donbazil

Sal'tare!
Asa-i la voi la pocaiti?.....
Dar  "fratele" burtos care vine cu mertzanu' sa tina "evanghelizare" si cand pleaca incaseaza cateva milioane de la amarasteni, (chear si de la sarmana vaduva, care nu-i scutita de zeciuiala), asa doar ca sa aiba " bani de benzina"?....
Hai nu deraiati si acest topic si nu incercati sa-l distrugeti  asa cum au fost duse in derizoriu si distruse alte topice cu tema religioasa - si toate de unii asa-zisi "pocaiti" care numa' bagau fitile.....
Ai ceva de zis despre ortodoxie, zi!....N-ai decat de bagat fitile: taci!.....
Am avut, in urma cu catziva ani o strangere de inima sa trec  de pe Stuparitul si pe Apiardealul vechi, pentru ca era cunoscut ca " forumul pocaitilor"....
Acuma ce sa constat? ....Apiardealul a devenit si forumul satanistilor ?....
Daca-i asa...." Inapoia mea satana"!..... :thanks:

Sal'tare!....
Donbazil - Faget

Pr.Constantin Necula la penticostalii din Beius, de Duminica Ortodoxiei

Porfy66

Citat din: padre din Ianuarie 29, 2013, 07:18:56 PM
poate k aveti dreptate in legatura cu ce se intampla la nivel inalt, insa vb de preotul de parohie care are 100- 200 de familii situatia se complica dramatic. stiti care este salariul unui preot de curand hirotonit-- 700- 800lei, si dak are parohia mica, nu are servicii religioase . ....

Dar cat are salariul un profesor la inceput de cariera, cat are o educatoare, un invatzator... ce are ore de luni pana vineri... (nu doar cateva ore duminica si din cand in cand)... care nu are  "casa parohiala" si care isi plateste chiria sau face naveta.... Sa lucrezi de doar 4-5 ore pe saptamana si sa primesti 800 lei o fi putin?

Florin_Dan

Face-ti diferenta va rog intre sectar si pocait

PACO

pocaitii sunt asimilati sectarilor, in afara de catolici, ortododocsi si protestanti nu exista decat plagiatori ai notiunii de crestinism.

Florin_Dan

vranceanul

Paco, poti sa dai o definitie clara, reala a 'notiunii de crestinism' ?
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

PACO

fiecare da definitia care i convine, problema e daca cei care si zic crestini au si legatura cu biserica apostolica sau si au dat ei sema dupa vre o 1500 de ani ca ar fi mai crestini decat altii.